Editorial: 2014, een terugblik

Home » Persoonlijk » Editorial: 2014, een terugblik

Ik verkeer een beetje in nostalgische sferen dezer dagen. Terugblikken, lijstjes maken, bedenken wat mijn hoogte- en dieptepuntjes van het afgelopen jaar waren: ik ben er allemaal schuldig aan.

Op persoonlijk vlak kan ik het in één term samenvatten: de gevreesde quarterlife crisis. Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik, zijn vragen die bijna dagelijks door mijn hoofd spoken. 2014 heeft me daar geen passende antwoorden op kunnen geven, maar hopelijk kan 2015 er wat meer licht op schijnen. Niet voor niets dat mijn beste voornemen voor het nieuwe jaar ‘op zoek gaan naar mezelf’ is. Maar hoe, wat en wanneer ik dat ga doen, is dan ook weer iets waarover ik nog moet nadenken…

Gelukkig was 2014 ook weer een zoet jaar als het gaat om reisjes. Als je ergens niet hoeft te piekeren over de zin van het leven, dan is het wel op een heerlijk strand aan een prachtig blauwe zee. Dus dat deed ik dan maar volop.

Voor het eerst in jaren ging ik dit jaar niet een hele maand backpacken aan de andere kant van de wereld. De zes weken China in de laatste maanden van 2013 vond ik wel heel even voldoende. In plaats daarvan ging ik afgelopen zomer gewoon lekker kamperen en bezocht ik heel wat nieuwe landen om het gemis aan een reis naar Azië of Zuid-Amerika een beetje goed te maken. En dat lukte aardig kan ik vertellen. Een overzichtje.

AMELAND

Het reisjaar begon rustig met een weekendje Ameland met de schoonfamilie in februari. Het was voor het eerst dat ik op de Nederlandse eilanden was, en hoe slecht is dat? Ik houd enorm veel van het strand en de duinen, dus het is eigenlijk gewoon een beetje stom dat ik nog niet eerder op de Wadden ben geweest. Het weekend zelf bestond vooral uit lange strandwandelingen, fietstochtjes en uitgebreid koken, en meer heb je volgens mij ook niet nodig voor zo’n fijn weekendje aan het strand.

Jaaroverzicht 2014

NEW YORK

Eind maart stond de eerste echte reis op het programma. Samen met mijn vriend vloog ik voor acht dagen naar The Big Apple. Mijn eerste kennismaking met New York en de Verenigde Staten, en zoals verwacht smaakte dat naar meer. We sliepen in een heerlijke Airbnb in Brooklyn en hebben op ons dooie akkertje de stad verkend. Want dat kan makkelijk, als je acht dagen de tijd hebt.

Lees hier al mijn verhalen over New York

Jaaroverzicht 2014

BERLIJN

Ter ere van mijn 26e verjaardag reden we in mei naar Berlijn. Vorig jaar heb ik een tripje naar de Duitse hoofdstad vanwege een ziekenhuisopname af moeten zeggen, en dat wilde ik graag zo snel mogelijk goedmaken. Missie geslaagd, er werd flink geproost met Duits bier en het was zoals verwacht weer heel erg leuk.

Lees hier al mijn verhalen over Berlijn

Jaaroverzicht 2014

MALLORCA

Samen met twee vriendinnen bracht ik in juli een kort bezoekje aan Mallorca. We wilden een paar dagen zon, zee, strand en lekker eten, en Mallorca bleek de goedkoopste optie. We zaten in het schattige oude centrum van Palma de Mallorca en waren vooral erg druk met luieren aan het strand en lekker eten. Het was precies zoals we hadden gehoopt, en vooral heel erg relaxt. Mallorca een partyeiland? Het is vooral hoe je zelf je vakantie invult. Wie weet gaan we in 2015 wel weer terug.

Lees hier al mijn verhalen over Spanje

Jaaroverzicht 2014

ITALIË, BOSNIË, KROATIË & SLOVENIË

Een paar dagen na Mallorca was ik wederom op weg naar Zuid-Europa. Dit keer met de auto en een complete kampeeruitrusting in de achterbak. We reden in anderhalve week van Noord-Italië naar Toscane en Napels, en pakten vervolgens de boot naar Oost-Europa waar we nog twee weken in Kroatië, Bosnië en Slovenië verbleven. Ik at de lekkerste pizza ever, werd verliefd op Napels en kreeg te maken met corrupte Bosnische ambtenaren. Ondanks wat kampeertechnische probleempjes een hele fijne vakantie.

Lees hier al mijn verhalen over Italië
Lees hier al mijn verhalen over Bosnië
Lees hier al mijn verhalen over Slovenië

Jaaroverzicht 2014

LISSABON

Lissabon kan ik het best omschrijven als: niet gepland, wel gewenst. Door een gemiste overstap belandden we in oktober compleet onverwacht in een vijfsterrenhotel in Lissabon. Omdat we toevallig met vrienden in het vliegtuig zaten, hebben we die dag in Lissabon ontzettend goed besteed. Beetje rondlopen, biertjes drinken en lekker eten. Een perfecte dag die ik niet snel zal vergeten. Portugal wil ik zeker nog verder gaan ontdekken.

Lees hier al mijn verhalen over Portugal

Jaaroverzicht 2014

KAAPVERDIË

De herfst is mijn favoriete seizoen. En hoewel ik me elke keer weer afvraag hoe ik het voor elkaar krijg om juist dán Nederland te ontvluchten, was het ook dit jaar weer raak. Een keertje niet naar Azië of Zuid-Amerika, maar iets dichter bij huis: namelijk de Kaapverdische eilanden. De trip begon dus met een flinke vertraging, maar eenmaal in Kaapverdië was alles weer goed. Elf heerlijke dagen volgden. We gingen op ontdekking op de eilanden Santiago en Maio, en zeker de laatste was een plek om nooit te vergeten. Als herboren kwam ik terug naar Nederland.

Lees hier al mijn verhalen over Kaapverdië

Jaaroverzicht 2014

FRANKRIJK

In het eerste weekend van november was het tijd voor het laatste tripje van 2014. Met vijf vriendinnen reed ik naar een heel fijn huisje in het noorden van Frankrijk. We sloten ons een paar dagen op en deden niets anders dan bijkletsen, lekker eten en wijn drinken. Zoals jullie hebben kunnen lezen was het perfect.

Lees hier al mijn verhalen over Frankrijk

Jaaroverzicht 2014

EXPEDITIE AARDBOL IN 2014

En dan Expeditie Aardbol. In 2014 hakte ik eindelijk de knoop door om mijn groeiende stapel reisverhalen te bundelen op deze blog. Begin juli registreerde ik expeditieaardbol.nl en sindsdien schreef ik 56 blogs, lieten jullie honderden reacties achter en denk ik alleen maar: dit had ik veel eerder moeten doen.

Want wat is het toch heerlijk om te schrijven. Ondanks dat ik elke dag stukjes schrijf voor mijn werk, is zo’n persoonlijke blog bijhouden toch van een heel ander kaliber. Het is zo leuk om in gedachten weer af te reizen naar die bijzondere plek aan de andere kant van de wereld, om bijpassende foto’s erbij te zoeken en om mijn reiservaringen vereeuwigd te zien op het wereldwijde web.

En dat vinden jullie blijkbaar ook, want elke maand worden weer meer artikelen gelezen. Ontzettend leuk om te zien. Ik ben heel erg blij met iedereen die de moeite neemt om een berichtje achter te laten, die mijn stukjes leest en mij volgt via de sociale kanalen. Ik haal niet alleen heel veel energie uit het schrijven zelf, van elke mail of reactie krijg ik het weer iets warmer. Dank daarvoor!

Lieve lezers, een zalig kerstfeest voor jullie allemaal gewenst, en een waanzinnige start van het nieuwe jaar. Hopelijk zie ik jullie snel weer terug in 2015!!

Meer lezen over mijn reizen van dit jaar? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Route en planning: 11 dagen eilandhoppen en rondreizen op Kaapverdië
• 10 x doen tijdens een stedentrip naar Palma de Mallorca
• 10 x doen tijdens je eerste bezoek aan Berlijn
• Route en planning: een road trip door Italië en Oost-Europa

OVER EXPEDITIE AARDBOL

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, allen geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!56 REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.