Nederlands Reisblog Expeditie Aardbol
19 juli 2022

Doen: Graffiti en street art tour in Barcelona

Barcelona Street Style Tour

Wie mijn blog een beetje volgt, weet dat ik niet vies ben van street art. Ik vind het geweldig om te zien hoe kunstenaars het straatbeeld als doek gebruiken, en de lelijke elementen van een stad verfraaien met een kunstwerkje.

STREET ART IN BARCELONA

Zo ook in Barcelona, waar ik begin november aansloot bij een graffiti en street art rondleiding van Barcelona Street Style Tour. Samen met gids Mike verkende ik de wijken El Borne en Barri Gòtic, met de duizenden plaatjes en schilderijen als onze leidraad.

Barcelona Street Style Tour

KLEINE MOZAÏEKEN EN UNIEKE PLAKPLAATJES

Want anders dan in bijvoorbeeld Berlijn, springt de street art in Barcelona minder in het oog. Ze zijn kleiner, minder prominent aanwezig en verstopt in niet uitnodigende steegjes. Met behulp van Mike leer ik op een andere manier naar de dingen om mij heen kijken, en plotseling zie ik het overal: kleine mozaïeken boven de straatnaambordjes, beeldjes die op de gevels zijn bevestigd, een oude deur in een smal steegje die helemaal is voorzien van unieke plakplaatjes.

Na een tijdje begin ik zelfs dingen te herkennen, namen te onthouden en beland ik op plekken waar ik tijdens al mijn eerdere bezoeken aan Barcelona niet ben geweest. En Mike vertelt ondertussen onafgebroken over het graffitibeleid van de stad, de kunstenaars en de boodschap achter hun werk.

Barcelona Street Style Tour

LEER BARCELONA OP EEN NIEUWE MANIER KENNEN

Ruim twee uur dolen we door alle steegjes, en leer ik Barcelona op een heel ander niveau kennen. Moet lachen om de levensechte duiven die boven een fontein zijn geschilderd, en waar de autoriteiten steeds netjes omheen laten schilderen omdat dit soort street art blijkbaar wél is toegestaan. Bewonder de kattenplaatjes waar groot bij staat geschreven ACAB: All Cats Are Beautiful. Wijze woorden.

Maar dat geldt eigenlijk ook voor alle plaatjes, schilderijtjes en minikunstwerkjes die ik die middag voorbij zie komen. Ze hebben allemaal wat moois, iets unieks, en ze zijn vaak de directe aanleiding voor een glimlach op mijn gezicht.

Barcelona Street Style Tour

BARCELONA STREET STYLE TOUR

De Barcelona Street Style Tour wordt twee keer per dag gehouden. De El Borne en Barri Gòtic wandeling begint om 14:00 uur, de tour door de wijk El Raval om 16:45. De wandeling is in principe gratis, maar het is wel de bedoeling om een fooi te geven.

Meer informatie op vind je hier.

Lees hier al mijn verhalen over Barcelona

Barcelona Street Style Tour
Barcelona Street Style Tour
Barcelona Street Style Tour
Barcelona Street Style Tour
Barcelona Street Style Tour
Barcelona Street Style Tour
Barcelona Street Style Tour
Barcelona Street Style Tour
Barcelona Street Style Tour
Barcelona Street Style Tour
Barcelona Street Style Tour
Barcelona Street Style Tour

Reizen naar Spanje

Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

11 reacties

 1. Al vier keer geweest in Barcelona maar nog nooit opgevallen. Vooral die duiven vind ik leuk. Volgende keer dat ik er weer ben zal ik meelopen met de tour.

  1. Ja dat is juist het leuke inderdaad, dat je er echt op moet letten! En doen hoor, is een leuke wandeling :)

 2. Net als wat Brian hier boven zegt, het is mij ook nooit opgevallen in Barcelona. Het ziet er overigens wel ontzettend gaaf uit. Die duif (de één na laatste foto) vind ik geniaal bedacht!

  1. Ja die is cool he? Het stomme is dus dat de gemeente alle street art op muren laat overschilderen, maar dat deze dus blijkbaar wel mogen.

  1. Leuk! Hoe heet die in Londen? Ik wil daar graag dit jaar nog een keer naartoe, en dan ook een street art tour doen!

 3. Hoi! Welke van de twee tours raad je het meeste aan? Ik ga dit weekend naar Barcelona maar kan weinig informatie vinden over de tours en welke nou het mooist is!

  Dankjewel alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie Spanje

Een vakantie naar Spanje is altijd een goed idee. Het Zuid-Europese land is vrijwel het gehele jaar verzekerd van aangename temperaturen, en dat maakt het de ideale bestemming voor een zonnige stedentrip. Bezoek Barcelona, Valencia of San Sebastián, of boek een ticket naar een van de Spaanse eilanden en geniet van de charme van bijvoorbeeld Mallorca of Lanzarote.

Wil je meer lezen over een vakantie naar Spanje? Lees hier alle reisblogs over Spanje.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset