Zoeken
Sluit dit zoekvak.
7 maart 2023

Dit jaar naar Zuid-Korea? Lees het boek Haengbog om alvast in de stemming te komen

Haengbog, boek over Zuid-Korea door Barbara J Zitwer

Ga jij dit jaar op reis naar Zuid-Korea? Het land van Squid Game, Gangnam style en K-pop? Het land van bewierookte tempels en futuristische miljoenensteden? Dan is het boek Haengbog waarschijnlijk wel aan jou besteed, met bijna 250 pagina’s aan weetjes, tips, recepten en inspiratie voor Zuid-Korea. 

Haengbog: Zuid-Koreaanse wijsheden voor blijvend geluk

Haengbog betekent het streven naar blijvend geluk. Het zit verweven in de Zuid-Koreaanse identiteit, zo ervaarde literair agent Barbara J. Zitwer. Ze komt al 15 jaar in Korea en zag dat iedereen samen eet, familie op de eerste plek staat en de natuur een prominente rol inneemt in het leven. In het boek Haengbog deelt ze wijsheden die ze tijdens haar vele reizen heeft opgedaan.

Haengbog, boek over Zuid-Korea door Barbara J Zitwer

Duik in de Koreaanse cultuur

Een – soort van – cultuurshock hoort erbij als je naar het verre oosten vliegt. En dat geldt ook zeker voor een reis naar Zuid-Korea. Alles is anders. Van de manier van schrijven tot hoe mensen elkaar begroeten.

Om je een beetje voor te bereiden krijg je in Haengbog een inkijkje in de Zuid-Koreaanse cultuur. Waarom vinden Koreanen het niet prettig om nee te zeggen en hoe red je je eigenlijk uit een situatie met een local die geen Engels spreekt? Maar ook: hoe moet je een shotje uitdelen als de Soju (de nationale drank van Zuid-Korea) op tafel komt?

Haengbog, boek over Zuid-Korea door Barbara J Zitwer
Foto: Barbara J. Zitwer

Sleutel tot de geheimen van Zuid-Korea

Voordat je het land echt goed kan ervaren als reiziger, moet je wel iets weten over de lokale gebruiken en etiquette. Want zo zegt auteur Barbara J. Zitwer: het is de sleutel tot de geheimen van het land. En uiteindelijk kan het ook heel praktisch zijn om alvast een beetje bekend te raken met de Koreaanse manier van communiceren. Zeker als je tijdens je reis bijvoorbeeld bij mensen thuis slaapt via Airbnb of een tourtje doet met lokale gids.

Haengbog, boek over Zuid-Korea door Barbara J Zitwer
Illustratie: Jelle Post
Haengbog, boek over Zuid-Korea door Barbara J Zitwer
Illustratie: Jelle Post

Inspiratie voor jouw reis naar Zuid-Korea

Haengbog is geen standaard reisgids, maar tussen de regels door vind je wel heel veel tips voor het uitstippelen van jouw reis. Zo neemt Zitwer je onder andere mee naar het eiland Jeju, dat ze ook wel het ‘Hawaï van Korea’ noemt. Ze heeft tips voor plekken waar je in een tempel kan slapen en onderdompelen in het Koreaanse boeddhisme. Maar ook: quirky adresjes in de wijk Gangnam in Seoul. En een heel hoofdstuk over de DMZ, de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea. Een must read dus als je binnenkort die kant op vliegt.

Haengbog, boek over Zuid-Korea door Barbara J Zitwer
Foto: Barbara J. Zitwer

Waar is Haengbog te koop?

Staat een reis naar Zuid-Korea bovenaan jouw bucketlist? Het boek Haengbog van Barbara J. Zitwer biedt volop inspiratie en voorpret. Haengbog kost € 29,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel of online via bol.com

Haengbog, boek over Zuid-Korea door Barbara J Zitwer
Foto: Tal Maes

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp