Nederlands Reisblog Expeditie Aardbol
19 juli 2022

Bunkers del Carmel: Het mooiste uitzicht van Barcelona

Vandaag neem ik je mee naar een van de vele onontdekte plekjes die Barcelona rijk is: Bunkers del Carmel. Een verlaten bunker uit de burgeroorlog, op een prachtige locatie boven de stad. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over Barcelona en kun je picknicken bij zonsondergang. Heb je de belangrijkste bezienswaardigheden wel gezien in Barcelona? Pak de bus en zet aan het eind van de middag koers naar dit mooie plekje.

UITKIJKPUNT BUNKERS DEL CARMEL IN BARCELONA

Het is warm tijdens ons weekend in Barcelona. Oktober is bijna verstreken en de zon schijnt volop. Het is net iets te koud om aan het strand te liggen, maar voor een stedentrip is het weer perfect. Een van de leukste dingen die we doen tijdens ons weekendje weg? Picknicken op het mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del Carmel.

Barcelona wordt omgeven door heuvels en kent vele mooie uitzichtpunten. Zo kun je de stad bewonderen vanaf Tibidabo, Parc Güell en het topje van de Sagrada Familia. Bunkers del Carmel is echter een van de onbekendere plekjes waar je van het uitzicht kan genieten, maar zeker de moeite waard.

➞ Lees ook: Wat te doen in Barcelona? 15 x de leukste tips voor een weekendje weg

Het mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del Carmel

ERFENIS UIT DE BURGEROORLOG

Hoewel deze plek steeds populairder wordt onder toeristen, is de kans groot dat je er nog niet eerder van gehoord hebt van Bunkers del Carmel. Laat ik daarom eerst beginnen met een stukje geschiedenis. De bunkers liggen in het heuvelachtige noordwesten van Barcelona en dateren uit de Spaanse Burgeroorlog. In de jaren ’30 werd deze bergtop namelijk gebruikt als luchtafweergeschut, vanwege de strategische ligging ten opzichte van de stad. Na de Burgeroorlog maakten de kanonnen plaats voor simpele woningen, maar tegenwoordig is het de plek vanwaar je het beste uitzicht over Barcelona hebt.

Het mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del Carmel

PANORAMISCH UITZICHT OVER BARCELONA

Gewapend met een stokbrood, kaasjes, ham en een paar koude biertjes gaat team Expeditie Aardbol op pad. Het is slim om met de bus te gaan of een taxi te pakken, want de bunkers liggen wel een stukje buiten het centrum. Vanaf de bushalte is het nog een klein stukje steil omhoog lopen, maar het is de moeite zeker waard. Eenmaal op de plek van bestemming heb je de stad aan je voeten liggen en een geweldig uitzicht over de omgeving.

Vanaf Bunkers del Carmel heb je 360 graden uitzicht over Barcelona. Je bevindt je voor het gevoel in het hart van de metropool, omsingelt door de verschillende woonwijken en bezienswaardigheden. Je ziet vanaf hier onder andere de Sagrada Familia liggen, maar ook de eindeloze avenues, de bebouwing langs de kust, de berg Montjuïc en Tibidabo.

Het mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del Carmel

➞ Lees ook: Doen: Graffiti en street art tour in Barcelona

DE BESTE PLEK VOOR EEN PICKNICK

Op de plek waar vroeger kanonnen stonden, kun je nu picknicken en genieten van de zonsondergang. Zodra het begint te schemeren wordt het dan ook geleidelijk aan drukker op de berg. Toeristen en locals proosten met een biertje uit de supermarkt en de echte slimmeriken hebben ook wat te eten mee. Chips en nootjes, of een lekker brood met puntjes Spaanse kaas en worst, zo uit het vuistje.

EEN HEERLIJK PLEKJE MET ZONSONDERGANG

Ik gooi mijn benen over de stoffige rand en tuur in de verte. De zon gaat onder en maakt lange schaduwen. De lucht kleurt roze en donkerpaarse wolken drijven mijn uitzicht binnen. Het wordt met de minuut donkerder, tot de hele stad is opgeslokt door schaduwen en duisternis, en alleen de duizenden lichtpuntjes overblijven.

Het mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del Carmel

BUNKERS DEL CARMEL: PRAKTISCHE INFORMATIE

Om bij Bunkers del Carmel te komen is het ’t makkelijkst om met de bus te gaan. Bus 24 komt langs Plaça de Catalunya en Passeig de Gràcia, wat vrij centrale plekken zijn om in te stappen. Stap uit bij de halte Ctra del Carmel-Gran Vista, loop Carrer de Mühlberg in, en Bunkers del Carmel zitten vervolgens na een paar honderd meter aan je rechterhand.

Je kunt er ook voor kiezen om Bunkers del Carmel te combineren met een bezoek aan Parc Güell. Deze twee bezienswaardigheden zitten namelijk aan dezelfde kant van de stad. Vanaf het beroemde park is het nog ongeveer een kwartiertje lopen naar de bunkers.

Het mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del Carmel
Het mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del Carmel
Het mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del Carmel
Het mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del Carmel
Het mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers del Carmel

Reizen naar Spanje

Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

14 reacties

    1. Ja ik vond het ook wel erg leuk. Vooral omdat het gratis is en echt iets wat vooral de lokale bevolking doet. Leuk om daar onderdeel van te zijn :)!

  1. Shit!! Dacht ik in oktober zo ongeveer iedere plek met een te gek uitzicht in Barcelona wel te hebben meegepakt, kom jij hiermee aanzetten ;) Niet geweest dus.. Maar goed, zo hou ik altijd goede excuses om nog eens terug te gaan! Het ziet er geweldig uit!

    1. Jaa heerlijk! Ik heb heel veel van Barcelona gezien qua uitzichtpunten, en deze was inderdaad het mooist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie Spanje

Een vakantie naar Spanje is altijd een goed idee. Het Zuid-Europese land is vrijwel het gehele jaar verzekerd van aangename temperaturen, en dat maakt het de ideale bestemming voor een zonnige stedentrip. Bezoek Barcelona, Valencia of San Sebastián, of boek een ticket naar een van de Spaanse eilanden en geniet van de charme van bijvoorbeeld Mallorca of Lanzarote.

Wil je meer lezen over een vakantie naar Spanje? Lees hier alle reisblogs over Spanje.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset