Zoek
Sluit dit zoekvak.
7 maart 2023

7 redenen om mee te gaan op een groepsreis voor avontuurlijke twintigers en dertigers

Wil je mooie reizen maken naar exotische oorden, maar heb je niemand om mee te nemen? Als je geliefde, vrienden en familieleden liever thuisblijven en jij niet in je eentje op pad wilt, dan is een avontuurlijke groepsreis misschien wel een goed idee. Via reisorganisatie Sawadee kun je sinds kort groepsreizen speciaal voor twintigers en dertigers boeken. Je gaat dan samen met een groepje leeftijdsgenoten op reis naar de vetste bestemmingen wereldwijd. Maak bijvoorbeeld een rondreis door het kleurrijke Thailand, ga surfen in Costa Rica of reis naar de mooiste natuurparken in Zuid-Afrika. Dat klinkt niet verkeerd, toch?

GROEPSREIZEN VOOR JONGEREN VAN 22 tot 35 JAAR

Groepsreizen komen in alle vormen en maten. Je hebt groepsreizen voor gezinnen, singles en reisliefhebbers met dezelfde interesses, maar soms kunnen leeftijden nogal uit elkaar liggen. Als je graag met leeftijdsgenoten en gelijkgestemden op reis gaat, is het een aanrader om je aan te melden voor een groepsreis speciaal voor twintigers en dertigers. Dat kan bij Sawadee, een kleine reisorganisatie die is gespecialiseerd in avontuurlijke en actieve groepsreizen wereldwijd. Zij hebben een speciaal reisprogramma opgesteld voor acht mooie bestemmingen, waarbij je in een paar weken het maximale uit een land kan halen. Ideaal als je graag de wereld wilt zien in het comfort van een groep.

MAAK REISVRIENDEN VOOR HET LEVEN

Het leuke van reizen met leeftijdsgenoten? Je maakt reisvrienden voor het leven. Het schept een band als je twee à drie weken met elkaar optrekt en gezamenlijk bijzondere avonturen beleefd. Als je via Sawadee boekt, reis je bovendien in groepen van maximaal 20 personen en heb je ook altijd een reisbegeleider in dezelfde leeftijdscategorie.

Groepsreis voor jongeren van 22-35 jaar

RELAXT OP REIS

Als je op reis gaat met een reisorganisatie mag je ervan uitgaan dat alles tot in de puntjes is geregeld. Je hoeft zelf niet meer na te denken over een reisplanning of tijd te steken in het regelen van de verschillende activiteiten. Al het regelwerk wordt uit handen genomen en ook op de plek van bestemming hoef je daar niet meer over na te denken. De reisorganisatie boekt voor jou een overnachting in die ene spectaculaire junglelodge en zorgt ervoor dat je dagelijkse surflessen zijn geregeld. Wel zo relaxt, want dat betekent meer tijd om door een stadje te struinen of aan het strand te liggen.

GENOEG VRIJHEID OM JE EIGEN PLAN TE TREKKEN

Hoewel het programma in grote lijnen al vastligt, zijn er wel degelijk momenten waarop je je eigen plan kunt trekken. Zo kun je ’s avonds vaak zelf kiezen in waar je gaat eten en zijn er tijdens de reis ook meerdere vrije dagen gepland, waarop je alle vrijheid hebt om zelf te bepalen wat je gaat doen. Zin om een hele dag aan het strand te liggen of wil je juist die uitdagende jungletocht maken? Daar is alle ruimte voor. Ook fijn: je hebt de mogelijkheid om te schuiven met vliegtickets. Je kunt bijvoorbeeld een paar dagen eerder op je bestemming aankomen of juist later vertrekken. Handig als je meer tijd wilt nemen voor een bestemming dan het vaste programma toelaat.

AVONTUURLIJK EN ACTIEF

Het programma van een groepsreis voor jongeren van 22 tot 35 jaar ziet er natuurlijk héél anders uit dan een normale groepsreis. Tijdens deze speciale groepsreizen voor jongeren kom je zeker weten aan je trekken wat betreft avontuur. Bij vrijwel elke reis zijn activiteiten als ziplinen, mountainbiken en surfen in het programma opgenomen, maar je kunt bijvoorbeeld ook een meerdaagse trekking door de bergen maken. Uiteraard zijn de activiteiten afgestemd op de bestemming, maar als je wel houdt van een beetje actie en avontuur zijn de reizen naar Costa Rica en Thailand zeker een aanrader.

Surfen in Kuta, Lombok

BEKENDE ÉN MINDER BEKENDE PLEKKEN

Uiteraard mogen de toeristische highlights niet in je reisprogramma ontbreken. Daarnaast is er gelukkig ook tijd voor onbekendere plekken die niet prominent in elke reisgids staan vermeld. De reisorganisatie kan putten uit jarenlange ervaring en je reisleider kent het land van onder tot boven. Zo ben je ervan verzekerd dat je tijdens jouw reis op de meest bijzondere plekken belandt.

BIJZONDER OVERNACHTEN

Nee, je slaapt tijdens een groepsreis niet in shabby hostels, maar als je via Sawadee boekt ook niet alleen in hotels. Voor de 22-35ers reizen zijn de slaapplekken gevarieerd en kom je tijdens jouw rondreis op een aantal bijzondere plekken terecht. Zo slaap je in Costa Rica midden in het regenwoud en ga je in Indonesië kamperen op de kraterrand van de Rinjani vulkaan.

Is een groepsreis ook wat voor jou? Bekijk het aanbod van alle groepsreizen voor jongeren op de website van Sawadee.

Tips Lombok Indonesië

Meer inspiratie voor een mooie rondreis? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Backpacken in Indonesië: 11 redenen om je tassen te pakken
• 10 x bewijs dat Marokko het meest fotogenieke land ter wereld is
• 11 redenen om te backpacken in Azië
• Zo mooi is een Big 5 safari in Zuid-Afrika

Verantwoording: deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Sawadee

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp