11 april 2022

7 x eten en drinken in Brugge

7 x eten en drinken in Brugge

Nog even over mijn bezoek aan Brugge. En dan met name over de bourgondische kant van het verhaal. Want eten en drinken, dat kan uitstekend in deze prachtige Vlaamse stad. Met hotel Martin’s Brugge als uitvalsbasis d0e ik mijn best om de leukste restaurants in Brugge te vinden. Van het koudste bier tot het lekkerste restaurant: een mooi overzicht van alle koffiebars, biercafés en restaurants waar ik tijdens mijn ‘weekendje weg’ van was gecharmeerd.

➞ Lees ook: Tips voor een weekendje Brugge

DE GARRE

De Garre is een biercafé dat je makkelijk over hoofd ziet, want het ligt verstopt in het kleinste straatje van heel Brugge. Om er te komen moet je dus eerst een smalle nis tussen twee winkelpanden vinden, maar daarna is het gelukkig vrij simpel. In het eeuwenoude pand schenken ze tientallen verschillende Belgische biertjes, waaronder hun eigen huisbier: een stevige tripel van maar liefst 11,5 %. En ook niet verkeerd, elke bestelling wordt steevast vergezeld door een portie kaasblokjes.

De Garre 1

7 x eten en drinken in Brugge

BISTRO ‘T ZWART HUIS

We waren op zoek naar een gezellig restaurant, en op aanraden van onze serveerster bij De Garre belandden we op onze eerste avond bij Bistro ’t Zwart Huis. Gevestigd in een oude koopmanswoning uit 1482 en inmiddels een enorme horecatent die op vrijdagavond helemaal vol zit. Op de kaart vooral vlees- en visgerechten, en hoewel ik eigenlijk bijna geen vlees meer eet, maak ik dit weekend graag een uitzondering voor een Vlaams stoofpotje. En terecht overigens, want zo bevredigend als hier heb ik lang niet meer gegeten.

Kuipersstraat 23

SANSEVERIA BAGELSALON

When in doubt, eat a bagel. En daarvoor moet je in Brugge toch echt bij Sanseveria Bagelsalon zijn. In deze knusse ‘salon’ dragen de rijk belegde ronde broodjes deftige Engelse namen als Olivia, Edward en James, en neem je plaats in een fris decor vol retro meubels. Ikzelf sluit een kortstondige vriendschap met bagel Leon, maar wie liever iets zoets in de vorm van een cake of taartje eet, heeft ook genoeg keus. Ze zijn geopend voor ontbijt en lunch.

Predikherenstraat 11

7 x eten en drinken in Brugge
7 x eten en drinken in Brugge

VERO CAFFÈ

Brugge stikt van de t(r)uttige theehuisjes, en het is goed zoeken naar een plek die anno nu nog wel een beetje uitstraling heeft. Gelukkig is er Vero Caffè, een hippe koffiebar met cactussen aan de muur, een vrolijke bediening achter de toog en huisgemaakte taartjes, limonades en ijsthee op het menu. En koffie natuurlijk. Maar dat moge duidelijk zijn.

Sint-Jansplein 9

BROUWERIJ DE HALVE MAAN

Zei daar iemand bier? Een bezoek aan Brugge is natuurlijk niet compleet zonder een Brugse Zot te hebben gedronken, en dat kan het best bij Brouwerij De Halve Maan. Het is de enige overgebleven brouwerij in heel Brugge, en de echte liefhebbers kunnen er een rondleiding achter de schermen krijgen. Een tour kost € 8 per persoon, en dat is inclusief een glas Brugse Zot achteraf. Liever alleen een biertje? Loop dan meteen door naar het aangrenzende eetcafé. Kaartjes bestel je online via de website van Brouwerij De Halve Maan.

Walplein 26

7 x eten en drinken in Brugge
7 x eten en drinken in Brugge

CAMBRINUS

Omdat de Vlaamse pot ons eerder al zo goed beviel kiezen we ook de tweede avond voor een hartverwarmend diner met bier, stoofvlees en appelmoes. Dit keer belandden we bij Cambrinus. Geen restaurant, maar een zelfverklaarde bierbrasserie waar ze de Brugse Zot ook graag in het eten stoppen. Geen probleem, want mijn in bier gegaarde stoofkarbonade was alsof het door bomma zelf was klaargemaakt.

Philipstockstraat 19

BRUGS BEERTJE

Mocht je na De Garre en Brouwerij De Halve Maan nog steeds dorst hebben, dan kan ik een bezoek aan Brugs Beertje van harte aanraden. De naam Beertje is ongetwijfeld een knipoog naar het bier, want dat schenken ze hier volop. De collectie bestaat uit maar liefst 300 verschillende soorten Belgisch bier en daar ben je dus wel even zoet mee. Verklaart ook meteen waarom het hier zo stampvol zit, maar niemand blijkt te beroerd om een bankje of tafeltje te delen. Gelukkig maar.

Kemelstraat 5

OVERNACHTEN IN BRUGGE

Geïnspireerd geraakt voor een weekendje Brugge? Ik sliep tijdens mijn verblijf in Brugge in het Martin’s Hotel, een net hotel dat lekker centraal is gelegen achter de Markt en het Belfort. Een prima uitvalsbasis als je een stedentrip naar Brugge maakt. Ik betaalde € 160 voor 2 nachten zonder ontbijt. Ga je liever voor budget? Klik hier voor een overzicht van alle goedkope  hotels en hostels in Brugge.

Lees hier al mijn verhalen over België

7 x eten en drinken in Brugge

Meer lezen over reizen in België? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• 10 tips voor een weekendje Gent
• 12 x leuke restaurants in Antwerpen
• 11 tips voor een weekendje weg in Luik
• Tips voor een weekendje Brugge

Reizen naar België

Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

10 reacties

    1. Yes! Al zijn de bovengenoemde biercafés wel echt van die echte bruine kroegen, maar daar hou ik wel van :)!

    1. Ik ben benieuwd hoe het vroeger was dan! Hadden ze toen nog niet zoveel horeca? Nu struikel je erover :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie BElgië

Antwerpen, Gent of Brugge: in België ben je aan het juiste adres voor een leuke stedentrip. Maar niet alleen de geijkte bestemmingen zijn een bezoekje waard, want heb je wel eens een stedentrip Luik overwogen? België is daarnaast de bestemming voor levensgenieters en ook op het gebied van actieve vakanties in de natuur heb je volop mogelijkheden.

Wil je meer lezen over reizen in België? Lees hier alle reisblogs over België.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset