Zoeken
Sluit dit zoekvak.
7 maart 2023

Maak de mooiste actiefoto’s met de GoPro Hero 7 Black

GoPro Hero 7 onderwatercamera

Een nieuwe aanwinst in mijn rugzak: de GoPro Hero 7 Black. Deze nieuwste actioncam van GoPro gaat sinds enkele maanden overal mee naartoe en is de ideale gadget om vette reisfoto’s mee te maken. Het apparaatje is niet goedkoop maar heeft al mijn verwachtingen overtroffen. De GoPro Hero 7 verdient daarom zeker een plekje in je koffer of backpack.

GOPRO HERO 7 BLACK

De beste actioncam voor op reis

Ik heb jarenlang rondgelopen met een goedkope actioncam van SJCAM, maar de kwaliteit en het gebruiksgemak lieten te wensen over. Mede daarom was ik extra kritisch op mijn nieuwe GoPro, want zou deze wel goede foto’s en video’s kunnen maken? De afgelopen weken heb ik de GoPro Hero 7 daarom uitgebreid getest tijdens verschillende reizen. Ik nam hem mee tijdens canyoning in Wales en tijdens het snorkelen op Sint-Maarten, twee situaties waarin je zeker een actioncam nodig hebt.

GoPro Hero 7 Black

GOPRO TAKE A PHOTO!

Allereerst het gebruiksgemak. Zoals ik hierboven al aangaf had ik met mijn vorige actioncam niet de beste ervaringen. Deze was alleen te bedienen met een aantal knopjes aan de buitenkant en de batterij was soms al na een paar seconden leeg. Dan had ik de camera onbewust niet goed uitgezet en dan kon ik er niets meer mee. Dat moet beter kunnen en gelukkig zit je wat dat betreft helemaal goed met de GoPro Hero 7.

De camera is op verschillende manieren te besturen: met behulp van knopjes aan de buitenkant van het cameraatje, maar ook via het touchscreen, via een app op je telefoon én door middel van je stem. Jazeker, deze camera heeft spraakbesturing en door middel van een aantal commando’s kun je foto’s maken zonder je handen te gebruiken. Dat is echt ideaal als je een actioncam gebruikt, want juist tijdens actieve bezigheden wil je je handen vrij kunnen houden. Heb je de camera bijvoorbeeld op je helm bevestigd, dan kun je gewoon roepen GoPro take a photo, en er wordt een foto gemaakt. Alle functies op de camera hebben een eigen commando, en zelfs het aan- en uitzetten kun je met je stem doen.

GoPro Hero 7 Black

Een kanttekening: deze functie werkt over het algemeen top, maar dan moet er geen omgevingsgeluid zijn. Tijdens canyoning luisterde de camera niet zo goed omdat er constant stromend water op de achtergrond te horen was. In die situatie was het dus soms niet mogelijk om een foto te maken. Uiteindelijk heb ik de meeste foto’s toen alsnog met de normale besturing genomen.

FOTOGRAFEREN EN VIDEOS MAKEN MET DE GOPRO HERO 7

Ik gebruik de GoPro Hero 7 vooral om foto’s te maken en wat dat betreft heeft de camera aardig wat functies. De camera schiet foto’s van 12 megapixels en kan zowel jpeg, HDR en RAW fotograferen. Daarnaast zit er een burst-functie op waarmee je direct 30 foto’s achter elkaar kunt maken. Dat is erg handig gebleken toen ik van watervallen moest afspringen tijdens het canyoning. Als je een beetje verstand hebt van fotografie, dan kun je er bovendien voor kiezen om de camera helemaal zelf in te stellen, maar dat kost tijd en in de praktijk heb je dat vaak niet als je een actioncam gebruikt. Ik heb zelf daarom alle foto’s op de automatische stand genomen.

Vooralsnog maak ik niet heel veel filmpjes, maar in de toekomst wil ik me daar wel wat meer in gaan verdiepen. Met de GoPro Hero 7 heb ik in ieder geval een goede camera in handen voor de actiebeelden. De camera filmt in 4K kwaliteit met 60 frames per seconde, maar je kunt ook kiezen voor Full HD met 240 frames per seconde. Wil je ook gaan filmen met je GoPro? Dan raad ik het aan om net als ik te kiezen voor de Black-versie, want deze heeft Hypersmooth beeldstabilisatie.

Canyoning Brecon Beacons, Wales
Canyoning Brecon Beacons, Wales

HOE GOED ZIJN DE FOTO’S EN VIDEO’S?

Ik was aanvankelijk een beetje sceptisch over de kwaliteit van de foto’s en videos. Je ziet namelijk vaak al snel dat een beeld is geschoten met een actioncam. Ik was daarom extra verbaasd dat de foto’s en video’s met de GoPro Hero 7 zo scherp zijn. Natuurlijk niet de kwaliteit van een goede spiegelreflex camera, maar ik ben erg tevreden over het resultaat. De foto’s zijn goed scherp en zeker met een goede preset eroverheen kun je de foto’s perfect gebruiken voor Instagram of Facebook. Ik gebruik de foto’s zelf ook voor mijn blog, dus ook als je een eigen website hebt is deze GoPro een fijne gadget.

Benieuwd hoe de foto’s van de GoPro Hero 7 eruit zien als je ze hebt bewerkt in Lightroom of Photoshop? Hieronder vind je een voor- en nafoto’s van mijn foto’s met de Expeditie Aarbol Presets.

Ocean Preset

HANDIGE GADGETS VOOR NOG BETERE FOTO’S

In principe kun je met de GoPro Hero 7 direct goede foto’s maken, maar ik bestelde er een aantal accessoires bij om het gebruiksgemak te vergroten. Ik bestelde ook GoPro The Handler (€ 29,99), een handgreep die blijft drijven. Daarmee kun je GoPro goed vasthouden en niet kwijtraken in het water. Ik kocht ook een PolarPro Fify-Fifty Dome (€ 53,99), met deze gadget kun je super vette beelden onder water maken. Ik heb van beide gadgets al veel gebruik gemaakt.

Tip: lees ook mijn uitgebreide review van de PolarPro Fifty-Fifty Dome.

GoPro PolarPro Fifty-Fifty Dome

WAT KOST DE GOPRO HERO 7?

Goed nieuws, want de GoPro Hero 7 is verrassend genoeg een stuk goedkoper dan zijn voorgangers. Ik heb zelf de Black-versie en deze heb je nu al voor € 329 inclusief accessoires.

Te koop bij onder andere bol.com en Bever.

Tip: de GoPro Hero 8 is inmiddels ook te koop en kost € 369.

GoPro PolarPro Fifty-Fifty Dome

Reistips

Foto van Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp