Zoeken
Sluit dit zoekvak.
12 oktober 2023

Tijdens The Balkan Trail maak je een 5-daagse trekking door de Balkan

The Balkan Trail

Ben jij niet vies van een stevige wandeling en staat een meerdaagse wandeltocht op jouw bucketlist? Meld je aan voor The Balkan Trail, een onvergetelijk wandelavontuur in Albanië, Montenegro en Kosovo. Deze hike duurt vijf dagen en brengt je naar een van de mooiste natuurgebieden in Europa.

The Balkan Trail

The Balkan Trail
Foto: Gust Deprez

Wat is The Balkan Trail?

Een van de mooiste wandelroutes van ons continent gaat dwars door een stukje ongerept Europa. Hier komen maar weinig andere toeristen en maak je kennis met de gastvrije bevolking van Albanië, Montenegro en Kosovo. Welkom op The Balkan Trail, een fantastische wandeling van zo’n 75 kilometer over de mooiste bergtoppen van de Balkan.

En daarmee is niets overdreven, want de route van The Balkan Trail is onderdeel van Peaks of the Balkan, die eerder de World Travel & Tourism Award won en behoort tot de allermooiste wandelroutes ter wereld. Je wandelt door een geïsoleerd stukje Europa, een plek waar relatief weinig andere toeristen komen, maar waar je wel kan genieten van de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Meld je aan voor The Balkan Trail

The Balkan Trail
Foto: Laura Siliquini
The Balkan Trail
Foto: Laura Siliquini

De route

De route van The Balkan Trail is speciaal voor reisorganisatie Travelbase uitgestippeld en neemt vijf volle wandeldagen in beslag. De totale lengte is ongeveer 75 kilometer en brengt je langs de mooiste hoogtepunten in de omgeving

Startpunt van de route is het basecamp in het dorpje Plav in Montenegro, waarna je onder andere Vusanje, Theth, Valbona en Doberdöl zal aandoen. Je steekt verschillende landsgrenzen over en overnacht ’s nachts in je eigen tentje in de natuur of bij de lokale bevolking. Onderweg kom je bovendien langs verschillende bezienswaardigheden en zul je meer leren over de cultuur en geschiedenis van dit bijzondere stukje Europa.

The Balkan Trail
Foto: Laura Siliquini

Zelfstandig wandelen met behulp van een app

Bij aankomst in het basecamp in Plav maak je kennis met medereizigers en gidsen, die je dagelijks zullen voorzien van een briefing. Zij kennen de trail goed en kunnen je ondersteunen als je vragen hebt. Met behulp van een app ga je zelfstandig op pad. Je wandelt dus niet per sé in een grote groep, maar hebt alle vrijheid om je eigen tempo aan te houden. Aan het eind van de wandeling kom je iedereen weer tegen in het kamp en kun je gezellig met z’n allen eten bij het kampvuur.

The Balkan Trail
Foto: Laura Siliquini

Hoe fit moet je zijn?

Een goede conditie is essentieel als je deze reis wilt maken, want The Balkan Trail zal voor de nodige fysieke uitdaging zorgen. Je maakt elke dag een flinke wandeling en overbrugt behoorlijke hoogteverschillen. Daarnaast moet je je eigen bagage meesjouwen als je geen gebruik wilt maken van de bagagetransport. En ook wel even goed om je te realiseren: aan het eind van de dag wacht je geen luxe hotelbed, maar slaap je back to basic in je eigen tentje.

The Balkan Trail
Foto: Laura Siliquini

De kosten

Wil jij komende zomer op avontuur met The Balkan Trail? De inschrijvingen zijn nú geopend. De basisprijs bedraagt € 520 per persoon. Dat is exclusief vluchten, maar inclusief overnachtingen, vergunning en toegangstickets voor de nationale parken, gidsen, GPS-systeem en transport op de trail zelf.

Je kunt je reis daarnaast ook upgraden met vluchten, shuttleservice en verschillende extra opties. Zo kun je kampeermateriaal huren en bagagetransport voor onderweg regelen. Wil je geen eigen voedselpakket meeslepen, dan kun je bovendien voor € 165 per persoon maaltijden bijboeken. Je maaltijden worden onderweg dan verzorgd door de families waar je te gast bent. 

Meld je aan voor The Balkan Trail

The Balkan Trail
Foto: Julien Xu

Ga op reis met Travelbase

Travelbase is een Belgische reisorganisatie en organiseert elk jaar de vetste reizen binnen Nederland, Europa en daarbuiten. Naast The Balkan Trail kun je bijvoorbeeld ook met een 4×4 door IJsland reizen of per Vespa door Italië.

Benieuwd naar alle reizen van Travelbase? Neem een kijkje op de website of check deze vette trips:

The Balkan Trail
Foto: Sherine Zwaga

Meer tips voor een reis naar Oost-Europa? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Verantwoording: in samenwerking met Travelbase. De foto boven het artikel is gemaakt door Laura Siliquini.

Ga op reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Dit Nederlandse reisblog is het gelukkige huwelijk tussen mijn twee grote passies.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset