Nederlands Reisblog Expeditie Aardbol
24 maart 2021

Bunkers del Carmel: Het mooiste uitzicht van Barcelona

Het is warm tijdens ons weekend in Barcelona. Oktober is bijna verstreken, maar de zon schijnt volop. Een buitenkansje, dus we besluiten het wat hogerop te zoeken door te gaan picknicken op het mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del Carmel.

Ik ben al twee keer eerder in Barcelona geweest, en bewonderde de stad al vanaf Tibidabo, Parc Güell en het topje van de Sagrada Familia, maar van deze plek had ik nog niet eerder gehoord.

ERFENIS UIT DE BURGEROORLOG

De bunkers dateren uit de Spaanse Burgeroorlog, en in de jaren ’30 werd deze bergtop gebruikt als luchtafweergeschut. Na de Burgeroorlog maakten de kanonnen plaats voor simpele woningen, maar tegenwoordig is het de plek vanwaar je het beste uitzicht over Barcelona hebt.

Gewapend met een stokbrood, kaasjes, ham en een paar koude biertjes gaan we op pad. Met de bus kruipen we steeds hoger en hoger, tot we bijna bij het topje van de stad zijn. Het laatste stuk leggen we te voet af, en ruim een uur voor zonsondergang staan we op het dak van Barcelona. Te genieten van de stad die letterlijk aan onze voeten ligt.

Het mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del CarmelHet mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del Carmel

PANORAMISCH UITZICHT

Want het uitzicht is inderdaad geweldig. Panoramisch, zoals ze dat zo mooi noemen. We bevinden ons op het puntje van een berg, midden in de stad. Worden omsingeld door huizen, door wijken, door een metropool. Ik zie de Sagrada Familia, de eindeloze avenues, de bebouwing langs de kust, de berg Montjuïc, Tibidabo en nog meer heuvels die ik niet bij naam kan noemen.

Op de plek waar vroeger kanonnen stonden, drink ik nu een biertje. Scheur ik stukjes brood af en beleg ze met plakjes rauwe ham en voorgesneden kaaspuntjes uit de supermarkt. Ik gooi mijn benen over de stoffige rand en tuur in de verte. De zon gaat onder en maakt lange schaduwen. De lucht kleurt roze en donkerpaarse wolken drijven mijn uitzicht binnen. Het wordt met de minuut donkerder, tot de hele stad is opgeslokt door schaduwen en duisternis, en alleen de duizenden lichtpuntjes overblijven.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Om bij Bunkers del Carmel te komen is het ’t makkelijkst om met de bus te gaan. Bus 24 komt langs Plaça de Catalunya en Passeig de Gràcia, wat vrij centrale plekken zijn om in te stappen. Stap uit bij de halte Ctra del Carmel-Gran Vista, loop Carrer de Mühlberg in, en Bunkers del Carmel zitten vervolgens na een paar honderd meter aan je rechterhand.

Lees hier al mijn verhalen over Barcelona

Het mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del CarmelHet mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del CarmelHet mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del CarmelHet mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del CarmelHet mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del CarmelHet mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del CarmelHet mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del Carmel

Meer lezen over reizen in Spanje? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Doen: Graffiti en street art tour in Barcelona
• 5 x eten en drinken in Barcelona
• Originele tips voor een stedentrip Barcelona
• Mini rondreis door Spaans Baskenland: combineer Bilbao met San Sebastián

Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

14 reacties

    1. Ja ik vond het ook wel erg leuk. Vooral omdat het gratis is en echt iets wat vooral de lokale bevolking doet. Leuk om daar onderdeel van te zijn :)!

  1. Shit!! Dacht ik in oktober zo ongeveer iedere plek met een te gek uitzicht in Barcelona wel te hebben meegepakt, kom jij hiermee aanzetten ;) Niet geweest dus.. Maar goed, zo hou ik altijd goede excuses om nog eens terug te gaan! Het ziet er geweldig uit!

    1. Jaa heerlijk! Ik heb heel veel van Barcelona gezien qua uitzichtpunten, en deze was inderdaad het mooist!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vakantie Spanje

Een vakantie naar Spanje is altijd een goed idee. Het Zuid-Europese land is vrijwel het gehele jaar verzekerd van aangename temperaturen, en dat maakt het de ideale bestemming voor een zonnige stedentrip. Bezoek Barcelona, Valencia of San Sebastián, of boek een ticket naar een van de Spaanse eilanden en geniet van de charme van bijvoorbeeld Mallorca of Lanzarote.

Wil je meer lezen over een vakantie naar Spanje? Lees hier alle reisblogs over Spanje.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset