Nederlands Reisblog Expeditie Aardbol
15 december 2020

5 x Mijn favoriete gadgets van deze winter

5 x Mijn favoriete reisgadgets van deze winter

Regelmatig kom ik nieuwe gadgets tegen die het reizen en backpacken een stukje makkelijker maken. Een fijne tas, een handige app, een goed boek of iets anders dat de moeite waard is om te delen. Benieuwd wat er in mijn tas zat de afgelopen maanden? Bekijk hier mijn favoriete reisgadgets van winter 2018.

LAMPJE VAN WAKAWAKA

In de categorie duurzaam: de draagbare solar-lamp van WakaWaka. Een merk dat ik graag in het spreekwoordelijke zonnetje zet, want WakaWaka heeft een mooie missie. De producten worden namelijk niet alleen gebruikt door wereldreizigers, maar ook door mensen die geen toegang hebben tot elektriciteit. WakaWaka heeft als doel om op een veilige en duurzame manier licht te brengen naar mensen die geen toegang hebben tot reguliere energiebronnen. Dat kunnen vluchtelingen zijn, maar ook mensen die in afgelegen gebieden wonen. Met dit handige lampje kun je je telefoon opladen met zonne-energie en kunnen kinderen ook na zonsondergang hun huiswerk doen.

Door een WakaWaka te kopen help je om zonne-energie toegankelijk te maken voor mensen die geen elektriciteit hebben. Je kunt op de website je serienummer invullen en zelf een project kiezen waarmee jij de zon wil delen. En wat je daar dan voor terug krijgt? Een goede lamp/powerbank die volledig op zonne-energie werkt. Als de lamp helemaal is opgeladen, dan kan deze tot 40 uur licht geven. Zelf heb ik dit exemplaar, maar er zijn ook WakaWaka’s met ingebouwde USB-lader, ideaal als je bijvoorbeeld een trekking gaat maken van een paar dagen.

O.a. te koop bij Bever

WakaWaka Light

RUGZAK VAN KINDRED SPIRITS

Nog nooit kreeg ik zoveel complimentjes over een tas als afgelopen maand. Dit exemplaar van Kindred Sprits ging mee naar Marokko en bleek perfect voor een weekendje weg. Groot genoeg voor m’n laptop, camera, waterfles en alle troepjes die je meesleept in je handbagage, maar tegelijkertijd ook heel leuk om naar te kijken. Bijkomend voordeel: ondanks strenge regels van Ryanair mocht hij gewoon mee in de cabine. Kindred Sprits heeft trouwens nog meer mooie items voor zowel op reis als gewoon in Nederland. Zo had ik ook een poncho bij me in Marokko, die perfect was voor de frisse avonduren.

5 x Mijn favoriete reisgadgets van deze winter

LOMOGRAPHY FISHEYE NO.2

Niet nieuw, wel opnieuw ontdekt: mijn analoge fotocamera van Lomography. Ik kreeg hem een paar jaar geleden voor mijn verjaardag, maar inmiddels ligt deze leuke fotocamera al een tijdje in de kast. Laatst kwam ik hem weer tegen en ik ben voornemens om hem dit jaar wat vaker te gaan gebruiken. Ik ben gek op analoge fotografie, want het wegbrengen van je fotorolletje heeft toch een bepaalde charme. Daarnaast kun je leuke trucjes uithalen, zoals twee foto’s over elkaar maken.

O.a. te koop bij bol.com

Lomography camera

SOKKEN VAN SOCKWELL

Onderschat nooit het gemak van fijne sokken. Van sokkenmerk Sockwell kreeg ik een paar super zachte compressiesokken opgestuurd. Klinkt niet heel sexy, maar het loopt wel erg lekker. Deze sokken zorgen namelijk voor een goede bloedcirculatie in je onderdanen en voorkomen vermoeide voeten. Dat is ideaal voor lange wandeltochten, maar het is bijvoorbeeld ook erg prettig in het vliegtuig. Ik heb voor dit jaar een aantal uitdagende wandelingen én lange vliegreizen gepland staan, dus deze sokken gaan zeker mee in mijn backpack.

O.a. te koop bij bol.com

Sockwell sokken

BOEKENTIP: MISS YELLOW HAIR, HELLO!

Tot slot een boekentip. De afgelopen maand las ik het boek Miss yellow hair, hello! Geschreven door reisjournalist Iris Hannema. Enerzijds een feest van herkenning, anderzijds inspirerend genoeg om mijn eigen reiszin te prikkelen. Het boek loodst je op hilarische wijze door moeilijke landen en langs ongemakkelijke situaties. Een goudeerlijk reisverslag van plekken die niet echt voor de hand liggen, maar juist daarom zo leuk om te lezen. Ik ben vooral fan van de verhalen over het Midden-Oosten, een regio die hoog op mijn lijstje staat. Het vervolg heb ik inmiddels ook gelezen.

O.a. te koop bij bol.com (gratis met Kobo Plus abonnement) 

Miss Yellow Hair Hello

Meer reistips? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• 5 x mijn favoriete reisgadgets van deze zomer
• Handig: De ultieme inpaklijst voor backpackers en wereldreizigers
• 20 x onmisbaar tijdens het backpacken
• Checklist: Dit moet je regelen voor je allereerste verre reis

Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp