Zoek
Sluit dit zoekvak.
10 november 2021

Dit moet je weten over het visum voor Egypte

Visum aanvragen Egypte

Piramides, woestijn, kamelen en eeuwenoud erfgoed: het moge duidelijk zijn dat Egypte een bijzondere vakantiebestemming is. Een mooie rondreis heb je zo uitgestippeld, maar houd er rekening mee dat je voor Egypte een visum nodig hebt. Het scheelt een hoop gedoe ter plekke als je dat al van tevoren hebt geregeld en in deze blog lees je precies hoe je een visum voor Egypte moet aanvragen.

VISUM EGYPTE

Dit moet je weten over het visum voor Egypte

Egypte is een waanzinnig mooi land met een ongekende geschiedenis. Ik ben recent voor het eerst in Egypte geweest en dat bezoek smaakt zeker naar meer. Ga jij ook rondreizen door Egypte en ben je benieuwd hoe je een visum regelt? Hieronder lees je alles wat je moet weten over het visum voor Egypte.

Visum aanvragen voor Egypte

WAAROM JE VAN TEVOREN EEN VISUM VOOR EGYPTE WIL AANVRAGEN

Als je op reis gaat naar Egypte, dan kun je in theorie ook een visum krijgen bij aankomst in het land. Je moet dan een formulier invullen, pasfoto’s inleveren en 25 dollar betalen, en dan wordt alles ter plekke op de luchthaven of bij de grens geregeld. Dit is in de praktijk echter geen aanrader, want het kan ontzettend lang duren voordat je aan de beurt bent. Ik weet uit ervaring dat ze bij de grensovergangen in Egypte ontzettend inefficiënt werken en wil je echt aanraden om dat zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast bestaat er een kans dat je visum geweigerd wordt, en dan zul je direct terug moeten vliegen naar Nederland. Het is daarom net zo makkelijk om thuis alvast het visum aan te vragen, dat kan tegenwoordig gewoon online.

Je kunt het visum onder andere aanvragen via de officiële website van de Egyptische overheid. Je moet de aanvraag dan in het Engels invullen en afrekenen met een creditcard.

Als je geen creditcard hebt of liever in het Nederlands communiceert, dan kun je het visum voor Egypte ook laten regelen door een tussenpartij. Doe dat bij een betrouwbaar visumbureau, zoals bijvoorbeeld het Nederlandse bedrijf E-visums.nl. Daar wordt je aanvraag extra goed gecontroleerd op eventuele fouten en kun je makkelijk met iDeal betalen. Met name die extra controle is ontzettend fijn, want zo kan Egypte je visum niet afkeuren op basis van foutief ingevulde persoonlijke gegevens of documenten met een te lage kwaliteit.

VOORWAARDEN VOOR HET EGYPTE VISUM

Het e-visum voor Egypte is na uitgifte nog 3 maanden geldig voor een verblijf tot maximaal 30 dagen. Dit visum is geldig voor zowel toeristen als zakenreizigers. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Bij aankomst in Egypte dient je paspoort nog minimaal 8 maanden geldig te zijn.
  • 
Je moet de bevestiging van je e-visum uitgeprint in je handbagage meenemen.
  • Bij aankomst moet je een bewijs van retour- of doorreis kunnen laten zien.
  • 
Toeristen moeten een bevestiging van hotelreservering(en) en/of reisschema meenemen.
  • 
Zakenreizigers moeten een (uitnodigings)brief van het te bezoeken bedrijf meenemen.
  • Voor familiebezoek neem je een (uitnodigings)brief van de te bezoeken familie mee.

E-visum aanvragen voor Egypte

HOEVEEL KOST HET VISUM VOOR EGYPTE?

Via E-visums.nl betaal je € 34,95 voor een single entry visum. Een multiple entry visum kost € 84,95.

EEN VISUM AANVRAGEN: ZO WERKT HET

Het visum voor Egypte is eenvoudig online aan te vragen via de website van E-visums.nl. Je moet daarvoor een vragenlijst invullen met details over je contactgegevens, paspoort en reisplanning. Daarnaast moet je een scan van je paspoort uploaden. Na het afrekenen worden je gegevens handmatig nog een keer gecontroleerd en zetten ze je aanvraag in gang. Egypte doet er vervolgens tussen de 72 uur en 5 dagen over om je visumaanvraag te beoordelen. Als deze is goedgekeurd krijg je het e-visum als PDF in je mail. Deze dien je uitgeprint mee te nemen in je handbagage, zodat je deze kan laten zien bij aankomst in Egypte.

HET SINAI VISUM

Ga je op reis naar de Sinaï, dan is het goed om te weten dat voor dit deel van Egypte andere visumregels gelden. Reis je via Sharm el Sheikh Airport of Taba, en verblijf je in datzelfde gebied? Dan hoef je geen visum aan te vragen. Je krijgt bij aankomst in Egypte een gratis Sinaï visumstempel in je paspoort waarmee je 15 dagen in het land kan verblijven.

REISADVIES EGYPTE

Er zijn momenteel wereldwijd inreisbeperkingen en dat geldt ook voor Egypte. Ga je een reis plannen, zorg dan dat je op de hoogte bent van het reisadvies voor Egypte en wat de regels zijn omtrent je visum. Wees je daarnaast bewust van de geldende veiligheidsrisico’s. Er zijn bepaalde gebieden die je beter niet kan bezoeken. Blijf op de hoogte via het Ministerie van Buitenlandse Zaken of check het reisadvies voor Egypte op de website van E-visums.nl.

.

Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte
Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte

Verantwoording: In opdracht van E-visums.nl. Let op: visumregels zijn aan verandering onderhevig en kunnen afwijken van de informatie in deze blog. Controleer voor vertrek daarom altijd de actuele regelgeving via de lokale overheid om er zeker van te zijn dat je het land binnenkomt.

Meer tips voor een reis naar Egypte en het Midden Oosten? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• 6 tips voor een avontuurlijke zonvakantie in Taba, Egypte
• Ga op jeepsafari in de Sinaïwoestijn in Egypte
• Tips voor een bezoek aan Petra, het wereldwonder van Jordanië
• Vliegen met Emirates: 10 x doen tijdens je overstap in Dubai

Reizen naar Egypte

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie Egypte

De piramides van Egypte wil je ooit een keer bezocht hebben, maar het land heeft meer te bieden. Maak bijvoorbeeld een schitterende cruise over de Nijl, bezoek de tempel van Luxor en leer duiken in de Rode Zee. Avontuur vind je hier in ieder geval genoeg, maar ook als je op zoek bent naar een vakantie met zon, zee en strand in de hoofdrol, is Egypte de ideale bestemming.

Meer lezen over reizen en backpacken in Egypte? Lees hier alle blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset