Zoek
Sluit dit zoekvak.
7 april 2022

Boekentip: Verliefd op Europa – de meest bijzondere plekken in Europa

Verliefd op Nederland - Roëll de Ram

Zoek je inspiratie voor een mooie reis door Europa? Dan moet je echt het boek Verliefd op Europa van Roëll de Ram erbij pakken. Dit dikke naslagwerk staat vol met de mooiste plekken in Europa, van de Faeröer Eilanden tot aan de Balkan. 

VERLIEFD OP EUROPA

De Nederlandse reisblogger Roëll de Ram van het platform WeAreTravellers ken je misschien wel van haar boeken Backpack Bestemmingen en Verliefd op Nederland, maar sinds kort is er dus ook Verliefd op Europa. Het is een ode aan de bestemmingen waar je niet per sé het vliegtuig voor hoeft te pakken en laat je zien hoe mooi en divers ons eigen continent is. 

Want dat je ook in Europa prachtige reizen kan maken, dat moge duidelijk zijn. In het boek vind je tips voor bekende plekken die je eens in je leven gezien moet hebben, zoals de huizen van Gaudí in Barcelona en Mont Saint Michel in Frankrijk, maar ook de nodige onontdekte pareltjes. Roëll neemt je mee naar alle uithoeken van Europa en laat je bijvoorbeeld ook zien wat Lapland, Slovenië en Groenland te bieden hebben. 

Verliefd op Nederland - Roëll de Ram
Verliefd op Nederland - Roëll de Ram

VAN EILANDVAKANTIE TOT STEDENTRIP

Verliefd op Europa is geen standaard reisgids, in de zin van: er staan geen reisroutes in of tips voor restaurants. Het biedt vooral inspiratie en komt met name van pas in de oriënterende fase. Ben je er nog niet uit waar je deze zomer naartoe wilt? Het boek helpt je bij het uitkiezen van een zonnige strandvakantie of het mooiste Griekse eiland. Er staan lijstjes in met de leukste steden voor een citytrip en welke plekken in bijvoorbeeld Frankrijk of Oostenrijk de moeite waard zijn. 

Verliefd op Nederland - Roëll de Ram
Verliefd op Nederland - Roëll de Ram

DE MOOISTE PLEKKEN VOOR OP JE BUCKETLIST

Een ding is zeker: na het lezen van Verliefd op Europa is je bucketlist hoogstwaarschijnlijk een stuk langer. Het staat vol met mooie en jaloersmakende foto’s van zowel Roëll als andere wereldreizigers. Alleen al het doorbladeren geeft je spontane reiskriebels en zin om een reis naar Griekenland te boeken of te gaan hiken in de de Alpen. Wat dat betreft komt dit boek dus op precies het juiste moment: met de zomer voor de deur én een versoepeling van de Europese reisadviezen. 

Verliefd op Nederland - Roëll de Ram

OOK VERLIEFD OP EUROPA LEZEN?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Verliefd op Europa? Het boek kost € 22,50 en is verkrijgbaar bij je lokale boekhandel of online via bol.com. Verliefd op Europa is ook verkrijgbaar als e-book (€ 12,99).

Verliefd op Nederland - Roëll de Ram

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp