Zoek
Sluit dit zoekvak.
7 maart 2023

Nieuws: Expeditie Aardbol wint Aad Struijs Persprijs 2017

India: Varanasi en de burning ghats

Wie mij volgt op Twitter of Facebook heeft het ongetwijfeld al voorbij zien komen: Expeditie Aardbol is tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht bekroond met de Aad Struijs Persprijs, een onafhankelijke vakprijs voor Nederlandstalige reisjournalistiek. Een enorme eer om überhaupt voor deze prestigieuze prijs te zijn genomineerd, maar dat ik met mijn verhaal ook daadwerkelijk heb gewonnen is helemaal fantastisch.

Er waren dit jaar voor het eerst twee prijzen te vergeven: voor zowel print als digitaal. De prijs voor beste print-productie ging naar een stuk van Jurriaan Teulings over Iran, ikzelf mocht een bronzen beeldje in ontvangst nemen voor dit stuk over mijn reis naar India. Ik ben heel blij dat met deze prijs ook eindelijk digitale reismedia serieus wordt genomen, want ik ben ervan overtuigd dat online reisverhalen minstens zoveel invloed hebben als de reisreportages in traditionele media.

Uitreiking Aad Struijs Persprijs 2017
Foto: Frank Hoyinck

HET JURYRAPPORT

‘Het India-verhaal van Stéphanie Versteeg biedt een eerlijk inkijkje in een welbekende bestemming, maar weet de clichés te omzeilen met indrukwekkende beschrijvingen. Het is een persoonlijk relaas van de auteur over de liefde- haatverhouding die ze met India heeft. De publicatie heeft een goede cohesie tussen look & feel, tekst, beeld en lay out en informatiegehalte.’

Ik ben ontzettend vereerd en dankbaar voor de mooie woorden, een waanzinnige beloning voor al het harde werk en de vele uren die ik de afgelopen 2,5 jaar in Expeditie Aardbol heb gestoken. Ik heb altijd geroepen dat ik streef naar de hoogste kwaliteit en alleen vanuit persoonlijke ervaringen wil bloggen. Alle verhalen die ik schrijf zijn gebaseerd op eigen reizen en altijd voorzien van foto’s die ik zelf heb gemaakt. Deze prijs is een mooie stimulans om op die manier verder te gaan.

Lees hier het winnende verhaal: ‘Magisch Varanasi, reizen door het ultieme India’

India: Varanasi en de burning ghats
India: Varanasi en de burning ghats
India: Varanasi en de burning ghats
De twee gezichten van India

Reizen naar India

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

29 reacties

  1. Van harte gefeliciteerd! ?. Je schrijft leuk en goed en voor mij als reizigster natuurlijk interessant, terwijl ik pas net je blog ontdekt heb.
    Geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rondreis India

India is niet de makkelijkste bestemming om te bereizen, maar eenmaal gewend aan alle chaos en indrukken sluit je het land al snel in je hart. Je kunt er op spirituele reis naar Varanasi, op een kameel rijden in de buurt van Rajasthan en aan het eind van de reis een paar dagen bijkomen op de mooie stranden van Goa.

Wil je meer weten over reizen en backpacken in India? Lees hier alle reisblogs over India.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset