Nederlands Reisblog Expeditie Aardbol
15 december 2020

5 x mijn favoriete reisgadgets van deze zomer

Mijn inpakroutine is al jaren onveranderd, maar elke reis ontdek ik wel weer een nieuw gadget dat het backpacken een stukje makkelijker maakt. Zo reis ik dit jaar voor het eerst met een e-reader en kun je me sinds een paar maanden uittekenen met een paar comfortabele sandalen aan mijn voeten. In dit artikel deel ik mijn 5 favoriete reisgadgets van deze zomer.

Lees ook: 20 x onmisbaar tijdens het backpacken

TEVA’S

Met de 30 in het vooruitzicht wint comfort het tegenwoordig steeds vaker van looks. En dus liep ik de afgelopen maanden bijna alleen maar op mijn sandalen van het merk Teva. Ik kocht een vrolijk paar met paarse bandjes en na de eerste keer passen was ik verkocht: wat loopt dit lekker. Jarenlang heb ik gebackpackt op slippertjes en de halve wereld gezien op m’n zwarte gympen van Converse. Toch liep ik nog nooit zo lekker als afgelopen zomer op deze sandalen. Ik had niet gedacht dat ik mijn modieuze slippertjes ooit zou inruilen voor een stel Jezus-sandalen. Maar ik ben verkocht en wil nooit meer wat anders.

O.a. te koop bij Bever

Teva

E-READER

De ontdekking van het afgelopen jaar: ik ging voor het eerst op reis met een e-reader. Vroeger nam ik altijd één boek mee om die vervolgens te ruilen bij hostels en boekhandels, maar dit keer had ik mijn gloednieuwe verjaardagscadeau in mijn bankpack zitten: een Kobo Glo vol e-boeken. Wat een geweldige uitvinding: het is licht, je kunt er duizenden boeken op kwijt en de mijne heeft een dimbare achtergrondverlichting. Vooral dat laatste is echt een must voor wereldreizigers, want je kunt met zo’n lichtje altijd prettig lezen in het vliegtuig, in de nachtbus, tijdens het wildkamperen of in je hostelkamer. Ik sloot er ook meteen een Kobo Plus abonnement bij af, waarbij je voor € 9,99 onbeperkt boeken kan lezen. De eerste maand is gratis, dus ideaal om eens te proberen op vakantie.

O.a. te koop bij Bol.com

Mijn 5 favoriete reisgadgets van deze zomer

MINIREVIEW: MULTIFUNCTIONEEL JURKJE VAN KAMELEON ROSE

Laatst raakte ik tijdens een netwerkborrel aan de praat met de dames van het kledingmerk KameleonRose. Zij hebben een multifunctioneel jurkje ontwikkeld, speciaal voor wereldreizigers. Hun travel dress is op 20 verschillende manier te dragen, droogt snel, kreukt niet en wordt op duurzame en ethische wijze geproduceerd in Madagaskar. Ik mocht een exemplaar uitproberen tijdens mijn reis naar Laos en vertel in deze minireview graag wat mijn ervaringen zijn.

Kameleon Rose

Laat ik beginnen met een paar kanttekeningen. Omdat de jurk op zoveel verschillende manieren valt te dragen, waren niet alle stijlen even succesvol bij mij. Ik denk dat de jurk het leukst staat als je een makkelijk figuur hebt. Daarnaast vond ik de jurk erg groot uitvallen, dus ik zou altijd een maatje kleiner bestellen. De stof is behoorlijk rekbaar, dus dan sluit de stof ook mooier aan.

Hoewel niet alle stijlen bij mijn figuur pasten, was het wel heel handig om zo’n multifunctioneel kledingstuk bij me te hebben. De jurk is casual, maar kan ook heel stijlvol en netjes worden gedragen. Ik gebruikte hem om mijn schouders of benen te bedekken in een tempel, maar hij doet het ook goed als cocktailjurkje. Daarnaast zit er heel handig vakje in waar je je paspoort, briefgeld of een kamersleutel in kwijt kan tijdens het stappen. En hij is ook zo weer droog na een handwasje.

Te koop via Kameleonrose.com

LIFESTRAW GO WATERFLES

Water kunnen drinken uit de kraan is een enorme luxe, en dat besef je vooral als je op reis constant flessen met schoon drinkwater moet kopen. Ik had tijdens mijn reis naar Laos daarom een waterfles mee van het merk LifeStraw. Deze waterflessen hebben een ingebouwd filter dat 99,99% van de bacteriën uit het water filtert en zijn geschikt om te vullen met kraanwater. In Bangkok en Laos kon ik gewoon uit de kraan drinken en daarmee heb ik een hoop plastic bespaard. Een uitgebreide review over dit mooie initiatief volgt snel.

O.a. te koop bij Bol.com

Mijn 5 favoriete reisgadgets van deze zomer

ZONNEBRIL VAN MAX MARA

Onmisbaar natuurlijk in je bagage: een goede zonnebril. Ik doe al twee zomers met een vrolijk montuur van Ace & Tate, maar ik kreeg deze maand ook een zonnebril van het merk Max Mara toegestuurd van SmartBuyGlasses, een webwinkel voor design(zonne)brillen. Het pakje kwam helaas na mijn vakantie binnen, maar ik heb nog genoeg zonnige trips in het vooruitzicht. De volgende tickets zijn namelijk geboekt en ik vlieg begin november naar… Sicilië! En waar kun je je nieuwe bril nou beter showen dan op Italiaanse bodem? Ik heb geen idee hoe het zal gaan uitpakken met het weer, maar hopelijk schijnt de zon volop. Mocht je trouwens nog goede tips hebben voor Sicilië, laat het me weten in de comments!

Te koop via Smartbuyglasses.com

Mijn 5 favoriete reisgadgets van deze zomerMijn 5 favoriete reisgadgets van deze zomer

Meer praktische reistips? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Handig: De ultieme inpaklijst voor backpackers en wereldreizigers
• 20 x onmisbaar tijdens het backpacken
• 10 trucjes voor het vinden van goedkope vliegtickets
• Dit moet je weten over het afsluiten van een reisverzekering

Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

5 reacties

  1. Vooral die Teva’s en de e-reader staan heel hoog op mijn wishlist! Ik doe nu heel zuinig 3 maanden met 1 boek want na het boeken van mijn reis had ik even geen geld meer over om nog een e-reader te kopen haha. En de Teva’s heb ik voor de moment vervangen door goedkope exemplaren uit de decathlon :)

  2. “Met de 30 in het vooruitzicht wint comfort het tegenwoordig steeds vaker van looks.”Hahaha! Ik droeg juist vroeger altijd Teva’s (jaren 90) en nu al heel lang niet meer. Inmiddels draag ik al jaren Fitflops, dat vindt ook niet iedereen even charmant. Voor citytrips en strand prima, voor het ruigere werk iets minder.
    Een e-reader heb ik nog steeds niet. Volgens mij ben ik echt een uitzondering. Waterflesjes die bacteriën tegen gaan en multifunctionele jurkjes, daar ben ik wel voor. En de juiste zonnebril heb ik nog steeds nooit gevonden.

  3. Teva’s <3!!! Ik heb sinds kort ook een paar, mijn eerste paar zelfs… maar verdomd ik ben fan!!! Geen blaren, geen geïrriteer van zo'n stom bandje tussen mijn tenen en heerlijk om wandelingen mee te maken bij warm weer.

    Dat jurkje is echt super tof bedacht. Ik ben totaal niet van de jurkjes maar ik vind het goed gevonden.

    Ben ook erg benieuwd naar die lifestraw fles, wat handig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp