Zoek
Sluit dit zoekvak.
21 december 2023

5 x favorieten voor komende winter

Fjallraven tas

Regelmatig kom ik leuke gadgets tegen die het leven van een reiziger een stukje makkelijker maken. Een fijne wandelbroek, een handige app, een mooi reisboek of iets anders dat de moeite waard is om te delen. Benieuwd wat mijn favorieten zijn voor komende winter? Bekijk hier mijn favorieten van deze winter.

FJÄLLRAVEN WINTERCOLLECTIE

Het is geen geheim dat ik groot fan ben van het Zweedse outdoormerk Fjällräven. Zoals je in deze blog kan lezen bevalt de Abisko Trail Tights mij al jaren ontzettend goed, en voor deze winter heb ik ook de Abisko Trekking Tights aan de collectie toegevoegd. Deze fijne wandellegging is iets dikker en heeft versteviging bij de billen en knieën, waardoor hij nog langer mooi blijft. Ik heb inmiddels verschillende wandelingen gemaakt en ook dit is weer een droom van een broek. Hij sluit mooi aan, loopt bijna niet uit en blijft goed hangen op mijn heupen. Fjällräven did it again.

En deze winter loop ik niet alleen in een heerlijke nieuwe legging rond, maar ook deze leuke beanie en de Kanken rugzak in de kleur Ox Red zijn aan de verzameling toegevoegd.

Fjallraven

WINTERSPORTEN MET PROTEST

De wintersportkleding van het Nederlandse merk Protest is al jaren favoriet in huize Expeditie Aardbol en dat geldt ook voor de collectie van dit jaar. De skikleding van komend seizoen is onder andere geïnspireerd op de street wear trends, maar je gaat ook veel corduroy, glitters, en panterprint terugzien in de ski jassen voor dames. Echte liefhebbers van panterprint kunnen daar ook een bijpassende dames skibroek bij uitkiezen, maar zelf koos ik voor een simpel zwart exemplaar. Dat is toch iets makkelijker combineren. 

De mannencollectie van Protest bestaat dit jaar uit een aantal duurzame ski jassen voor heren, maar net als vorig jaar ga je ook veel camouflageprint terugzien bij de jassen en skibroeken voor heren. Laten we hopen dat we komend seizoen gewoon kunnen wintersporten!

Tip: met de code expeditieaardbol10 krijg je 10% korting in de webshop van Protest. De code is geldig tot 3 maart 2022.

Protest winter 2021/2022

BOEKENTIP: TROPICAL ESCAPES

Een leuke boekentip voor als je komende winter graag naar de zon wilt ontsnappen. Reisblogger Lieke Pijnappels schreef het boek Tropical Escapes, een heerlijk boek waarin de mooiste zonbestemmingen buiten Europa worden gebundeld. Eilanden als Sri Lanka, Bali en de Dominicaanse Republiek komen aan bod, maar bijvoorbeeld ook Zuid-Afrika en Laos worden uitgebreid behandeld. Lieke deelt daarnaast haar beste tips en persoonlijke travel hacks, en geeft je de nodige handvatten om zelf een mooie reis naar een tropische bestemming te plannen. Ik ben fan!

Tropical Escapes, € 22,50 via bol.com

Tropical Escapes - Lieke Pijnappels
Tropical Escapes - Lieke Pijnappels

JAPANSE KINTSUGI WORKSHOP

Ik was laatst uitgenodigd door de Japan National Tourism Organization om mee te doen met een workshop Kintsugi. Want als we niet naar Japan kunnen, dan halen we Japan toch naar ons toe? Kintsugi is een Japanse kunstvorm waarbij je gebroken keramiek repareert met goudkleurige lijm. In de Japanse filosofie wordt schoonheid namelijk juist benadrukt door imperfecties. En dat geldt niet alleen voor voorwerpen, maar ook voor mensen. Een gebroken vaas of bordje gaat dus niet in de prullenbak, maar wordt vakkundig aan elkaar gelijmd en daarna zelfs als een kunstobject tentoongesteld. 

Klik hier om zelf een kintsugi setje te bestellen

Kintsugi

OP VERRASSINGSREIS

Een verrassingsreis stond al jaren op mijn bucketlist en afgelopen oktober kwam het er eindelijk van. Via reisorganisatie srprs.me boekte ik een reis naar bestemming onbekend. Na een flinke dosis voorpret kwam ik uiteindelijk terecht in het mooie Nice en daar was ik behoorlijk tevreden mee. Zo’n leuke stad. Je begrijpt, dat smaakt zeker naar meer. Zo’n verrassingsreis ga ik dus zeker nog een keer doen. Ook op reis met srprs.me? Via deze link krijg je € 20 korting bij een besteding van € 150.

Nice

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Eén reactie

  1. SRPS.me is leuk!! Ik ben een keer op een trip naar Wroclaw in Polen geweest.
    Ik had nog nooit van deze plaats gehoord en het was erg leuk.

    Wat leuk die workshop!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp