Zoek
Sluit dit zoekvak.
5 december 2022

Tips voor als je een auto gaat huren in Marokko

Tips voor als je een auto gaat huren in Marokko

Marokko is het ideale land voor een roadtrip per huurauto. Je kunt hier autorijden over kronkelende bergweggetjes, langs afgelegen dorpjes en de auto stil zetten in diepe kloven en bij mooie uitkijkpunten. Die waanzinnige landschappen zijn een goede reden om een auto te huren als je in Marokko bent, want met het openbaar vervoer heb je doorgaans minder vrijheid. 

Zelf maak ik ook een afwisselende roadrip door Marokko. In mijn huurauto rijd ik in twee weken langs de Koningssteden en doorkruis ik het indrukwekkende Atlasgebergte. Benieuwd naar mijn ervaringen met autohuur in Marokko? Je lees het in deze blog.

EEN AUTO HUREN IN MAROKKO

Auto huren in Marokko tips

WELKE HUURAUTO HEB JE NODIG IN MAROKKO?

Heb je een grote auto of een 4×4 nodig als je een roadtrip door Marokko gaat maken? Zeker niet. Wij deden een rondje langs de Koningssteden en het Atlasgebergte in een Fiat Punto. Dat was een van de goedkoopste opties die wij bij Sunny Cars konden vinden en prima voor de reis die wij maakten. Wij waren maar met z’n tweeën, dus dan heb je ook niet zo’n grote auto nodig. Vooraf was ik wel een beetje huiverig of we met deze kleine auto ook de steile bergpassen konden rijden, maar ook dat ging zonder problemen. Zelfs de uitdagende routes door het Atlasgebergte, waar je een stukje off road of door een riviertje moest rijden kon deze auto prima aan. Ga je nou naar heel onherbergzame gebieden of op eigen gelegenheid de Sahara in, dan is het misschien wel handig om een terreinwagen te huren.  

➞ Lees ook: Een auto huren in het buitenland: mijn ervaringen met Sunny Cars

EEN AUTO HUREN ZONDER CREDITCARD?

Als je een auto wilt huren in Marokko, dan heb je in de meeste gevallen een creditcard nodig voor de borg. Deze dient op naam van de hoofdbestuurder te staan, anders krijg je de auto niet mee. In sommige gevallen is het mogelijk om in Marokko een auto te huren zonder creditcard. Bij Sunny Cars kun je in het boekingsproces kiezen voor de optie Geen Waarborg. Zij staan dan garant voor de waarborg bij de lokale autoaanbieder. Let op: dit is doorgaans wel een stuk duurder.

Auto huren in Marokko

NAVIGEREN

Een makkelijke manier om extra kosten te vermijden: neem je eigen navigatie mee. Dat kan een Tomtom zijn, maar zelf gebruiken wij altijd een app op onze telefoon in combinatie met een telefoonhouder. Gebruik bijvoorbeeld de app maps.me of navigeer met Google Maps. Als je van tevoren de kaart van Marokko inlaadt, dan kun je beide apps zonder internet gebruiken. Wij hadden daarnaast voor de zekerheid ook een wegenkaart mee, maar die hebben we eigenlijk bijna niet nodig gehad.

HOE ZIJN DE WEGEN IN MAROKKO?

Autorijden in Marokko is over het algemeen veilig. De grote wegen zijn goed onderhouden en je bent vaak de enige op de weg. Wij hebben op een gegeven moment een binnendoorroute genomen in het Atlasgebergte en dat was wel een stukje avontuurlijker, maar dat soort wegen kun je ook overslaan. Alleen rondom de grote steden en in plaatsen als Rabat en Marrakech kan het aardig hectisch worden, dus dan moet je je hoofd erbij houden. Het is overigens wel verstandig om rijden in het donker zoveel mogelijk te vermijden. Op veel plekken is geen verlichting en dat kan gevaarlijke situaties opleveren met mensen en dieren die langs de weg lopen. Het rijden in Marokko is mij in ieder geval reuze meegevallen en wij hebben onze huurauto na twee weken kras- en deukvrij weer ingeleverd op de luchthaven. 

➞ Lees ook: Route en planning: Tweeweekse roadtrip door Marokko

PARKEREN IN MAROKKO

Parkeren in Marokko zal buiten de grote steden niet heel veel problemen opleveren, maar in bijvoorbeeld Marrakech en Fez is het een ander verhaal. De medina’s van de grote steden zijn grotendeels autovrij en je kan alleen buiten de stadsmuren parkeren. Parkeerplaatsen zijn aangegeven in Google Maps en maps.me en worden vaak bewaakt. Er loopt dan constant een iemand rond die een oogje in het zeil houdt. Zorg dat je van tevoren afspreekt hoeveel het kost per dag en vraag een bonnetje als je vooraf moet betalen. 

Tips auto huren in Marokko

HOEVEEL KOST EEN HUURAUTO IN MAROKKO?

Een huurauto in Marokko hoeft niet veel te kosten, als je ten minste op tijd je auto reserveert. Zeker sinds de coronacrisis zijn veel huurauto’s verkocht en is er minder aanbod. Dat drijft de prijzen op, dus dat is iets om rekening mee te houden als straks het toerisme weer op gang komt. 

Via Sunny Cars betaal je momenteel vanaf € 175 voor huurperiode van een week. Je krijgt dan een kleine (driedeurs, kleine kofferbak) huurauto mee, maar met z’n tweeën is dat in principe voldoende. Wil je meer comfort, een grotere kofferbak en meer zitplaatsen, dan kan de prijs oplopen tot € 300 of hoger. 

WAAROM JE ALTIJD MOET KIEZEN VOOR ALL INCLUSIVE AUTOHUUR

Tip: Kies ALTIJD voor all inclusive autohuur, zodat je nooit voor financiële verrassingen komt te staan. Zeker in een land als Marokko, waar het toch anders autorijden is dan in Nederland. Dat is de reden dat ik altijd een auto boek via Sunny Cars. Bij hun heb je namelijk ongelimiteerde kilometers, krijg je altijd je eigen risico terug bij schade en ben je bovendien echt goed verzekerd. Dat rijdt toch een stukje comfortabeler en scheelt gedoe op de luchthaven. Veel autoverhuurders proberen je namelijk nog allerlei extra verzekeringen aan te smeren en dat kun je dus met een gerust hart afslaan. 

Huurauto in Marokko

TIPS VOOR ALS JE EEN AUTO GAAT HUREN IN MAROKKO

Tot slot nog een paar praktische tips voor als je een auto gaat huren in Marokko.

  • Houd je aan de snelheid! Er wordt veel geflitst in Marokko.
  • Tank vaak en op tijd, zeker als je de bergen ingaat. Het kan soms lang duren voordat je weer een pomp tegenkomt.
  • Vooraf een auto reserveren is altijd het goedkoper dan ter plekke op de luchthaven. Reserveer dus tijdig online.
  • Maak voor vertrek foto’s van je auto zodat oudere krassen en schades nooit voor jouw rekening komen.
  • Je huurt een auto altijd per 24 uur. Houd daar rekening mee qua ophaaltijden. Als je de huurauto om 13:00 uur ophaalt en de volgende dag om 14:00 uur inlevert, dan betaal je voor twee hele dagen. Zonde van het geld.
  • De minimale leeftijd om een auto te huren in Marokko is 21 jaar, maar veel verhuurders hanteren een grens van 23 of zelfs 25 jaar. Ben je jonger en wil je toch een auto huren? Dan betaal je vaak een toeslag. Check dit daarom goed in de voorwaarden. 

Reizen naar Marokko

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie Marokko

Marokko ligt op slechts 3 uur vliegen van Nederland, maar voelt als de andere kant van de wereld. Marrakech is als een sprookje uit 1001-nacht, het Atlasgebergte bestaat uit indrukwekkende rotsformaties en er zijn maar weinig plekken zo kleurrijk als het blauwe Chefchaouen. De leukste manier om dit land te verkennen? Met een huurauto! Zet koers richting de Koningssteden of doorkruis het Atlasgebergte, de keus is aan jou.

Wil je meer weten over een vakantie naar Marokko? Lees hier alle reisblogs over Marokko.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset