Zoek
Sluit dit zoekvak.
4 april 2024

Op reis naar Canada? Dit moet je weten over het aanvragen van een eTA

Canada

Het is veilig, ze spreken er uitstekend Engels, de natuur is buitengewoon en je kunt er onvergetelijk mooie reizen maken. We hebben het natuurlijk over Canada, een geweldige bestemming voor een mooie rondreis. Vanuit Nederland kun je al binnen acht uur op Canadese bodem staan, mits je natuurlijk over de juiste reisdocumenten beschikt. Voor Canada heb je naast een geldig paspoort ook een zogenoemde eTA nodig. Wat het is en hoe je het moet aanvragen, lees je in deze blog.

Wat houdt het eTA voor Canada precies in?

Ben je van plan om een mooie rondreis te gaan maken door Canada? De meeste reizigers hoeven geen visum aan te vragen, maar komen in aanmerking voor een eTA. eTA staat voor Electronic Travel Authorization en deze heb je nodig hebt om het land binnen te komen. Het is een elektronisch document dat online moet worden aangevraagd bij de Canadese overheid. 

➞ Let op: je moet ook een eTA vragen als je alleen een overstap hebt in Canada.

eTA voor Canada tips

Start je aanvraag ruim voor vertrek 

Het invullen van het aanvraagformulier kost niet veel tijd, maar het is wel aan te raden om het proces ruim voor vertrek in gang te zetten. Elke eTA-aanvraag wordt namelijk beoordeeld door het Immigration, Refugees & Citizenship Canada (IRCC) en daar kunnen soms een paar dagen overheen gaan.

Nog geen officiële toestemming binnen? Dan kun je helaas niet naar Canada vliegen. Bij het inchecken op de luchthaven wordt altijd gecontroleerd of je een geldig eTA hebt. Zo nee, dan mag je niet aan boord. Het enige wat je dan nog kan doen is een spoedaanvraag indienen waarmee je je eTA gemiddeld in 45 minuten binnen hebt, maar dat wil je liever voorkomen.

Geldigheid van het eTA

Het eTA voor Canada is maximaal vijf jaar geldig en gaat in zodra je aanvraag is goedgekeurd. Binnen deze termijn kan je onbeperkt naar Canada reizen, maar een verblijf mag maximaal zes aaneengesloten maanden duren.

Let erop dat je eTA is gekoppeld aan je paspoortnummer: zodra je paspoort is verlopen, vervalt ook de geldigheid van je eTA. Bij elk nieuw paspoort moet je dus ook een nieuwe eTA aanvragen. 

Tips voor het aanvragen van een eTA Canda

Hoe kun je een eTA voor Canada aanvragen?

Als je een eTA wilt aanvragen heb je twee opties.

 1. Je kunt het eTA voor Canada eenvoudig zelf aanvragen via de officiële website van de Canadese overheid. Je moet er dan wel voor zorgen dat je aan de vereisten voldoet en de benodigde gegevens correct invult om vertraging of afwijzing te voorkomen. Daarnaast heb je een creditcard nodig om de aanvraag te voldoen.
 2. Het is ook mogelijk om een bureau in te schakelen voor het doen van de aanvraag. Zij helpen je bij een soepele en probleemloze aanvraag. Dit is iets duurder, maar je weet dan wel zeker dat je aanvraag goed en volledig wordt ingediend.

Waarom het handig is om een eTA aan te vragen via een visumbureau

Hoewel je een eTA voor Canada zelf kunt aanvragen via de officiële weg, kan het voordelen hebben om een visumbureau in te schakelen. 

Een van de partijen die je kan helpen met de aanvraag van een eTA voor Canada is VisumBuitenland. Zij hebben een duidelijke, Nederlandstalige website, die je stap voor stap meeneemt in het aanvraagproces. Alle gegevens worden bovendien gecheckt op veelvoorkomende fouten, zodat je zeker weet dat je eTA aanvraag goed wordt verzonden. Daarnaast kun je via VisumBuitenland ook gewoon met iDeal of PayPal betalen. Handig als je geen creditcard hebt.

Zo gaat de aanvraag van een eTA voor Canada in z’n werk

Het aanvragen van een eTA voor Canada is zo gepiept, zeker als je je aanvraag verstuurt via VisumBuitenland.nl. Zo werkt het.

 1. Vul het eTA-aanvraagformulier in
  Hierop staat je contactinformatie, paspoortgegevens en wanneer je op reis gaat. Via visumbuitenland.nl kun je een aanvraag doen voor meerdere reizigers tegelijkertijd.
 2. Betalen
  Betaal veilig met iDEAL, Bancontact, Paypal of creditcard.
 3. Ontvang je eTA voor Canada
  Je ontvangt een bevestiging van je eTA per mail en sms. Vanaf dat moment kun je inchecken voor je vlucht naar Canada. Gemiddeld duurt het drie dagen voordat een eTA wordt toegekend. 
eTA Canada aanvragen

Ga op reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Dit Nederlandse reisblog is het gelukkige huwelijk tussen mijn twee grote passies.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset