Zoek
Sluit dit zoekvak.
13 december 2022

Tips voor autohuur op Mallorca

Auto huren Mallorca: tips en ervaringen

Het is slim om een auto te huren als je op vakantie gaat naar Mallorca. Met een eigen huurauto heb je alle vrijheid om mooie dorpjes, verlaten stranden en bezienswaardigheden af te strepen. Ook ik huur een auto tijdens mijn vakantie naar Mallorca en bezoek daarmee het prachtige strand van Platja Es Trenc en vissersdorpje Cala Figuera.

Ga jij binnenkort ook naar Mallorca en ben je van plan om een auto huren? In deze blog lees je alles over autohuur op Mallorca.

AUTO HUREN OP MALLORCA

Tips voor reizen met een huurauto op Mallorca

Ga jij binnenkort ook naar Mallorca en ben je van plan om een auto huren? In deze blog lees je alles over autohuur op Mallorca.

VERKEERSREGELS MALLORCA

Op Mallorca gelden dezelfde verkeersregels als in Spanje. De meesten zullen niet veel verschillen van die in Nederland, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Je moet altijd twee handen aan het stuur hebben

In Spanje controleren ze heel streng of je wel beide handen aan het stuur hebt. Je mag uiteraard je telefoon niet in je hand hebben, maar bijvoorbeeld ook niet eten, drinken of iets uit het dashboardkastje pakken.

Geen blote voeten of slippers

Neem normale schoenen mee als je een auto gaat huren op Mallorca, want je mag niet met slippers of blote voeten rijden. Sterker nog: je mag überhaupt geen zwemkleding dragen als je achter het stuur zit.

Gevarendriehoek en gele hesjes

Je bent verplicht om twéé gevarendriehoeken en genoeg gele hesjes voor alle inzittenden in je auto te hebben. Controleer dit voordat je met je huurauto wegrijdt.

Auto huren Mallorca: tips en ervaringen

HOE IS HET VERKEER OP MALLORCA?

Het verkeer is me reuze meegevallen tijdens mijn vakantie op Mallorca. Het is redelijk rustig op de grote wegen en als je een binnendoorweg neemt, kom je vaak al helemaal niemand tegen. In het centrum van Palma de Mallorca kan het echter vrij hectisch worden, dus probeer dat zoveel mogelijk te vermijden.

EEN AUTO HUREN OP DE LUCHTHAVEN VAN MALLORCA

Toen ik in Mallorca was, huurde ik een auto op de luchthaven van Mallorca. Dat is handig als je je hele vakantie een huurauto wilt gebruiken, je kunt hem dan een paar uur voor vertrek weer inleveren op dezelfde locatie.

Heb je de auto echter maar een dagje nodig, dan is het niet zo handig om een auto te huren op de luchthaven. Het is in de vakantietijd namelijk gigantisch druk op de luchthaven van Mallorca en je staat rustig een uur te wachten voordat je aan de beurt bent. Super zonde van je tijd als je de auto maar een dagje meeneemt. Je kunt de huurauto dan beter ophalen bij een kantoor in Palma de Mallorca.

Auto huren Mallorca: tips en ervaringen

EEN AUTO HUREN OP EEN ANDERE LOCATIE

Je hoeft de auto dus op de luchthaven in Mallorca op te halen, maar kunt ook kiezen voor een kantoor elders op het eiland. Via Sunny Cars heb je bijvoorbeeld keus uit 19 ophaallocaties op Mallorca. Je kan een auto huren in plaatsen als Palma, Magalluf, Arenal en Puerto de Soller. Let op: je hebt dan wel minder keus en het kost een paar euro extra. Aan de andere kant: je hoeft minder lang te wachten en het scheelt ook reistijd- en geld naar de luchthaven van Mallorca.

AUTORIJDEN EN PARKEREN IN PALMA DE MALLORCA

Heb je een dagje Palma gepland? Ga voor vertrek alvast op zoek naar een geschikte parkeerplaats, want in het stadscentrum is het soms lang zoeken naar een plekje. Ik raad het aan om in ieder geval niet op straat te parkeren, maar een garage of beheerde parkeerplaats op te zoeken. Vrijwel het gehele centrum van Palma is namelijk een Zona Ora. Dat betekent dat je voor parkeren op straat een parkeerkaart nodig hebt en vaak mag je maar 2 à 3 uur blijven staan.

Bij deze parkeerplaatsen in Palma betaal je slechts vijf euro per dag: Compte d’Empuries, Santa Pagesa, Parc de la Riera, Manacor.

Bij deze parkeerplaatsen in Palma mag je gratis parkeren: Son Sardina, Son Fuster (deze parkeerplaatsen liggen wel iets verder uit het centrum).

Auto huren op Mallorca

PARKEREN IN DE DORPEN

In de dorpjes is het doorgaans gelukkig iets makkelijker om een parkeerplek te vinden. Let dan wel even goed op de lijnen langs de weg.

Blauwe lijnen: Hier mag je tegen betaling parkeren.

Gele lijnen: Hier mag je niet parkeren en geldt een wegsleepregeling.

HUUR JE AUTO OP MALLORCA VIA SUNNY CARS

Ik huur zelf eigenlijk altijd mijn auto via Sunny Cars. Waarom? Omdat zij de enige partij zijn die all inclusieve autohuur aanbieden. Je betaalt dus nooit meer dan verwacht, want je hoeft ter plekke geen extra verzekeringen af te sluiten. Daarnaast krijg je bij Sunny Cars altijd je eigen risico terug als je schade hebt gereden, en dat is ook wel een prettig idee. En wist je dat je bij Sunny Cars vaak een gratis tweede bestuurder hebt? Je betaalt dus niets extra’s als je je reisgenoot wilt laten rijden.

Vroeger huurde ik nog wel eens via een andere partij omdat die net een paar euro goedkoper was. Maar dan was ik vervolgens bij de verhuurbalie soms honderden euro’s kwijt omdat ik een verzekering voor de wielen of ramen moest afsluiten. Met Sunny Cars hoef je je over dat soort dingen geen zorgen te maken.

Nog een reden om bij Sunny Cars te boeken: je kunt gegarandeerd een bepaald model uitkiezen. Vaak huur je een auto in een bepaalde prijsklasse, en staat er ‘Fiat 500 of een vergelijkbare auto’ op je reservering. Via Sunny Cars kun je op Mallorca kiezen voor een gegarandeerd merk of type auto.

Auto huren Mallorca: tips en ervaringen

NOG EEN PAAR TIPS VOOR AUTOHUUR OP MALLORCA

  • Boek op naam van de hoofdbestuurder – De creditcard dient op naam van de hoofdbestuurder te staan, anders krijg je de auto niet mee.
  • Reserveer je huurauto ruim van tevoren – Het is echt goedkoper als je al vroeg je huurauto vastlegt.
  • Maak foto’s van je huurauto als je hem ophaalt – Zodat je goed ziet welke krassen en beschadigingen er al op zaten.
  • Installeer een navigatie app – Huur nooit een navigatiesysteem, maar neem je eigen Tomtom van thuis mee of installeer bijvoorbeeld maps.me.
  • Laat geen waardevolle spullen in je auto achter – Met name huurauto’s zijn een geliefde prooi onder dieven. Haal dus al je spullen uit de auto als je deze bij een strandje parkeert.

Reizen naar Spanje

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie Spanje

Een vakantie naar Spanje is altijd een goed idee. Het Zuid-Europese land is vrijwel het gehele jaar verzekerd van aangename temperaturen, en dat maakt het de ideale bestemming voor een zonnige stedentrip. Bezoek Barcelona, Valencia of San Sebastián, of boek een ticket naar een van de Spaanse eilanden en geniet van de charme van bijvoorbeeld Mallorca of Lanzarote.

Wil je meer lezen over een vakantie naar Spanje? Lees hier alle reisblogs over Spanje.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset