Zoek
Sluit dit zoekvak.
7 april 2022

Expeditie Aardbol jaaroverzicht 2021

Bodensee, Zuid-Duitsland

Het is de laatste dag van december en zoals altijd blik ik dan terug terug op de reizen die ik het afgelopen kalenderjaar heb gemaakt. En wat een reis was het. Niet zozeer omdat ik de wereld overvloog (integendeel zelfs), maar omdat er op persoonlijk vlak veel is gebeurd. Reizen, werken en bloggen deden er even iets minder toe, want er zijn nou eenmaal belangrijkere dingen in het leven. 

EXPEDITIE AARDBOL in 2021

2021 was het tweede jaar van corona en nog steeds ziet mijn leven er anders uit dan in de jaren voor de pandemie. Vroeger was ik elke maand wel een keer op reis en vloog ik de hele wereld over, maar vanwege alle negatieve reisadviezen is dat in deze tijd gewoon niet zo makkelijk en vaak ook minder verantwoord. 

Met name het eerste half jaar was het flink aanpoten voor Expeditie Aardbol, want waar schrijf je in hemelsnaam over als je al een half jaar geen voet meer buiten Nederland hebt gezet? Gelukkig kan ik putten uit tientallen jaren aan reiservaring en valt er genoeg te dromen over reizen in betere tijden. Daarnaast merkte ik dat jullie massaal op zoek gingen naar reizen en uitstapjes in eigen land, en daarom staat er inmiddels een hele rits aan reistips online.

Tips en bezienswaardigheden voor een vakantie in de Bourgogne

REIZEN IN 2021

Hoewel 2021 vrij zwakjes begon wat reizen betreft, heb ik uiteindelijk weinig reden om te klagen. Zeker toen alle prikken gezet waren en de seinen op groen stonden, was het weer zoals vanouds druk op het Expeditie Aardbol hoofdkwartier. In het najaar was ik twee maanden lang bijna non stop op reis en aan het werk, waarmee ik alle rustige maanden ruimschoots kon goedmaken. 

AMELAND

Mijn eerste reis van 2021 ging naar Ameland. Alles zat op slot en het was snerpend koud, maar ik verbleef met mijn vriend in een heerlijk hotel. We hadden een lekkere ruime kamer met eigen wellness, bestelden roomservice en maakten lange wandelingen over het strand. Meer heb je ook niet nodig tijdens een weekendje cocoonen.

Vuurtoren Ameland

ZEELAND

In februari ging ik twee nachtjes naar Zeeland, waar ik sliep ik dit super leuke tiny house in Zeeuws-Vlaanderen. Vanwege de lockdown was er nog steeds niets te doen, maar de bakker en viskraam waren gelukkig wel open. Het was daarnaast best wel lekker weer, dus er zijn een paar zonnige strandwandelingen gemaakt. 

Tiny House in Zeeland

TEXEL

Op uitnodiging van boetiekhotel Op Oost ging ik naar Texel. Het was mijn allereerste keer op het eiland en dat terwijl het vanuit de provincie Utrecht het dichtstbijzijnde Waddeneiland is. Ik werd een heel weekend lang in de watten gelegd en genoot onder andere van het inroom dining menu. Op Texel zelf viel ondanks de coronamaatregelen overigens nog genoeg te doen. We deden inkopen bij de kaasboer, haalden biertjes bij de eilandbrouwerij en gingen wildplukken met een gids.

De Slufter, Texel

OVERIJSSEL

Voor een samenwerking met vakantiepark Hof van Salland was ik een paar dagen in Overijssel. Mijn doel? Ervaren hoe chill het is om een luxe vakantiehuisje met eigen wellness te hebben. In deze blog lees je hoe dat is bevallen. Behalve chillen in de sauna heb ik een aantal mooie wandeltochten gemaakt in de omgeving. Wat is de Sallandse Heuvelrug een mooie regio! Ik kom graag nog eens terug als de heide in bloei staat.

Hof van Salland bij Hellendoorn

FRANKRIJK

Na een hele moeilijke tijd op persoonlijk gebied maakten mijn vriend en ik drie weken roadtrip door Frankrijk. We tourden langs de Champagnestreek, de Bourgogne en de Dordogne, en eindigden met een paar dagen in de Loiret.

Fietsen in de Bourgogne, Frankrijk

EDE 

Ik was 24 uur te gast in Ede en in dat tijdsbestek kun je een hoop leuke dingen doen. Ik bezocht onder andere het wereldberoemde Kröller-Müller Museum, Nationaal Park De Hoge Veluwe en maakte een e-scootertocht over de hei. Overnachten deed ik in dit geweldige appartement op een oud kazerneterrein en dat is een perfecte uitvalsbasis voor een weekendje Veluwe. 

Wat te doen in Ede?

ACHTERHOEK

In augustus ging ik ook een nachtje naar de Achterhoek. Ik was uitgenodigd voor de opening van de nieuwste aanwinst van de Silo Art Tour, een streetart project op oude boerensilo’s. Super leuk om ook eens dit deel van Gelderland te ontdekken, want zo vaak kom ik er niet. 

Silo Art Tour in Aalten

PARIJS

Samen met een van m’n beste vriendinnen ging ik een weekendje naar Parijs. Het was zo fijn om weer in mijn absolute lievelingsstad te zijn. We hadden een hele chille Airbnb in de buurt van het Canal Saint-Martin, wat een hele leuke buurt is om te verblijven. Je hebt hier allemaal gezellige eettentjes en de prijzen liggen een stukje lager dan in andere delen van Parijs. 

Stedentrip met de trein naar Parijs

ANTWERPEN

Een van de leukste dagen van het jaar was mijn reisje naar Antwerpen. Voor een samenwerking reisde ik naar België, maar zonder te weten wat mijn bestemming zou worden. Ik sliep een nachtje in een hotel in Brussel en werd de volgende ochtend geblinddoekt naar mijn bestemming gebracht. Mijn reactie op de onthulling is opgenomen als onderdeel van de campagne. De rest van de dag kreeg ik de gelegenheid om wat nieuwe plekken in Antwerpen te ontdekken, toch wel mijn favoriete stad van België.

Handelsbeurs Antwerpen

ZUID-DUITSLAND

Al jaren wil ik meer van ons buurland Duitsland zien, maar het komt er eigenlijk nooit van. Tot afgelopen september, toen ik de regio’s Bodensee en Oberschwaben bezocht. Een van de hoogtepunten was het suppen bij zonsondergang op het eiland Reichenau.

Suppen op de Bodensee

WADDENGEBIED

Mijn volgende tripje was weer eens in eigen land. Ik reed helemaal naar het hoge noorden van Groningen om het Waddengebied beter te leren kennen, maar zonder dat ik daarvoor de veerboot moest nemen. Ik begon mijn reis met een kanotocht in Winsum en eindigde de reis bij de beroemde Kiekkaaste vogelhut in Nieuwe Statenzijl.

Tips voor een vakantie aan de Waddenzee

NICE

Eigenlijk zou ik vorig jaar al een keer op reis gaan met srprs.me, maar vanwege corona werd die trip helaas geannuleerd. Begin oktober kreeg ik een herkansing en belandde ik in… Nice! Een stad die al tijden op mijn lijstje stond en zo’n leuke bestemming voor een stedentrip. Het was bovendien nog mega lekker weer, dus echt een topweekend.

Tips voor een stedentrip Nice

BIESBOSCH 

Dit jaar kwam het er eindelijk van om de Biesbosch te ontdekken. Tijdens een rondreis door het nieuw te realiseren natuurgebied NLDelta bezocht ik onder andere de Biesbosch en Tiengemeten. Ik bleef slapen bij Stayokay Dordrecht, dat pal aan het water ligt en een goede uitvalsbasis is voor een weekendje weg.  

Biesbosch

BRETAGNE

In oktober reisde ik per trein naar Bretagne, voor een hele leuke campagne voor het Frans Verkeersbureau. In vijf dagen verken ik de noordkust van Bretagne en reis ik naar charmante vissersdorpjes en bijzondere eilanden. Hoogtepunt? Mijn verblijf op Île d’Ouessant, het meest westelijke puntje van Frankrijk. 

Ile d'Ouessant

PARIJS

Nog een keer naar Parijs dit jaar. Deze reis werd in mei 2020 geannuleerd en kon nu eindelijk toch doorgaan. Ik verbleef met mijn vriend in een heerlijk hotel in het 9de arrondissement, een plekje tussen de restaurants en op loopafstand van bezienswaardigheden zoals de Opéra Garnier, Galleries Lafayette en de Passage des Panoramas.

Fjallraven

FRIESLAND

Mijn laatste reis van 2021 ging naar Friesland, waar ik een paar dagen in dit vakantiehuisje bleef logeren. Het lag pal aan het water, met een eigen steiger, dus ik kan me voorstellen dat het heerlijk is om hier in de zomermaanden te vertoeven. Je kunt dan makkelijk met een eigen supboard of kano de omgeving verkennen. Het weer was in november helaas niet heel erg lekker, maar met zo’n chill vakantiehuis met sauna en bubbelbad, maakt dat ook eigenlijk niet uit.  

WAT BRENGT 2022?

Als ik iets heb geleerd het afgelopen jaar, dan is het dat niets zich laat plannen. Ik had niet verwacht dat rampjaar 2020 overtroffen kon worden, maar 2021 ging er nog even ruimschoots overheen. Mijn doel voor 2022 is daarom om het allemaal maar even aan te kijken en wat meer te leven en werken in het moment. Maar een ding is zeker: op Expeditie Aardbol kun je nog altijd terecht voor inspirerende reisverhalen en actuele reistips. Fijne feestdagen en tot in 2022!

Meer van dit? Lees ook mijn jaaroverzichten van voorgaande jaren:

Jaaroverzicht 2020
Jaaroverzicht 2019
Jaaroverzicht 2018
Jaaroverzicht 2017
Jaaroverzicht 2016

Ga op reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Dit Nederlandse reisblog is het gelukkige huwelijk tussen mijn twee grote passies.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset