Search
Close this search box.
2 januari 2024

Review: Hotel AdHoc Monumental in Valencia

Tijdens mijn verblijf in Valencia verblijf ik in het AdHoc Monumental hotel, een sfeervol boetiekhotel in het hart van de stad. Iets waar ik erg blij mee ben, want sfeervol slapen heeft wat mij betreft een best een beetje invloed op de beleving van een bestemming. Voor mij dit keer geen overweldigende luxe, maar een klein hotel met charme.

Lees hier alle blogs over Valencia

HOTEL ADHOC MONUMENTAL

Het AdHoc Monumental is een klein boetiekhotel in de wijk La Seu, in het oude centrum van de stad. Het hotel is gevestigd in een 19e eeuws gebouw en dat zie je terug in de details. Bakstenen plafonds en muren, marmeren vloeren en kozijnen van massief houten balken. Het hotel zit vlakbij het bekende Plaza del Virgen en om de hoek van het prachtige Jardín del Turia. De dichtstbijzijnde metrohalte is tien minuten lopen, maar om het oude centrum te ontdekken kom je te voet een heel eind.

Review: Hotel AdHoc Monumental in Valencia
Review: Hotel AdHoc Monumental in Valencia

DE KAMERS

Ik slaap deze twee nachten in een kamer op de bovenste verdieping van het hotel. Mijn kamer is ruim, heeft een grote badkamer en ook hier een mooi oud plafond en antieke meubels van donkerbruin hout. Er hangt een airco en heb ook hierboven perfect wifi-bereik. Het enige wat ik mis is een bureautje om aan te werken. Gelukkig is het bed is groot en zacht, en liggen er maar liefst vier kussens voor me klaar. Kijk, daar houd ik van. De badkamer heeft een fijne grote spiegel, een ligbad en voor de liefhebbers: een bidet.

Verder heeft het slapen in zo’n monumentaal pand wel zijn nadelen. De kamers zijn ontzettend gehorig en de deuren kraken wanneer ze open gaan. Zo word ik al om 6 uur wakker als de buren vertrekken. Ze zijn helemaal niet luidruchtig, maar ik kan alles van ze horen.

Mijn kamer bevindt zich daarnaast aan de achterkant het hotel en dat betekent helaas dat ik uitkijk op een luchtschacht en de daken van omliggende huizen. Omdat ik op de bovenste verdieping zit is er gelukkig nog wel iets te zien, maar als ik op dezelfde plek een verdieping lager had gezeten dan was ik wel een beetje teleurgesteld geweest.

Review: Hotel AdHoc Monumental in Valencia
Review: Hotel AdHoc Monumental in Valencia
Review: Hotel AdHoc Monumental in Valencia

FACILITEITEN

Hoewel de keus bij het ontbijt niet groot is, is het wel een goed ontbijt. Er zijn kannetjes met verse jus, gekookte eitjes en zoete broodjes. Maar echt blij word ik van de knapperige stukken brood, het schaaltje met tomatenpulp en de flinterdunne plakjes Spaanse kaas en ham. Ik ben gek op pan con tomate, dus mijn dagen hier beginnen goed.

Op de plek waar het ontbijt wordt geserveerd zit de rest van de dag een onafhankelijk restaurant: Boix Quatre. Ik heb hier niet gegeten omdat ik de prijzen vrij hoog vond in vergelijking met andere restaurants, maar de reacties op Tripadvisor zijn goed.

Review: Hotel AdHoc Monumental in Valencia
Review: Hotel AdHoc Monumental in Valencia

CONCLUSIE

Het Ad Hoc Monumental is een mooi en romantisch hotel, en zit op een heel goede locatie in de stad. Het enige nadeel is de gehorigheid van de kamers en het mogelijke gebrek aan een uitzicht. Maargoed, oordopjes kunnen een hoop geluid tegenhouden en als het goed is hoef je tijdens je vakantie niet heel veel uit je raam te kijken.

OOK OP ZOEK NAAR EEN HOTEL IN VALENCIA?

De prijs voor een tweepersoonskamer begint bij € 83,60. Boeken kan via Booking.com.

→  Controleer prijzen en beschikbaarheid

AdHoc Monumental Valencia
Boix 4,
Ciutat Vella,
46003 Valencia, Spanje

Reizen naar Spanje

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

8 reacties

  1. Oh Valencia staat al tijden op mijn lijstje. Fijn dat je zelf een hotel mocht uitzoeken. Ik ga zelf ook altijd voor de kleine hotels die echt bol staan van de lokale cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie Spanje

Een vakantie naar Spanje is altijd een goed idee. Het Zuid-Europese land is vrijwel het gehele jaar verzekerd van aangename temperaturen, en dat maakt het de ideale bestemming voor een zonnige stedentrip. Bezoek Barcelona, Valencia of San Sebastián, of boek een ticket naar een van de Spaanse eilanden en geniet van de charme van bijvoorbeeld Mallorca of Lanzarote.

Wil je meer lezen over een vakantie naar Spanje? Lees hier alle reisblogs over Spanje.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset