Zoek
Sluit dit zoekvak.
20 februari 2023

Traditioneel chilikrab-diner met Withlocals in Singapore

Withlocals in Singapore

Vanuit het tropische Sumatra maak ik even een kort uitstapje naar de urban jungle van Singapore. Een digitaal uitstapje dan, want dit verhaal wilde ik niet langer laten wachten. Tijdens mijn verblijf in Singapore at ik namelijk een hapje mee met een lokaal gezin.

WITHLOCALS

Ik vind het geweldig om in het buitenland een kijkje te nemen bij de lokale bevolking, gewoon om zelf een beetje te voelen hoe het dagelijks leven er op die plek uitziet. Ik ben daarom al tijden groot fan van bedrijfjes die locals aan reizigers koppelen. Zo ook Withlocals, waar het draait om ontmoetingen.

Het concept is simpel: via de site kom je in contact met mensen van over de hele wereld die het leuk vinden om toeristen een stukje van hun cultuur te laten ervaren. Zo kun je een fietstocht maken door Bangkok, een food tour doen in Ho Chi Minh, een Japanse kookcursus volgen (gewoon in Amsterdam!) of bij iemand thuis de lokale keuken ontdekken. Ikzelf koos voor dat laatste en schoof aan bij het gezin van Sally, in Singapore.

Withlocals in Singapore
Withlocals in Singapore

TRADITIONELE SINGAPORESE CHILIKRAB

Singapore is een overweldigende stad vol hotels, shopping malls en kantoortorens, maar voor dit avontuur reizen mijn vriend en ik met de metro af naar een échte woonwijk. We stappen uit en bevinden ons direct temidden van grote flatgebouwen, basisscholen en sportveldjes. Het is even zoeken naar het juiste adres, maar je hoeft hier als toerist maar twee seconden stil te staan of er komt al iemand naar je toe om je vriendelijk de weg te wijzen. Uiteindelijk staan we met een beetje hulp stipt op tijd voor de goede flat, en worden we hartelijk ontvangen door Sally en haar twee zoontjes.

Bij binnenkomst staat het eten al te pruttelen en nieuwsgierig kijken we om ons heen. Voor ons voelt het best bijzonder om hier over de vloer te komen, maar deze ontmoeting is voor onze doorgewinterde gastvrouw overduidelijk niets nieuws: de muur in de eetkamer hangt vol met polaroidfoto’s van mensen die ons zijn voorgegaan.

Singaporese chilikrab

Het dinertje van vanavond draait om een typisch Singaporees gerecht: chilikrab. Dit gerecht van geroerbakte krab in een pittige tomatensaus zie je overal in Singapore op de kaart staan, maar op verzoek eten wij het vanavond bij Sally. Als man Robert thuiskomt staat de tafel inmiddels vol hapjes, en kan het eetfeest beginnen. Iedereen krijgt een kommetje soep, een flink stuk krab, rijst, omelet en gewokte groente. We mogen de krab met onze handen eten en zoveel opscheppen als we willen. We babbelen over reizen, Europa en Singapore, en zo nu en dan ga ik volledig op in mijn eten. Enthousiast kraak, zuig en slurp ik aan de krabbenpoten en ik bedenk me: Hoe tof is het dat ik hier met deze mensen aan tafel zit met mijn handen in een schaal vol krab en mijn gezicht onder de spicy tomatensaus. Tegen die ervaring kan toch geen restaurant op?

Lees hier al mijn verhalen over Singapore.

Withlocals in Singapore
Withlocals in Singapore
Withlocals in Singapore
Withlocals in Singapore
Withlocals in Singapore

Ga op reis

32 reacties

  1. Ja ik vind het echt een leuk concept Withlocals. Wij probeerden het uit in amsterdam en dat was ook leuk, maar in het buitenland lijkt het me echt nog veel leuker!

  2. Wat onwijs cool om zoiets te doen! Zo leer je de stad en de mensen op een hele andere manier kennen en het lijkt me zelfs leuker dan iedere avond in een restaurant eten haha.

  3. Wat een onwijs gaaf initiatief! Ik had er al wel eens van gehoord, maar had eigenlijk geen idee wat het precies inhoudt. Dit ga ik zeker onthouden voor onze volgende keer Azië en ook zeker uitproberen! Gaaf ook trouwens, die wereldkaart die ze in huis hebben hangen.

    1. Ik werd uitgenodigd om het in Nederland te proberen, maar vond het op reis veel meer bij mijn blog passen. Dus zodoende :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Dit Nederlandse reisblog is het gelukkige huwelijk tussen mijn twee grote passies.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset