Nederlands Reisblog Expeditie Aardbol
8 december 2020

Backpacken in Japan: alles over de voorbereiding van jouw rondreis

Japan

Ben je van plan om te gaan backpacken in Japan? Hier vind je alle informatie voor het plannen van een individuele rondreis. Japan is het leukste land ter wereld en backpacken langs steden als Tokyo, Kyoto en Osaka is één groot avontuur. Dankzij het moderne netwerk van spoorwegen kun je hier heel relaxt rondreizen en ik raad het iedereen aan om het land op eigen gelegenheid te bezoeken.

In dit artikel heb ik al mijn nuttige blogs over Japan verzameld. Tips voor het bepalen van de route, een overzicht van leuke hotels en lijstjes met leuke dingen om te doen in de grote steden.

Tip: Bookmark deze pagina, dan heb je ook op reis alle tips bij de hand.

Backpacken in Japan

BACKPACKEN IN JAPAN: VOORBEREIDING

TIPS VOOR TOKYO

TIPS VOOR KYOTO

TIPS VOOR OSAKA

TIPS VOOR DE JAPANSE ALPEN

HANDIGE LINKS

 

Backpacken in Japan

Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

33 reacties

 1. Wauw, wat ziet het er mooi uit zeg! Ik heb hele gemengde gevoelens bij Japan. Ik wil er sowieso graag eens heen, maar het lijkt me zo compleet anders dan de rest van Azië. Daardoor trok het me lange tijd iets minder aan, maar ik moet zeggen dat deze foto’s en jouw woorden me te toch heel anders laten denken.

  1. Het is inderdaad heel anders dan andere delen van Azië, maar je kunt ze eigenlijk niet met elkaar vergelijken. Ik ben gek op landen als Indonesië, India en Thailand, maar Japan is ook echt te gek. De mensen zijn ontzettend leuk, het land heel mooi en reizen gaat er super comfortabel!

  1. Ah leuk om te horen! Vond het echt een geweldig land, met geen enkele andere bestemming te vergelijken.

 2. Waanzinnig! Vond het superleuk om je foto’s op Instagram te zien. Die tempels en bloesems, het lijkt me allemaal zo magisch. Die foto van de geisha’s is trouwens echt prachtig! Benieuwd naar je verhalen!

  1. Thanks! Die maakte ik met de Canon 15-85mm f/3.5-5.6 IS, maar ik moet wel zeggen dat ik heel dichtbij kon komen :)!

 3. Hele mooie foto’s en fijn om te horen dat Japan je zo goed bevallen is. Welkom bij de fanclub ;) Ik ben benieuwd naar de rest van je verhalen!

  1. Haha zoals verwacht! Verwachtingen waren torenhoog, maar volledig waargemaakt. Wanneer is de fandag? ;)

  1. Dankjewel! En er staat inmiddels een blogje online over de kersenbloesem, wie weet ga je er nog anders over denken ;)!

  1. Haha ik ruik een uitdaging… Aan alle reacties te horen zijn er trouwens 2 kampen: you love it, or you hate it ;)!

 4. Toffe foto’s!! Wij vliegen volgende week zondag vanuit NZ! Yeah! Welke wijk in Tokyo sliepen jullie? Ik vind best prima betaalbare accomodaties via AirBNB in Asakusa, het ‘oude Tokyo’. Twijfel nog over Shinjuku namelijk, denk dat we gek worden van de drukte haha.

  1. Wij sliepen twee keer in Tokyo, de eerste keer in Toshima, de tweede keer ten noorden van Chiyoda. Denk dat Asakusa leuker is dan Shinjuku, want wat kleinschaliger en minder op uitgaan gericht. Vond Shinjuku wel een leuke wijk! Ik zou in ieder geval een accommodatie kiezen die vlakbij de Yamanotelijn zit, want met die lijn kom je in vrijwel alle leuke wijken zonder dat je veel tijd kwijt bent :)!

 5. Wat een prachtige foto’s! Ik wil ook heel graag naar Japan, alleen bij mij blijft het ook steeds opschuiven. Iets met dieren in Afrika en ziplinen en vulkanen in Costa Rica en Nicaragua hahah. Dit jaar vrees ik ook dat het weer plaats moet maken voor safari. Maar he, wellicht in 2017 ;) Ben benieuwd naar al je andere verhalen!

  1. Haha bekend probleem. Hier heeft de vastberadenheid van mijn vriend ook wel een rolletje in gespeeld. Op een gegeven moment was het: Fuck it, let’s go to Japan.

 6. Prachtig! En ja, het staat ook bij mij al een tijdje op mijn lijstje, maar nu eerst Costa Rica. De Japanse Alpen lijkt me ook schitterend. Wat een mooie foto van die aap zeg! (de rest ook, maar vooral die aap, daar kan ik naar blijven kijken)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rondreis Japan

Japan is het land van sushi, kersenbloesem, geisha’s en hogesnelheidstreinen. Een land met boeiende gebruiken en tradities, maar waar je als reiziger ontzettend comfortabel kan rondreizen. Of je nou een ervaren backpacker bent of voor het eerst in Azië komt, wedden dat je al op de eerste dag verliefd wordt op de cultuur en haar bewoners?

Wil je meer weten over reizen in Japan? Lees hier alles over een rondreis door Japan.

Japan Rail Pass

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset