Met deze GoPro gadget maak je komende zomer de mooiste onderwaterfoto’s

GoPro PolarPro Fifty-Fifty Dome
Home » Reistips » Met deze GoPro gadget maak je komende zomer de mooiste onderwaterfoto’s

Een absolute must have als je komende zomer gaat snorkelen op een mooie bestemming: de PolarPro Fifty-Fifty Dome voor je GoPro. Met dit opzetstuk kun je fantastische foto’s maken onder water. En dan heb ik het niet over de standaard foto’s van vissen en schildpaddden, maar beelden die half onder en half boven water zijn genomen. Benieuwd hoe het werkt?

HOE WERKT DE FIFTY-FIFTY DOME?

De PolarPro Fifty-Fifty Dome is een verlengstuk voor je actioncam en ziet eruit als een halve glazen bol. Deze bolvormige lens is geschikt voor de GoPro Hero 5, 6 en 7 en kan je eenvoudig op de camera klikken.

Het principe van de dome is vrij simpel. Doordat het water niet meer direct op je lens komt, heb je veel minder last van een wazig beeld. Op die manier kun je niet alleen onder water scherpe foto’s maken, maar ook hele gave half-half foto’s maken. Want als je de dome half in het water houdt, dan zul je merken dat het beeld zowel boven als onder water scherp is. Dat geeft volop nieuwe mogelijkheden om toffe foto’s en selfies te maken.

GoPro PolarPro Fifty-Fifty Dome

GETEST TIJDENS HET SNORKELEN OP SINT-MAARTEN

Ik heb de PolarPro Fifty-Fifty Dome speciaal voor mijn reis naar Sint-Maarten aangeschaft. De ideale bestemming om deze gadget te proberen, want het water is glashelder en zit vol met tropische vissen. Ik maak een aantal ‘testvluchten’ voor het strand van mijn hotel en dat stelt niet teleur. De dome is volledig waterdicht en mijn GoPro Hero 7 Black zit superstrak in het frame geklikt. Ik hoef dus niet bang te zijn dat er tijdens het zwemmen zand in komt. Bij de dome wordt daarnaast ook een drijvende grip geleverd, zodat je de camera goed kan blijven vasthouden als je in het water ligt.

Van de foto’s die ik met de Fifty-Fifty Dome word ik in ieder geval erg enthousiast. De beelden zijn scherp en zien eruit zoals beloofd is. Het is ontzettend leuk om mee te experimenteren. Zo kom ik er al snel achter dat je foto interessanter is als je zowel onder als boven water iets op de foto kunt zetten. Als je de dome bovendien goed schoon houdt, dan zie je nauwelijks dat er een extra lens op de camera zit. In het begin heb ik wel een beetje last van druppeltjes op het bovenste deel van de lens, maar dat kun je makkelijk oplossen door er een beetje spuug of zeewier overheen te wrijven.

GoPro PolarPro Fifty-Fifty Dome

ZIJN ER OOK MINPUNTJES?

Het enige minpuntje? Omdat ik standaard de groothoek-instelling aan heb staan, is er een klein beetje vervorming te zien aan de randen van de foto. Daarnaast is het soms wat lastig om de camera te bedienen als deze in de dome zit geklikt. Je kunt er dan net wat minder makkelijk bij met je vingers. Mocht je een GoPro Hero 7 hebben, dan kan ik het aanraden om de spraakbesturing aan te zetten. Je kunt dan boven water ook commando’s naar je camera kunt roepen.

GoPro PolarPro Fifty-Fifty Dome
GoPro PolarPro Fifty-Fifty Dome

TIPS VOOR MAKEN VAN EEN GOEDE 50/50 ONDERWATERFOTO

• Kies voor een zonnig moment, dan is het water het lichtst.
• Schiet niet tegen de zon in, om ongewenste schitteringen te voorkomen.
• Zorg dat er zowel boven als onder water wat te zien valt. Bijvoorbeeld een vis en een boot, of een gezonken wrak en een andere snorkelaar.
• Schiet in burst-mode om met één druk op de knop 30 foto’s tegelijkertijd te maken.
• Maak gebruik van spraakbesturing als je boven water bent.
• Haal de beschermhoes van dome er pas op het laatste moment af, om te voorkomen dat er vingerafdrukken op de bol komen.
• Smeer de bovenkant van de dome in met een beetje spuug, om te voorkomen dat zich daar ontsierende druppels gaan vormen.
• Voorkom dat er zand of water in de dome terecht komt, dit krijg je er namelijk heel moeilijk uit.

GoPro PolarPro Fifty-Fifty Dome

WAT KOST DE POLARPRO FIFTY-FIFTY DOME?

Als je een GoPro 5, 6 of 7 hebt, dan is de PolarPro Fifty-Fifty Dome een leuke aanvulling op je camera-uitrusting. De dome wordt geleverd met een drijvende grip, bevestigingsmateriaal, schoonmaaktools en een beschermhoes, en is te koop vanaf € 53,99.

Te koop bij onder andere bol.com en Coolblue.

GoPro PolarPro Fifty-Fifty Dome

Meer tips voor reisfotografie? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Welke camera’s neem ik mee op reis?
• Lezen: Boek Reisfotografie door Laura Vink
• Een rondreis door India in analoge foto’s
• 10 x bewijs dat Marokko het meest fotogenieke land ter wereld is

Bekijk hier alle reistips »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.