Zoeken
Sluit dit zoekvak.
7 maart 2023

Backpacken met de draagbare reiskluis van Pacsafe, is het een aanrader?

Draagbare reiskluis Pacsafe Travelsafe

De moderne backpacker kan niet meer zonder de nieuwste telefoons, camera’s en andere travel gear. Maar hoe bescherm je je spullen tegen diefstal? Ik nam afgelopen zomer daarom een draagbare reiskluis mee op reis. Of het een aanrader is? In dit artikel lees je hoe de draagbare reiskluis van het merk Pacsafe is bevallen.

WAAROM ZOU JE EEN REISKLUIS MEENEMEN?

Afgelopen zomer was ik twee maanden op reis en in die periode werkte ik als digital nomad vanuit Afrika en Azië. Behalve mijn camera had ik een aardig arsenaal aan waardevolle spullen mee: laptop, harde schijven, telefoon, dure lenzen, etc. Omdat ik voor mijn werk afhankelijk was van mijn laptop, was ik als de dood dat er iets mee zou gebeuren. Zie in de rimboe van Madagascar maar eens aan een fatsoenlijke computer te komen. Reden voor mij om een reiskluis mee te nemen.

Draagbare reiskluis Pacsafe Travelsafe

DE DRAAGBARE REISKLUIS VAN PACSAFE

HOE GROOT IS DE REISKLUIS?

Er zijn verschillende draagbare reiskluizen te koop, ik koos voor het 12 liter exemplaar van Pacsafe. Deze is groot genoeg om mijn laptop én camera in kwijt te kunnen. Er is ook een reiskluis van 5 liter, maar daar zouden niet al mijn spullen in passen. Reis je echter zonder laptop, dan zou ik voor het kleinere formaat kiezen.

Draagbare reiskluis Pacsafe Travelsafe
Draagbare reiskluis Pacsafe Travelsafe

IS DEZE REISKLUIS BACKPACK-PROOF?

In tegenstelling tot de meeste reiskluizen is deze reiskluis gemaakt van flexibel materiaal, en daardoor ideaal voor backpackers. Leeg neemt hij nauwelijks ruimte in en je kunt hem makkelijk een plekje in je backpack (of koffer) geven. Uiteraard moet je wel wat extra gewicht meeslepen. De kluis weegt inclusief slot 640 gram.

HOE VEILIG ZIJN JE SPULLEN?

Dan de technische details. De Pacsafe reiskluis ziet eruit als een tas, maar is van binnen helemaal gevoerd met een roestvrijstalen net. Daardoor kunnen dieven de tas niet opensnijden. Aan de bovenkant kun je de tas dichtsnoeren met een dikke kabel en op slot doen met een TSA-slot. De kabel kun je vervolgens vastmaken aan bijvoorbeeld je bedframe of een trapleuning. Op die manier wordt het mensen onmogelijk gemaakt om je tas mee te nemen. Dat komt tijdens het backpacken regelmatig van pas. In hotels en hostels zonder kluisje, maar ook tijdens een nachtelijke treinrit, op het strand of in je auto. Echt dieven weten natuurlijk wel hoe ze zo’n tas moeten doorknippen, maar gelegenheidsdieven en kleptomane kamergenoten of kamermeisjes zullen er vanaf blijven.

Draagbare reiskluis Pacsafe Travelsafe
Draagbare reiskluis Pacsafe Travelsafe

HEB IK ECHT EEN REISKLUIS NODIG?

In de meeste gevallen zou ik zeggen: nee. Ik heb deze kluis tijdens al mijn vorige backpackreizen niet gemist. Als je in fatsoenlijke hotels slaapt met een eigen kluisje op je kamer, of gewoon weinig waardevolle spullen meesleept, dan is zo’n kluis alleen maar extra ballast. Heb je veel dure spullen mee en/of slaap je zo low budget mogelijk, dan is het wel het overwegen waard. Ik vond het een prettig idee dat ik mijn laptop, camera en paspoort veilig kon opbergen als ik naar het strand ging.

WAAR KAN IK DE PACSAFE REISKLUIS KOPEN?

De Pacsafe Travelsafe is bij verschillende outdoorwinkels te koop.

Prijzen en online verkooppunten Pacsafe travelsafe 12 liter:

€ 99,95 via Bever
€ 99,95 via Reisartikelen.nl
€ 104,95 via Bol.com

Prijzen en online verkooppunten Pacsafe travelsafe 5 liter:

€ 74,95 via Bever
€ 80,00 via Bol.com

Draagbare reiskluis Pacsafe Travelsafe

Reistips

Foto van Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp