Expeditie Aardbol
6 april 2020

Backpacken met de draagbare reiskluis van Pacsafe, is het een aanrader?

Draagbare reiskluis Pacsafe Travelsafe
Home » Reistips » Backpacken met de draagbare reiskluis van Pacsafe, is het een aanrader?

De moderne backpacker kan niet meer zonder de nieuwste telefoons, camera’s en andere travel gear. Maar hoe bescherm je je spullen tegen diefstal? Ik nam afgelopen zomer daarom een draagbare reiskluis mee op reis. Of het een aanrader is? In dit artikel lees je hoe de draagbare reiskluis van het merk Pacsafe is bevallen.

WAAROM ZOU JE EEN REISKLUIS MEENEMEN?

Afgelopen zomer was ik twee maanden op reis en in die periode werkte ik als digital nomad vanuit Afrika en Azië. Behalve mijn camera had ik een aardig arsenaal aan waardevolle spullen mee: laptop, harde schijven, telefoon, dure lenzen, etc. Omdat ik voor mijn werk afhankelijk was van mijn laptop, was ik als de dood dat er iets mee zou gebeuren. Zie in de rimboe van Madagascar maar eens aan een fatsoenlijke computer te komen. Reden voor mij om een reiskluis mee te nemen.

Draagbare reiskluis Pacsafe Travelsafe

DE DRAAGBARE REISKLUIS VAN PACSAFE

HOE GROOT IS DE REISKLUIS?

Er zijn verschillende draagbare reiskluizen te koop, ik koos voor het 12 liter exemplaar van Pacsafe. Deze is groot genoeg om mijn laptop én camera in kwijt te kunnen. Er is ook een reiskluis van 5 liter, maar daar zouden niet al mijn spullen in passen. Reis je echter zonder laptop, dan zou ik voor het kleinere formaat kiezen.

Draagbare reiskluis Pacsafe Travelsafe
Draagbare reiskluis Pacsafe Travelsafe

IS DEZE REISKLUIS BACKPACK-PROOF?

In tegenstelling tot de meeste reiskluizen is deze reiskluis gemaakt van flexibel materiaal, en daardoor ideaal voor backpackers. Leeg neemt hij nauwelijks ruimte in en je kunt hem makkelijk een plekje in je backpack (of koffer) geven. Uiteraard moet je wel wat extra gewicht meeslepen. De kluis weegt inclusief slot 640 gram.

HOE VEILIG ZIJN JE SPULLEN?

Dan de technische details. De Pacsafe reiskluis ziet eruit als een tas, maar is van binnen helemaal gevoerd met een roestvrijstalen net. Daardoor kunnen dieven de tas niet opensnijden. Aan de bovenkant kun je de tas dichtsnoeren met een dikke kabel en op slot doen met een TSA-slot. De kabel kun je vervolgens vastmaken aan bijvoorbeeld je bedframe of een trapleuning. Op die manier wordt het mensen onmogelijk gemaakt om je tas mee te nemen. Dat komt tijdens het backpacken regelmatig van pas. In hotels en hostels zonder kluisje, maar ook tijdens een nachtelijke treinrit, op het strand of in je auto. Echt dieven weten natuurlijk wel hoe ze zo’n tas moeten doorknippen, maar gelegenheidsdieven en kleptomane kamergenoten of kamermeisjes zullen er vanaf blijven.

Draagbare reiskluis Pacsafe Travelsafe
Draagbare reiskluis Pacsafe Travelsafe

HEB IK ECHT EEN REISKLUIS NODIG?

In de meeste gevallen zou ik zeggen: nee. Ik heb deze kluis tijdens al mijn vorige backpackreizen niet gemist. Als je in fatsoenlijke hotels slaapt met een eigen kluisje op je kamer, of gewoon weinig waardevolle spullen meesleept, dan is zo’n kluis alleen maar extra ballast. Heb je veel dure spullen mee en/of slaap je zo low budget mogelijk, dan is het wel het overwegen waard. Ik vond het een prettig idee dat ik mijn laptop, camera en paspoort veilig kon opbergen als ik naar het strand ging.

WAAR KAN IK DE PACSAFE REISKLUIS KOPEN?

De Pacsafe Travelsafe is bij verschillende outdoorwinkels te koop.

Prijzen en online verkooppunten Pacsafe travelsafe 12 liter:

€ 99,95 via Bever
€ 99,95 via Reisartikelen.nl
€ 104,95 via Bol.com

Prijzen en online verkooppunten Pacsafe travelsafe 5 liter:

€ 74,95 via Bever
€ 80,00 via Bol.com

Draagbare reiskluis Pacsafe Travelsafe

Meer praktische reistips? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20 x onmisbaar tijdens het backpacken
Samsonite koffer review: op zoek naar de beste handbagage koffer
Welke camera’s neem ik mee op reis?
Sneakers of bergschoenen? Alles over de beste wandelschoenen voor op reis

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Dit Nederlandse reisblog is het gelukkige huwelijk tussen mijn twee grote passies.
Presets
Bewerk je vakantiefoto's met de filters van Expeditie Aardbol
Lees meer
Tote bags
De enige echte Expeditie Aardbol tas!
Lees meer
Shirts
Bestel hier het exclusieve Expeditie Aardbol t-shirt
Lees meer
Previous
Next