Zoek
Sluit dit zoekvak.
7 maart 2023

Boekentip: Backpack bestemmingen – de mooiste reizen voor backpackers

Backpack bestemmingen: de mooiste reizen voor backpackers

Waar ter wereld kun je goed backpacken? Welke landen zijn vriendelijk voor je budget? En als je er eenmaal bent: welke plekken moet je dan bezoeken? Het antwoord op die vragen vind je in het boek Backpack bestemmingen, geschreven door reisblogger Roëll de Ram. Ze bundelde 10 jaar aan reiservaring in een aantrekkelijke gids die volop inspiratie biedt om te gaan backpacken. Ik heb het boek gelezen én stelde Roëll wat vragen over haar eigen droomreizen.

BACKPACK BESTEMMINGEN

DE MOOISTE REIZEN VOOR BACKPACKERS

Roëll de Ram is de drijvende kracht achter het blog WeAreTravellers, een van de grootste Nederlandse reisblogs. Al ruim vijf jaar vind je er tips voor de mooiste bestemmingen en een selectie daarvan is nu ook in boekvorm beschikbaar. Van IJsland tot Australië en van Mexico tot de Seychellen, alle uithoeken komen in het boek Backpack bestemmingen aan bod.

Backpack bestemmingen: de mooiste reizen voor backpackers

GEEN GEMIDDELDE REISGIDS

Backpack bestemmingen is geen gemiddelde reisgids. Met de strak vormgegeven pagina’s en grote foto’s staat het namelijk beter op je koffietafel dan in je backpack. Het boek dient vooral als inspiratie, al vind je ook de nodige praktische tips. Per land worden zowel hoogtepunten als onbekendere plekken benoemd en krijg je concrete tips met wat je daar kan doen. Heel handig, want zo weet je precies welke steden, eilanden of regio’s de moeite waard zijn om in je reisschema op te nemen.

BACKPACKEN OP DE SEYCHELLEN

Of je nou een echte budget backpacker bent of jezelf meer rekent tot de flashpackers, Backpack bestemmingen is een boek voor alle type backpackers. Je vindt er een lijstje met de goedkoopste bestemmingen, maar ook een aantal verrassende plekken waar je wat meer budget voor nodig hebt. Ooit overwogen om te gaan backpacken op de Seychellen? Na het lezen van dit boek staat deze reis gegarandeerd op je lijstje.

Roëll behandelt in het boek een aantal van mijn favoriete backpack bestemmingen. Zo wordt er uitgebreid aandacht besteed aan Japan, Mexico en Indonesië. Een feest van herkenning. Tegelijkertijd valt er voor mij nog heel veel te ontdekken, want het gros van de bestemmingen in het boek heb ik nog niet bezocht. Het boek vind ik daarom ook echt een aanrader voor wie al wat vaker is wezen backpacken.

Backpack bestemmingen: de mooiste reizen voor backpackers
Backpack bestemmingen: de mooiste reizen voor backpackers
Backpack bestemmingen: de mooiste reizen voor backpackers

EEN BOEK VOOR ALLE SOORTEN BACKPACKERS

Backpack bestemmingen is een boek voor iedereen die van reizen houdt en verdient een plekje in je boekenkast. Het is niet bedoeld om mee te nemen op reis en je moet het ook zeker niet zien als vervanging voor je Lonely Planet. Backpack bestemmingen helpt je vooral met het bepalen van de juiste backpack bestemming. Roëll vertelt je uitgebreid waarom een land de moeite waard is, wat het kost om rond te reizen en wat je er gedaan moet hebben. Een handig naslagwerk als je je route gaat uitstippelen, maar ook inspirerend genoeg om gewoon te lezen op de bank. Ik heb na het lezen van dit boek in ieder geval weer zin gekregen om mijn tassen te pakken.

Het boek Backpack bestemmingen kost € 20 en is onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

5 VRAGEN AAN ROËLL

OPRICHTSTER VAN WEARETRAVELLERS.NL
Backpack bestemmingen: de mooiste reizen voor backpackers

WAT IS JOUW FAVORIETE BACKPACKLAND?

Roëll: “Brazilië was mijn allereerste backpackbestemming en eigenlijk nog steeds een van mijn favoriete landen. Inmiddels ben ik al voor een tweede keer terug geweest maar ik zou super graag voor een derde keer gaan. Het land is zo groot en veelzijdig. Je hebt de machtige Amazone waar natuur overheerst, paradijselijke stranden zoals bij Praia do Forte of Ilha Grande en interessante steden zoals Rio de Janeiro. Plekken waar ik recentelijk ben geweest en die ik heel tof vond zijn Zuid-Afrika, Taiwan en de Azoren (een eilandengroep die bij Portugal hoort).”

WAT IS JE MOOISTE BACKPACK ERVARING?

Roëll: “Salsa dansen in Cuba! Toen ik met vriendinnen aan het backpacken was in Cuba hebben we verschillende keren salsa dansles genomen. Eén keer op een dakterras bij een Cubaan thuis en meerdere keren in de Casa Particulares waar we sliepen. Op die momenten had ik echt even het gevoel in een romantische komedie te zijn beland. Muziek maken en dansen is in Cuba sowieso de normaalste zaak van de wereld. In tegenstelling tot hier in Nederland zie je daar op straat mensen helemaal los gaan en hoor je fantastische live muziek uit gebouwen schallen.”

WELKE BACKPACK LANDEN STAAN NOG OP JE LIJSTJE?

Roëll: “Oeh dat is nog wel een lijstje, maar mijn top 3 bucketlist bestemmingen is nu: Nieuw Zeeland, Namibië en de Filipijnen!”

Backpack bestemmingen: de mooiste reizen voor backpackers

VOOR WELKE REISBLUNDER WIL JE ANDEREN GRAAG BEHOEDEN?

Roëll: “Laatst was ik met mijn zusje op reis en bleek ons vliegtuig zo’n 5 uur vertraging te hebben. De tijd van onze vlucht werd telkens verzet en op een gegeven moment hadden we in ons hoofd dat we op een bepaald tijdstip écht bij de gate moesten zijn. Je raad het al: dat was veel te laat. Toen opeens Last Call verscheen, moesten we keihard over het hele vliegveld rennen om op tijd te zijn. Toen we vlakbij onze gate waren veranderde Last Call in Gate Closed dus we kwamen in paniek bij de balie aan. De medewerkers hebben ons toen toch nog gauw naar binnen gelaten omdat we maar een minuutje te laat waren. Mijn tip is dus: ga écht op tijd naar je gate. Ook als je vertraging hebt en denk zeeën tijd te hebben.”

TOT SLOT: WAT IS JE ULTIEME REISTIP?

Roëll: “Wees niet bang en ga het avontuur aan. Het is zo zonde om thuis te blijven en alleen te dromen over backpacken. Ik vind echt dat iedereen – mits je de mogelijkheid en financiële middelen hebt – een keer zou moeten backpacken. Het verandert echt je kijk op de wereld en hoe cliché het ook klinkt: je leert jezelf ook een beetje beter kennen. Dus vooral: ga! Wacht niet en ga op reis.”

Bestel Backpack bestemmingen via Bol.com »

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp