Zoeken
Sluit dit zoekvak.
1 februari 2024

Wandel over het 20 meter hoge boomkroonpad in het Zwarte Woud

Boomkroonpad in Bad Wildbad, Zwarte Woud, Duitsland

Hoogtevrees? Dan moet je misschien even wegklikken, want mogelijk is deze tip in het Zwarte Woud helemaal niets voor jou. Of juist wel. Als je namelijk ergens op een veilige manier je hoogtevrees kan overwinnen, dan is het wel tijdens een wandeling over het Baumwimpfelpad in Bad Wildbad.

Baumwimpfelpad in Bad Wildbad

Boomkroonpad in Bad Wildbad, Zwarte Woud, Duitsland

Het boomkroonpad van het Zwarte Woud

Een van de leukste bestemmingen in het Zwarte Woud is Bad Wildbad. Waarom? Hier kun je een bezoek brengen aan het Baumwimpfelpad, een boomkroonpad van ruim een kilometer lang. Op twintig meter hoogte loop je tussen de boomtoppen en zie je de bosrijke omgeving vanuit een heel ander perspectief. Vanaf deze hoogte kun je goed vogels een eekhoorntjes spotten bijvoorbeeld.

Uitkijktoren

Het letterlijke hoogtepunt van het boomkroonpad bevindt zich aan het eind: hier vind je een enorme uitkijktoren van zo’n 40 meter hoog. Omdat de toren bovenop een heuvel staat, heb je vanaf hier een geweldig uitzicht over de boomtoppen van het Zwarte Woud. Op heldere dagen kun je kilometers ver kijken, en onder andere de televisietoren van Stuttgart zien liggen.  

Baumwimpfelpad Bad Wildbad

Met de glijbaan naar beneden

Je kunt via het wandelpad naar beneden, maar leuker nog is het om met de glijbaan af te dalen. Deze 55 meter lange glijbaan brengt je in enkele seconden naar beneden en is een aanrader voor jong en oud. Let op: je betaalt € 2 per persoon voor de glijbaan en je hebt contant geld nodig. 

In de wintermaanden (november – maart) is de glijbaan helaas gesloten. 

Glijbaan van het Boomkroonpad in Bad Wildbad, Zwarte Woud, Duitsland

Wat kost een toegangskaartje voor het boomtoppenpad?

Je kunt online een kaartje kopen voor het Baumwimpfelpad via de officiële website, maar er is ook een kaartverkoop bij de ingang. Volwassenen betalen € 12,50, kinderen tot 14 jaar € 10,50.

Baumwimpfelpad Bad Wildbad

Ook leuk: de Wildline Hangbrug

Als je op de hoogste verdieping van de uitkijktoren staat, kun je hem al zien liggen: de Wildline hangbrug. Deze bevindt zich namelijk óók op de Sommerberg in Bad Wildbad en beide attracties zijn goed met elkaar te combineren. Vanaf het eindpunt van het boomkroonpad is het nog een paar minuten lopen naar deze griezelige hangbrug op zo’n 60 meter boven de grond. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Lees hier onze blog met tips voor de Wildline hangbrug.

Wildline hangbrug in Bad Wildbad, Zwarte Woud

Hoe kom je kom je bij het Baumwimpfelpad in het Zwarte Woud? 

Je vindt het boomkroonpad net buiten het plaatsje Bad Wildbad, dat in het Zwarte Woud ligt. 

Je kunt er makkelijk met de auto komen, maar de (betaalde) parkeerplaats is niet heel groot. Kom op tijd als je zeker wil zijn van een plekje. Het is ook mogelijk om de auto in het centrum van Bad Wildbad achter te laten, en het laatste stuk met de Sommerbergbahn te gaan. Dit kabelnaatje brengt je in een paar minuten naar boven. 

Vanaf het kabelbaanstation en de parkeerplaats is het ongeveer tien minuten lopen naar het startpunt van het Baumwimpfelpad.

Meer tips voor het Zwarte Woud? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Reizen naar Duitsland

Foto van Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie Duitsland

Buurland Duitsland is een geliefde vakantiebestemming en dat komt natuurlijk omdat het zo dichtbij ligt. Vanuit Nederland is het maar een klein stukje rijden naar steden als Keulen en Hamburg, maar je kunt hier ook hele mooie roadtrips maken door bijvoorbeeld het Zwarte Woud en Beieren. En ben je ooit al een keer op een Duitse kerstmarkt geweest?

Wil je meer weten over reizen in Duitsland? Lees hier alle reisblogs over Duitsland.

Duitse milieusticker nodig?

BESTEMMINGEN

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset