Zoek
Sluit dit zoekvak.
23 maart 2021

Doen: Een food tour langs de lekkerste plekjes in New York

Doen: Een food tour in New York

Een van de leukste dingen die ik tijdens mijn verblijf in New York heb gedaan is een gratis stadswandeling door de Lower East Side. Lekker eten loopt als een rode draad door mijn reizen, en tijdens mijn trip naar New York deed ik een food tour. Een gratis rondleiding waarbij je niet alleen leert over New York en haar buurten, maar ondertussen bij de lekkerste restaurants en delicatessenzaakjes hapjes mag proeven.

EEN WANDELING LANGS NEW YORKSE DELICATESSEN

Free Tours by Foot biedt verschillende wandelingen door culinair New York aan, maar wij kozen bewust voor de route door de Lower East Side omdat we de andere delen van Manhattan graag zelf wilden verkennen. Het bleek geen verkeerde keus, want de Lower East Side is een bijzondere wijk waar van oudsher veel immigranten woonden. Zij hebben stuk voor stuk hun stempel op dit deel van de stad gedrukt, en dat zie je terug op de menukaarten.

Doen: Een food tour in New YorkDoen: Een food tour in New York

KNISHES EN BIALY’S

Onze tour begint bij de winkel van Yonah Schimmel om een échte New Yorkse knishes te proeven. Nog nooit van gehoord? Ik ook niet, maar onze gids legt uit dat deze deegpakketjes met een vulling van aardappelpuree door de joodse immigranten zijn meegenomen naar The Big Apple. En bij Yonah Schimmel’s knishery eet je de beste van de stad.

De tour gaat verder, en regelmatig staan we even stil voor een goed verhaal. Zo werden we gewezen op Katz’s deli, waar de beruchte scène uit When Harry met Sally werd opgenomen. Als ik de gids mag geloven, smeren ze er ook meesterlijke pastrami-sandwiches. Daarnaast is er ook tijd voor wat sightseeing. Zo bekijken we een bijzonder kerkgebouw, een straatnaambordje of een bepaald kruispunt. Want in New York valt overal wel iets te vertellen.

Doen: Een food tour in New York

CHINATOWN

Wat we nog meer eten behalve de knishes van Yonah? Bialy’s (een soort donuts) van Kossar, gevulde dumplings en een broodje met Chinese eend in Chinatown. De tour brengt ons naar een bakkerij met klinisch witte muren en rekken vol met matzes. Langs een duistere garage waar ze bakken vol gepekelde groenten verkopen. Door een gigantische snoepwinkel met oreo’s in alle smaken en hele stellages vol met kleurig snoep. Onderweg genieten we van de typisch New Yorkse tafereeltjes en regelmatig sleept de gids ons ergens mee naar binnen voor een hapje.

Als we na anderhalf uur bij onze laatste halte zijn aangekomen zit ik bomvol eten én bomvol verhalen. Wat ontzettend leuk om op deze manier een stad te leren kennen. Ik heb verhalen gehoord over dingen die me anders nooit waren opgevallen, en lokale specialiteiten geproefd waar ik voorheen nog nooit van had gehoord. Wil je de stad op een unieke manier leren kennen, dan kan ik je een wandeling van Free Tours By Foot van harte aanraden.

Doen: Een food tour in New YorkDoen: Een food tour in New York

HOE WERKT HET

Onder begeleiding van een local word je meegenomen op een culinaire ontdekkingsreis. Samen struin je door de straten van New York. Onderweg wordt gestopt bij exclusieve bakkertjes, onbekende restaurantjes en random foodstalletjes die de beste bagels van de stad verkopen. De hidden gems op het gebied van eten, zegmaar.

En wat kost dat? Behalve het eten helemaal niets! Een wandeling van Free Tours By Foot is gratis, maar het is wel gebruikelijk om een fooi te geven.

Omdat wij al onze hapjes deelden hebben wij tijdens deze tour met z’n tweeën $ 15 uitgegeven. Tel daar een leuke fooi bij op en je hebt voor dat geld een waanzinnig interessante middag, een nieuw stuk van de stad gezien en ook nog eens heel erg goed gegeten.

Meer info: www.freetoursbyfoot.com

Lees ook: Stadsgids: Wat te doen in New York?

Doen: Een food tour in New York Doen: Een food tour in New York

Meer lezen over reizen in New York? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• New York: 15 x doen in Brooklyn
• New York: de 10 leukste tips voor stadsdeel Queens
• Dit zijn de 15 leukste wijken in New York
• New York: Street art spotten in Bushwick, Brooklyn
• Stedentrip New York gepland? 35 x tips voor Manhattan

Reizen naar de Verenigde Staten

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

4 reacties

    1. Het was ook écht heel erg leuk! Ontzettend coole manier om een deel van de stad beter te leren kennen :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VerenigdE STATEN

Grote steden, unieke natuurparken en eindeloze roadtrips: dat is een reis door de Verenigde Staten. Met name New York spreekt tot de verbeelding en is misschien wel de leukste stad op aarde. Tijdens een stedentrip naar de Big Apple moet je je echter niet alleen concentreren op de iconen: er valt namelijk zoveel meer te zien dan Central Park en het Vrijheidsbeeld.

Wil je meer lezen over een vakantie in Amerika? Lees hier alle reisblogs over de Verenigde Staten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset