Zoek
Sluit dit zoekvak.
7 maart 2023

Deze legging van Fjällräven is perfect voor het hiken (en ziet er ook nog eens leuk uit!)

Ook voor mooie outdoorkleding ben je bij het Zweedse merk Fjällräven aan het juiste adres. Eerder dit jaar ging ik citytrippen met deze heerlijke winterjas, afgelopen maand testte ik een van de hiking leggings van Fjällräven: de Abisko Trail Tights. Deze wandellegging ging mee op reis naar de Faëroer eilanden, dat met haar wilde natuur de perfecte bestemming bleek om de broek te onderwerpen aan een uitgebreide test.

Fjällräven Abisko Trail Tights

Fan van Fjällraven

Al jaren ben ik groot fan van Fjällräven: hun producten zijn kleurrijk, hip en gaan jaren mee. Je moet één keer een grotere uitgave doen, maar daar heb je dan vervolgens vele seizoenen reisplezier van. De rugzakken zijn vast onderdeel van mijn uitrusting, maar ook de kledinglijn mag er wezen. Het zijn stuk voor stuk items van goede kwaliteit en met een mooie pasvorm, en je hebt altijd keus uit een aantal verschillende kleuren. In opdracht van Fjällräven test ik deze zomer een aantal items uit hun kledingcollectie, te beginnen met de Abisko Trail Tights.

ABISKO TRAIL TIGHTS

Lichtgewicht en sneldrogende wandellegging

Abisko is de naam van een dorpje in Zweeds Lapland en het gelijknamige national park is een ongerept natuurparadijs. Het gebied vormde inspiratie voor de Abisko-lijn van Fjällräven: lichte kleding die geschikt is voor intensieve trektochten door de natuur. Zo ook de Abisko Trail Tights, een wandellegging die zo soepel is dat je hem niet meer uit wilt trekken. Deze legging is gemaakt van stevige stretchstof en voelt praktisch onverwoestbaar, maar is tegelijkertijd licht genoeg om lekker in te bewegen. Ik heb aardig wat gewandeld en geklommen tijdens mijn reis naar de Faëroer, en mijn kleding zat geen moment in de weg. De legging is daarnaast lekker praktisch: bij de billen en knieën zit extra versteviging en op de bovenbenen zijn twee onzichtbare zakken geplaatst voor bijvoorbeeld je telefoon, bankpasje of een routekaart.

Fjällräven Abisko Trail Tights
Fjällräven Abisko Trail Tights
Fjällräven Abisko Trail Tights

HOE ZIT DE LEGGING?

Van een broek van 165 euro mag je wel verwachten dat ie een beetje lekker zit. En gelukkig, dat is bij deze legging zeker het geval. Sterker nog: de broek is inmiddels mijn favoriete wandellegging en niet meer weg te denken uit mijn backpack. Alle kledingstukken uit de Abisko-lijn zijn gemaakt van lichte materialen die snel drogen en goed ventileren, maar ook de pasvorm scoort punten wat mij betreft. Het is prettig dat de broek zo goed aansluit en ook de taille is lekker hoog. Ik kan de broek tot mijn navel optrekken en hij blijft dan de hele dag op zijn plek zitten. Je loopt dus niet constant je broek op te hijsen tijdens het wandelen, en dat is wel echt heel fijn.

Je moet er wel rekening mee houden dat de broek tussen de wasbeurten door wat kan gaan uitlopen. Na een paar dagen wandelen zat de broek bij mij een stukje losser, dus ik kan het aanraden om daar rekening mee te houden bij de aanschaf. Liever een maatje kleiner dan dat je de broek te groot koopt.

Helemaal geen minpuntjes? Eéntje dan. In het begin moest ik even wennen aan het labeltje dat aan de binnenkant van de legging is gestikt. Na mijn eerste wandeling kreeg ik daar een schuurplekje van op mijn bovenbeen. Gelukkig voelde ik het de tweede keer al minder en inmiddels voel ik het labeltje helemaal niet meer zitten.

Fjällräven Abisko Trail Tights

EEN BROEK VOOR DE ZOMERMAANDEN

Ik nam de broek mee tijdens mijn vakantie naar de Faëroer eilanden, waar het elke dag tussen de 5 en 10 graden was. Voor die temperaturen is de broek is perfect, maar veel kouder moet het niet worden. Ik vond het namelijk best fris toen het een dag wat minder warm was en zou deze broek dus niet inpakken voor een winterse reis. Warmere plekken zijn overigens geen probleem: de stof is licht, sneldrogend en ademend, en daarom ook geschikt voor zomerse bestemmingen. Ik heb de legging al een aantal keer gedragen tijdens warme lentewandelingen in Nederland en ook dan is het echt een fijne broek.

Fjällräven Abisko Trail Tights

FJÄLLRÄVEN MADE ME DO IT

Of ik de Abisko Trail Tights een goede aanvulling vind op mijn uitrusting? Absoluut. Of je nou een trekking gaat maken in Azië of van plan bent om te gaan hiken in Scandinavië: ik kan het aanraden om in ieder geval één echt lekkere wandelbroek mee te nemen en dan is deze legging van Fjällräven zeker een aanrader. De legging is praktisch en van oerdegelijke kwaliteit, maar tegelijkertijd verrassend stijlvol. De tijd dat je als vrouw was aangewezen op seksloze afritsbroeken is definitief voorbij. Nooit gedacht dat ik een hele vakantie in outdoorkleding zou rondlopen, maar Fjällräven made me do it.

Fjällräven Abisko Trail Tights

WAAR KUN JE DE ABISKO TRAIL TIGHTS KOPEN?

De Abisko Trail Tights is voor €164,95 verkrijgbaar via de webshops van o.a. Bever. Ik draag de broek in de kleur Dark Garnet en maat M.

Meer praktische reistips? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Een ode aan deze winterjas van Fjällräven: de ideale jas voor een winters avontuur
• Samsonite koffer review: op zoek naar de beste handbagage koffer
• Maak de mooiste reisfoto’s met de GoPro Hero 7 Black
• Is de Microsoft Surface Go de beste laptop voor op reis?

Verantwoording: Ik kreeg de Abisko Trail Tights opgestuurd door Fjällräven in ruil voor een review.

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

3 reacties

  1. Als je de broek in de winter wilt gebruiken kun je er een dunne merino legging onder dragen. Dat heb ik afgelopen winter gedaan en werkt perfect tot een paar graden onder nul!

  2. Als het wat kouder is en winderig draag ik een goretex regenbroek over mijn wandelbroek. Als je er een neemt met ritsen die helemaal langs de zijkant van het been lopen, hoef je je schoenen niet uit te doen bij het wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp