Backpacken in Japan: alles over de voorbereiding van jouw rondreis

Japan

Ben je van plan om te gaan backpacken in Japan? Hier vind je alle informatie voor het plannen van een individuele rondreis. Japan is het leukste land ter wereld en backpacken langs steden als Tokyo, Kyoto en Osaka is één groot avontuur. Dankzij het moderne netwerk van spoorwegen kun je hier heel relaxt rondreizen en ik raad het iedereen aan om het land op eigen gelegenheid te bezoeken.

In dit artikel heb ik al mijn nuttige blogs over Japan verzameld. Tips voor het bepalen van de route, een overzicht van leuke hotels en lijstjes met leuke dingen om te doen in de grote steden.

Tip: Bookmark deze pagina, dan heb je ook op reis alle tips bij de hand.

Backpacken in Japan

BACKPACKEN IN JAPAN: VOORBEREIDING

TIPS VOOR TOKYO

TIPS VOOR KYOTO

TIPS VOOR OSAKA

TIPS VOOR DE JAPANSE ALPEN

HANDIGE LINKS

 

Backpacken in Japan

33 Comments

 • Nienke schreef:

  Wauw, wat ziet het er mooi uit zeg! Ik heb hele gemengde gevoelens bij Japan. Ik wil er sowieso graag eens heen, maar het lijkt me zo compleet anders dan de rest van Azië. Daardoor trok het me lange tijd iets minder aan, maar ik moet zeggen dat deze foto’s en jouw woorden me te toch heel anders laten denken.

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Het is inderdaad heel anders dan andere delen van Azië, maar je kunt ze eigenlijk niet met elkaar vergelijken. Ik ben gek op landen als Indonesië, India en Thailand, maar Japan is ook echt te gek. De mensen zijn ontzettend leuk, het land heel mooi en reizen gaat er super comfortabel!

 • Nathalie schreef:

  Prachtig! Een droom die uitkomt! Ik ben heel erg benieuwd naar je verhalen!

 • Wauw, ziet er super uit! Japan staat hoog op onze lijst, hopelijk volgend jaar! Benieuwd dus naar je verhalen en tips!

 • De mooie foto’s zijn alvast een goede opwarmer voor de verhalen die gaan komen. Wij hebben Japan ook hoog op onze lijst staan, dus laat die verhalen maar snel komen :-)

 • Femke schreef:

  Wauw, wat een mooie foto’s! Japan staat nog op mijn bucketlist, door deze foto’s wil ik er zeker heen!

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Ah leuk om te horen! Vond het echt een geweldig land, met geen enkele andere bestemming te vergelijken.

 • Marjolein schreef:

  Waanzinnig! Vond het superleuk om je foto’s op Instagram te zien. Die tempels en bloesems, het lijkt me allemaal zo magisch. Die foto van de geisha’s is trouwens echt prachtig! Benieuwd naar je verhalen!

 • Wat een prachtige foto’s zeg! Mag ik vragen welke lens je gebruikt hebt voor de foto van het sneeuwaapje? Zo mooi! Ik ben heel benieuwd naar de rest van je verhalen.

 • Roselinde schreef:

  Ontzettend gaaf! Prachtige foto’s ook. Japan is voor mij ook een echte droomlocatie.

 • Karlijn schreef:

  Hele mooie foto’s en fijn om te horen dat Japan je zo goed bevallen is. Welkom bij de fanclub ;) Ik ben benieuwd naar de rest van je verhalen!

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Haha zoals verwacht! Verwachtingen waren torenhoog, maar volledig waargemaakt. Wanneer is de fandag? ;)

 • Wat een ontzettend mooie foto’s! Heb Japan nooit erg hoog op mijn ‘wishlist’ gehad staan, maar ben nu toch wel erg benieuwd naar de rest van je verhalen.

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Dankjewel! En er staat inmiddels een blogje online over de kersenbloesem, wie weet ga je er nog anders over denken ;)!

 • Eva - eighty7 schreef:

  Mooie beelden! Ik loop nog niet echt warm voor Japan, maar ben wél heel benieuwd naar je verhalen!

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Haha ik ruik een uitdaging… Aan alle reacties te horen zijn er trouwens 2 kampen: you love it, or you hate it ;)!

 • Toffe foto’s!! Wij vliegen volgende week zondag vanuit NZ! Yeah! Welke wijk in Tokyo sliepen jullie? Ik vind best prima betaalbare accomodaties via AirBNB in Asakusa, het ‘oude Tokyo’. Twijfel nog over Shinjuku namelijk, denk dat we gek worden van de drukte haha.

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Wij sliepen twee keer in Tokyo, de eerste keer in Toshima, de tweede keer ten noorden van Chiyoda. Denk dat Asakusa leuker is dan Shinjuku, want wat kleinschaliger en minder op uitgaan gericht. Vond Shinjuku wel een leuke wijk! Ik zou in ieder geval een accommodatie kiezen die vlakbij de Yamanotelijn zit, want met die lijn kom je in vrijwel alle leuke wijken zonder dat je veel tijd kwijt bent :)!

 • Prachtige foto’s, ik word echt steeds enthousiaster over Japan. Vooral de sneeuwapen lijken me geweldig!

 • Jessica schreef:

  Prachtige foto’s weer Stéphanie! En ik vind jouw schrijfstijl ook echt heerlijk, dus ik kan niet wachten op de verhalen over Japan :D

 • Wat een prachtige foto’s! Ik wil ook heel graag naar Japan, alleen bij mij blijft het ook steeds opschuiven. Iets met dieren in Afrika en ziplinen en vulkanen in Costa Rica en Nicaragua hahah. Dit jaar vrees ik ook dat het weer plaats moet maken voor safari. Maar he, wellicht in 2017 ;) Ben benieuwd naar al je andere verhalen!

  • Stéphanie - Expeditie Aardbol schreef:

   Haha bekend probleem. Hier heeft de vastberadenheid van mijn vriend ook wel een rolletje in gespeeld. Op een gegeven moment was het: Fuck it, let’s go to Japan.

 • Prachtig! En ja, het staat ook bij mij al een tijdje op mijn lijstje, maar nu eerst Costa Rica. De Japanse Alpen lijkt me ook schitterend. Wat een mooie foto van die aap zeg! (de rest ook, maar vooral die aap, daar kan ik naar blijven kijken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.