Zoek
Sluit dit zoekvak.
7 maart 2023

Editorial: Jaaroverzicht 2017

Jaaroverzicht reisblog Expeditie Aardbol

Traditiegetrouw blik ik aan het eind van december terug op het afgelopen jaar. 2017 was een jaar vol mijlpalen, op zowel persoonlijk als zakelijk gebied. Zo begon ik het jaar met een professioneel hoogtepunt, namelijk het winnen van de Aad Struijs Persprijs. Deze prijs geldt als de onafhankelijke vakprijs voor journalistieke producties in de sector reizen en toerisme. Een ontzettende eer om deze in ontvangst te mogen nemen voor dit verhaal over India.

Op persoonlijk vlak gebeurde ook een hoop. Ik heb minder gereisd dan in 2016, maar met een goede reden: ik ging verhuizen. Mijn appartement in Utrecht werd verkocht en ik kreeg daar een historische arbeiderswoning aan de rand van het bos voor terug. Mijn absolute droomhuis, met heel veel oude details én een grote tuin. Een project dat gepaard ging met een hoop geregel en een paar weken intensief klussen en verbouwen, dus er was de eerste helft van het jaar helaas weinig tijd om te reizen. Dat heb ik overigens daarna redelijk goed kunnen maken, want in de herfst stonden er de nodige reisjes binnen Europa op de planning.

25.000 bezoekers per maand

Ondanks mijn drukke jaar heb ik heel veel tijd in Expeditie Aardbol kunnen steken en is de site ontzettend gegroeid. Met 25.000 bezoekers per maand en bijna 7000 volgers op social media ben ik echt hartstikke blij. Want ook op Facebook en Instagram weten jullie me steeds meer te vinden en ik vind het zo leuk dat jullie mijn reizen volgen op social media.

Dat mijn verhalen door zoveel mensen worden gelezen geeft een ontzettende kick en maakt me enorm trots. Ik ben iedere lezer dankbaar en word er blij van als ik iemand heb kunnen inspireren. Want reizen en de wereld ontdekken is het mooiste wat er is en ik hoop dat zowel jullie als ikzelf dat ook in het nieuwe jaar volop mogen doen.

Bedankt voor jullie steun en de support van het afgelopen jaar!

WELKE REIZEN MAAKTE IK IN 2017?

FEBRUARI: LONDEN

Voor mijn eerste reis van 2017 pakte ik het vliegtuig naar Londen. Ik was er in 2009 voor het laatst, dus een goede reden om weer eens terug te gaan. Dit keer sliep ik in het mooie Qbic Hotel en verbleef ik een paar dagen in het ontzettend leuke Oost-Londen.

10 x leuke dingen om te doen in Oost-Londen

MEI: LUIK

In mei ging ik voor een paar nachten naar onze zuiderburen. Ik was in Luik, een stad die je misschien niet zo snel zou overwegen voor een stedentrip, maar toch een hoop heeft te bieden. Het is echt een Bourgondische stad, waar je je soms even in Frankrijk waant. Een aanrader als je op zoek bent naar een leuke stedentrip dicht bij huis.

Wat te doen tijdens een weekendje weg in Luik

JULI: BANGKOK

En toen was het in juli eindelijk tijd voor écht vakantie. We woonden pas 3 dagen in ons nieuwe huis toen ik met mijn vriend naar Thailand vloog. We besloten onze backpackreis door Laos te beginnen en eindigen in Bangkok, want het is een van de leukste en meest veelzijdige steden van Azië. Ik was er al een keer geweest, maar mijn vriend nog niet. Genoeg reden dus om alle clichés nog een keertje af te strepen. Tempels bezoeken, een fietstocht maken, een kookcursus volgen en met een local op pad in Chinatown: in Bangkok zul je je niet zo snel vervelen.

Kookcursus in Bangkok bij Sampong Thai Cooking School

JULI: LAOS

Vanuit Bangkok vlogen we door naar Luang Prabang, de culturele hoofdstad in het noorden van Laos. Vanuit hier hebben we verschillende plekken bezocht, waaronder Vang Vieng, Nong Khiaw en Muang Ngoi Neua. In 2,5 week hebben we eigenlijk niet zo heel veel van het land gezien, maar juist de tijd genomen op de verschillende plekken.

Wat te doen in Vang Vieng? Bezienswaardigheden en tips

OKTOBER: GENT

Op uitnodiging van Toerisme Vlaanderen pakte ik de internationale trein naar Gent voor een smakelijk weekendje weg. Een tripje dat volledig in het teken stond van lekker eten en genieten van de stad. Ik was in 2016 ook al eens en Gent behoort sindsdien tot mijn favoriete steden in België. Reden genoeg om volgend jaar weer eens die kant op te gaan.

10 tips voor een weekendje weg in Gent

OKTOBER: NORMANDIË

Ik was als kind al wel eens op vakantie naar Normandië geweest, maar als volwassene bekijk je een plek toch heel anders. In oktober maakte ik een korte rondreis langs de leukste plekjes van deze Franse regio. Zo slurpte ik oesters in Granville, maakte een fietstocht over het platteland, proefde perencider én zag eindelijk Mont Saint-Michel. Oog in oog staan met dit wonderschone stukje Frankrijk was toch wel een van de hoogtepunten van mijn afgelopen reisjaar.

Een bezoek aan Mont Saint-Michel: het icoon van Normandië

NOVEMBER: SICILIË

Het gebrek aan reizen in de eerste helft van het jaar, heb ik in het najaar ruimschoots gecompenseerd. Met mijn vriend vloog ik voor 10 dagen naar Sicilië en met een huurauto reden we het hele eiland rond. Een heerlijke reis met nog een aantal zonnige dagen, en heel veel lekker eten en drinken. We zagen schitterende steden en hebben flink geproost met de lokale wijn. Vooral de stad Palermo bleek een hoogtepunt en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

Lekker eten op Sicilië: de leukste restaurants, markten en pizzeria's

NOVEMBER: NOORD-FRANKRIJK

Mijn jaarlijkse vriendinnenweekend bracht me naar een huisje in het noorden van Frankrijk. Een heerlijk weekendje weg op het Franse platteland, ver weg van de bewoonde wereld. We dronken wijn, aten kaas en maakte wandelingen door bossen en weilanden. Heerlijk. Geen onderwerp om over te bloggen, maar fijn was het zeker.

DECEMBER: NOORD-FRANKRIJK

En vanuit bovengenoemd huisje op het Franse platteland tik ik nu ook dit jaaroverzicht. Voor de jaarwisseling ben ik met een groepje van mijn liefste vrienden weer naar Frankrijk gereden om het kunstje nog eens over te doen. Een paar dagen off the radar met lekker eten, spelletjes en goede gesprekken bij de open haard.

WAT BRENGT 2018?

Ik heb grootste plannen en mooie dromen voor 2018. Er staan in ieder geval al een paar reizen vast. Zo ga ik in januari naar Marokko, in februari naar Dublin en in september naar Oostenrijk voor een bruiloft. Daarnaast wil ik in 2018 ein-de-lijk dat ticket naar Madagascar boeken, want over dat land droom ik al heel erg lang. Na jaren zeuren is mijn vriend ook eindelijk overtuigd, dus dat staat voor het najaar op de planning.

Wat de rest van 2018 gaat brengen? Ik wacht het rustig af en laat de gebeurtenissen over me heen komen. Ik sta in ieder geval open voor nieuwe avonturen en heb heel veel zin om de wereld te ontdekken, mooie verhalen te maken en jullie te inspireren.

Ga op reis

6 reacties

  1. Madagascar lijkt mij ook fantastisch! Ik weet alleen van mensen die een paar maanden terug last minute een andere bestemming kozen, omdat er een plotselinge (grote) uitbraak van de pest daar zou zijn. We even iets om goed uit te zoeken, voordat je boekt!

  2. Wat had je een fijn reisjaar! Rondreizen op Sicilië staat nog erg hoog op mijn wishlist, al klinkt die rust in Noord-Frankrijk ook echt heerlijk. En ik wil graag terug naar Londen (2000) en Gent (2015) Wie weet komt het er dit jaar van. Ik wens je een heerlijk (reis)jaar toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Dit Nederlandse reisblog is het gelukkige huwelijk tussen mijn twee grote passies.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset