Search
Close this search box.
7 april 2022

Verliefd op Nederland: een boek vol reisinspiratie voor eigen land

Verliefd op Nederland - Roëll de Ram

Op vakantie in eigen land, het lijkt dat we dit jaar veel in de buurt gaan blijven. Maar Nederland is mooi, gelukkig. Er valt ontzettend veel te zien en te doen en het hoeft je hier niet te ontbreken aan cultuur, natuur of avontuur. Je moet alleen weten waar je precies moet zijn. Want waar in Nederland kun je wilde dieren spotten, bijzondere kunst bekijken en leuk op stedentrip?Antwoorden op die vragen vind je in het boek Verliefd op Nederland van reisblogger Roëll de Ram. Zij schreef eerder een boek over de leukste backpackbestemmingen, maar heeft zich dit keer gericht op de mooiste plekken in eigen land.

VERLIEFD OP NEDERLAND

DE MOOISTE PLEKKEN IN NEDERLAND

Voor het boek Verliefd op Nederland ging reisblogger Roell de Ram op zoek naar de meest bijzondere plekken dicht bij huis. Want wereldreizen is leuk, maar in eigen land valt ook een hoop te zien. Je kunt hier heerlijk uitwaaien op de eindeloze Nederlandse stranden, eilandhoppen op de Wadden en tal van toffe steden bezoeken. In totaal komen 16 verschillende thema’s aan bod, die elk inspireren om er in eigen land opuit te gaan.

DIEREN SPOTTEN

Een van de thema’s die in het boek Verliefd op Nederland aan bod komt is dieren spotten. Zeehonden, flamingo’s, vossen en ijsvogels: je hoeft niet ver te reizen om deze bijzondere dieren in het wild tegen te komen. Wist je dat we in Nederland zelfs een Big Five hebben? In het boek lees je precies waar en wanneer je ze het beste kan spotten.

Verliefd op Nederland

WERELDERFGOED

Er zijn negen plekken in Nederland die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Daartoe behoren onder andere het Rietveld Schröderhuis in Utrecht, maar bijvoorbeeld ook de molens van Kinderdijk en de Beemster in Noord-Holland. In Verliefd op Nederland komen ze allemaal even aan bod. Het zijn plekken die zo bijzonder zijn dat ze bewaard moeten blijven voor toekomstige generaties, en als Nederlander moet je ze eigenlijk allemaal wel een keer gezien hebben.

LOKALE HOTSPOTS

Het leuke aan dit boek is dat het zich niet alleen beperkt tot mooie plekken, maar ook bijzondere hotels en plaatselijke hotspots deelt. Zo maakte Roëll een lijstje met lekkere streekproducten en lokale delicatessen, en deelt ze ook meteen op welke plek je die het beste kan proeven. En mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie voor een onvergetelijk nachtje weg, dan kun je in het hoofdstuk over bijzonder overnachten een aantal speciale adresjes vinden.

Verliefd op Nederland

INSPIRATIE VOOR EEN VAKANTIE IN EIGEN LAND

Al met al is Verliefd op Nederland een lekker dik inspiratieboek die de mooiste plekken in eigen land heeft gebundeld. Een fijn naslagwerk met mooie foto’s en inspirerende plekken die je waarschijnlijk nog niet allemaal kende. Uiteraard worden de bekende highlights zoals Kinderdijk en het Rijksmuseum genoemd, maar er komen ook genoeg originele tips aan bod. Ik blader het in ieder geval regelmatig even door  als ik een weekendje weg ga. Het is het perfecte boek om inspiratie op te doen voor een vakantie of uitje in eigen omgeving. Kortom: het boek dat je dit jaar wilt lezen.

WAAR TE KOOP?

Het boek Verliefd op Nederland van Roëll de Ram kost € 22,50 en is verkrijgbaar bij de (digitale) boekhandel en via bol.com. Je kunt het boek ook lezen als e-book (€ 12,99) en via je Kobo Plus abonnement.

Verliefd op Nederland

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp