Zoek
Sluit dit zoekvak.
10 oktober 2023

Tip: Met GuruWalk boek je overal ter wereld een gratis wandeltour met gids

Doe een free walking tour met GuruWalk

Reizen is al duur genoeg, maar vandaag hebben we een leuke gratis tip voor je. Of in ieder geval een tip die altijd binnen je budget past: een wandeltour met gids via GuruWalk. Via dit platform kun je overal ter wereld de leukste gratis stadswandelingen zoeken én boeken. Hoe het werkt? Dat lees je in deze blog.

GuruWalk

Gratis stadswandeling met GuruWalk

De leukste free walking tours met GuruWalk

Je zou natuurlijk een reisgids kunnen kopen ter voorbereiding op een stedentrip, maar die informatie is vaak beknopt en kan bovendien snel verouderen. Leuker is het om met iemand op pad te gaan die daadwerkelijk in de stad woont. Een local kan je meenemen naar plekjes die niet in elke reisgids staan beschreven en zit vol leuke anekdotes en wetenswaardigheden over jouw bestemming. 

Hoe werkt het?

GuruWalk is een internationaal platform dat de leukste gratis wandeltours ter wereld bundelt. Als reiziger hoef je eigenlijk alleen maar je bestemming in te toetsen en er komt een lijstje met wandelingen tevoorschijn. Er is aanbod in vrijwel alle grote steden, maar ook op minder bekende stedentripbestemmingen kun je een free walking tour boeken. 

Ze hebben een app, maar je kunt ook gewoon via de browser een tour boeken. Nadat je je hebt aangemeld geef je aan met hoeveel mensen je komt, je klikt op accepteren en voilà: je kunt op pad met een lokale gids. Het is overigens wel netjes dat je daadwerkelijk komt opdagen, omdat je gids anders voor niets staat te wachten. Red je het toch niet? Je kunt op elk moment je boeking weer annuleren.

Doe een free walking tour met GuruWalk

Is GuruWalk echt gratis?

Gratis wandeltours via GuruWalk hebben geen prijs, maar hanteren het pay-what-you-like principe: een fooi achteraf wordt wel gewaardeerd. Je bepaalt echter zelf of je een fooi geeft en hoe hoog deze is. Zo’n wandeltour past dus altijd binnen je budget.

5 x leuke gratis wandeltours die je via GuruWalk kan boeken

Wij doen regelmatig een free walking tour tijdens een stedentrip en plannen deze het liefst direct op de eerste dag. Het is de ideale manier om in een paar uurtjes een globaal beeld van de stad te krijgen én om tips te verzamelen. Gidsen hebben aanbevelingen voor leuke restaurants en bezienswaardigheden, en die wil je natuurlijk nog wel in de praktijk kunnen brengen. 

1. GuruWalk in Kopenhagen

Kopenhagen is geen goedkope stad en juist daarom is het leuk om hier een gratis wandeltour te doen. Wij gingen op pad met Politically Incorrect Tours, waar de gidsen geen blad voor de mond nemen en sightseeing combineren met standup comedy. Een hele leuke manier om de belangrijkste plekken in Kopenhagen af te strepen.

Doe een free walking tour met GuruWalk

2. Alternative walking tour Berlijn

De belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn kun je prima op eigen gelegenheid bezoeken, maar als je de alternatieve kant van de stad wilt ontdekken kan een gids handig zijn. Deze Alternative Berlin tour focust zich op het kunst, muziek, graffiti, street art en plekken die doorgaans niet door de meeste toeristen worden bezocht. 

3. Jack the Ripper Tour Londen

Zoek je een leuke free walking tour in Londen? Wij deden een Jack the Ripper Tour in Oost-Londen. Tijdens deze tour maak je een wandeling tijdens de schemering en luister je naar de verhalen over ’s werelds bekendste seriemoordenaar.

4. Gratis wandeltour in New York

In New York heb je misschien al snel de neiging om je dagen te vullen met sightseeing, shoppen en lekker eten, maar het is ook leuk om in de geschiedenis van bepaalde buurten te duiken. Doe bijvoorbeeld een free walking tour door de Lower East Side, van oudsher een buurt vol multiculturele invloeden. 

Doe een gratis stadswandeling met gids via GuruWalk

5. Ook leuk: doe een free walking tour in Amsterdam

Tot slot is het ook leuk om eens een gratis stadswandeling op bekend gebied. Wedden dat er over onze eigen hoofdstad nog genoeg valt te leren? Ga tijdens een dagje Amsterdam met een gids op pad en doe bijvoorbeeld deze tour die gaat over de Tweede Wereldoorlog, Anne Frank en de Jodenbuurt.

Reistips

Picture of Expeditie Aardbol

Expeditie Aardbol

Expeditie Aardbol is hét toonaangevende reisblog van Nederland. Een online magazine vol reistips over de mooiste bestemmingen wereldwijd. Op de hoogte blijven? Volg Expeditie Aardbol op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp