Nederlands Reisblog Expeditie Aardbol
23 maart 2021

New York: Achtbanen, strand en hot dogs op Coney Island

New York: Achtbanen, strand en hot dogs op Coney Island

Heb je Manhattan, Brooklyn en Queens al gezien, en wil je iets nieuws bekijken tijdens je stedentrip New York? Ga naar Coney Island, een eiland onder Brooklyn. Het is dé plek in New York om naar het strand te gaan, maar je vindt er ook een pretpark en kunt er waanzinnig lekkere hotdogs eten. Zeker als je al een keer in New York bent geweest is het een aanrader om een dagje naar het strand te gaan.

Benieuwd wat te doen in Coney Island? In deze blog neem ik je mee naar het leukste strand van New York.

CONEY ISLAND, NEW YORK

Coney Island is een schiereiland in het zuiden van Brooklyn en ligt pal aan de Atlantische oceaan. Dit kleurrijke stukje New York heeft een lang zandstrand en zomerse straatnamen als Surf Avenue, Mermaid Avenue en Neptune Avenue. Al aan het begin van de 20ste eeuw kwamen New Yorkers hier graag om aan de warmte van de grote stad te ontsnappen. Wat dat betreft is er op Coney Island ruim 100 jaar later nog maar weinig veranderd. Op een zonnige dag is het hier gezellig druk en komt iedereen naar het strand.

New York: Achtbanen, strand en hot dogs op Coney Island

WAT TE DOEN OP CONEY ISLAND

1. WANDELEN OVER DE PIER

Begin je middag op Coney Island met een wandeling over de pier die tientallen meters in zee steekt. Hier hoor je talen van over de hele wereld en zie je een lange rij vissers in de weer met hengels, kooitjes en kleine krabbetjes. Helemaal aan het eind van de pier heb je een mooi overzicht over het strand en het daarachter gelegen Luna Park pretpark. Het contrast tussen de eindeloze zee aan de ene kant en de bonte collectie van mensen, achtbanen en snacktenten aan de andere kant is enorm.

New York: Achtbanen, strand en hot dogs op Coney Island

2. BOARDWALK VAN CONEY ISLAND

Loop terug naar het strand en sla aan het eind van de pier rechtsaf voor een wandeling over de houten promenade. Het is hier gezellig druk met kinderen, volwassenen, fietsers en Disney-figuren, en je kijkt er je ogen uit. Je ziet een zandstrand vol mensen, New Yorkers in alle kleuren, vormen en maten. Een Zuid-Amerikaanse familie die een fort heeft gemaakt van parasols, stoeltjes, koelboxen en muziekspelers. Jonge stelletjes die hand in hand een handdoekje delen. Zonaanbidders die de hele dag in de zon liggen. Coney Island is de perfecte plek om mensen te kijken.

New York: Achtbanen, strand en hot dogs op Coney Island

3. HOT DOGS PROEVEN BIJ NATHAN’S FAMOUS

Over de hele lengte van het strand van Coney Island vind je een onophoudelijke rij snackbars en terrasjes. Je kunt er bijvoorbeeld in het zonnetje een biertje drinken of een hot dog eten. Vooral dat laatste kan ik van harte aanraden, want hoogtepunt van je bezoek aan Coney Island is een korte pauze bij Nathan’s Famous. Hier eet je de lekkerste hot dogs van New York en proef je het culinair erfgoed van het eiland. Al in 1916 werd hier de hot dog geïntroduceerd door de Joodse immigrant Nathan Handwerker, die de broodjes met Frankurter worst voor vijf cent per stuk verkocht. Inmiddels ligt die prijs een stukje hoger, maar een hot dog van Nathan’s hoort nou eenmaal bij een bezoek aan Coney Island.

New York: Achtbanen, strand en hot dogs op Coney Island
New York: Achtbanen, strand en hot dogs op Coney Island

4. LUIEREN OP HET STRAND

Wil je naar het strand in New York, dan moet je op Coney Island zijn. Zoals gezegd vind je hier een kilometerslang strand met volop ruimte om te zonnen. Het is er in de zomer gigantisch druk in het weekend, maar je vindt altijd wel een plekje. De echte New Yorkers zijn goed voorbereid. Ze hebben koelboxen vol met eten, klapstoeltjes en een barbecue mee, maar je kunt ook wat lekkers halen langs de boulevard.

New York: Achtbanen, strand en hot dogs op Coney Island

5. ACHTBANEN TESTEN IN HET LUNA PARK

Ben je niet zo’n strandganger, dan is het ook leuk om het Luna Park te bezoeken. Dit is het bekendste pretpark van New York en het letterlijke hoogtepunt van je bezoek aan Coney Island. Van achtbanen tot spookhuizen en van zweefmolens tot schiettenten, dit pretpark zal je niet ontgaan. Het volledig gerenoveerde Luna Park is een kopie van het oorspronkelijke Luna Park van de vorige eeuw. Het is gemoderniseerd, maar er zijn nog enkele vintage attracties zoals het reuzenrad en de houten Cyclone achtbaan.

Je mag gratis naar binnen en betaalt vervolgens per attractie. Hierdoor kun je het zo duur maken als je zelf wilt. De rij voor de kassa is zeker op een zomerse dag lang, maar het aanbod van attracties is gelukkig enorm. Na een ritje in de achtbaan of een wandeling langs de lachspiegels, loop je via het strand naar het eind van de promenade. Daar kun je nog een biertje drinken en de metro naar Brooklyn en Manhattan pakken.

Klik hier om de openingstijden van Luna Park te bekijken.

New York: Achtbanen, strand en hot dogs op Coney Island
New York: Achtbanen, strand en hot dogs op Coney Island

PRAKTISCHE INFO: CONEY ISLAND BEZOEKEN

Coney Island ligt in het zuiden van Brooklyn en is het best te bereiken met de metro. Lijnen D, F, N of Q gaan naar Coney Island Stillwell, maar je kunt ook lijnen B en Q naar Brighton Beach nemen. Houd er rekening mee dat je wel even onderweg bent, vanuit Manhattan is het zeker drie kwartier reizen met de metro naar Coney Island. Maar het is het waard. Want wat mij betreft is Coney Island een leuke dagtrip vanuit New York. Oók als je geen zwemkleding bij je hebt.

New York: Achtbanen, strand en hot dogs op Coney Island

Meer lezen over reizen in New York? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• New York: 15 x doen in Brooklyn
• New York: de 10 leukste tips voor stadsdeel Queens
• Dit zijn de 15 leukste wijken in New York
• New York: Street art spotten in Bushwick, Brooklyn
• Stedentrip New York gepland? 35 x tips voor Manhattan

Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

26 reacties

  1. Zeker doen hoor! Ik vond het vooral erg leuk om mensen te kijken en te genieten van het Amerikaanse sfeertje.

  1. Ik denk dat het wel gewoon open is, maar misschien is er dan niet zoveel leuks te zien en te kijken. Strand is er natuurlijk sowieso, dus je kan wel lekker uitwaaien!

  1. Dat hoor ik vaker inderdaad, maar het is er echt! En ook een enorm breed en lang strand, dus alle ruimte!

  1. Hahaha ja zo zou je het kunnen noemen. Maar alsnog ga ik liever naar Coney Island dan naar Scheveningen.

 1. Wat leuk! Ik ben inmiddels al 4x in New York geweest, maar nog nooit op Corney Island. Als ik je foto’s zo zie is dat heel jammer! Op de lijst voor volgende keer! :)

 2. Dit lijkt mij zoooo cheesy, maar oh zo leuk. Ik keek Great American Railroad Journeys op BBC en daar vertelde de huidige eigenaar van het Wonder Wheel dat toen zijn ouders daar heel lang geleden op date waren de vader aan de moeder had beloofd om haar op een dag het Wonder Wheel te schenken als ze met hem zou trouwen. Vond ik zo lief.

  En ik had Nathans op mijn lijst omdat ze rundvlees hotdogs verkopen en dat komt volgens mij niet vaak voor :D

  1. Haha cheesy is inderdaad het juiste woord hiervoor! En wat een lief verhaal, dat vertellen ze er op Coney Island niet bij. Leuk om te horen :)!

 3. Ziet er heerlijk Amerikaans uit! Ik heb mijn zoon beloofd met hem naar New York te gaan als ie slaagt voor zijn HAVO. Ik hoopte dat dat volgend jaar zou zijn maar hij is blijven zitten dus moeten we het nog een jaartje uitstellen.

 4. Tijdens mijn bezoek aan New York zijn ik niet naar Coney Island geweest, als ik deze foto’s zo zie had ik dat wel moeten doen! Alleen maar meer redenen om nog eens terug te gaan naar the Big Apple. De Amerikaanse sfeer op het eiland trekt mij heel erg!

  1. Ja dat over de top Amerikaanse is superleuk om een keer te bekijken. Grappig om de gekte van dichtbij mee te maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VerenigdE STATEN

Grote steden, unieke natuurparken en eindeloze roadtrips: dat is een reis door de Verenigde Staten. Met name New York spreekt tot de verbeelding en is misschien wel de leukste stad op aarde. Tijdens een stedentrip naar de Big Apple moet je je echter niet alleen concentreren op de iconen: er valt namelijk zoveel meer te zien dan Central Park en het Vrijheidsbeeld.

Wil je meer lezen over een vakantie in Amerika? Lees hier alle reisblogs over de Verenigde Staten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset