Zoek
Sluit dit zoekvak.
13 april 2022

De 10 grootste steden ter wereld: welke heb jij al bezocht?

De grootste steden ter wereld

De grootste steden ter wereld zijn enorme metropolen met miljoenen inwoners. Hectische mierennesten met druk verkeer en wolkenkrabbers waar je je hoofd voor in je nek moet leggen. Hier in Europa kom je dat soort grote steden bijna niet tegen. Alleen Istanbul komt met ruim 14 miljoen inwoners een beetje in de buurt, maar voor de meeste van deze miljoenensteden moet je toch iets verder reizen. Benieuwd wat nou de grootste stad ter wereld is en hoeveel mensen er precies wonen? Je leest het in dit overzicht met grootste metropolen ter wereld. 

WAT IS DE GROOTSTE STAD TER WERELD?

Als je zoekt op lijstjes met de grootste steden ter wereld, op basis van inwonerstal, dan kom je verschillende statistieken tegen. In het ene lijstje wordt Shanghai de grootste stad ter wereld genoemd, in het andere lijstje Tokyo. Het ligt eraan naar welke cijfers je precies kijkt. Neem je de bevolkingsaantallen van de stad zelf, of neem je ook de omliggende gemeenten en voorsteden mee? Zo worden in Japan bijvoorbeeld ook de steden Kawasaki en Yokohama gerekend tot de metropool Tokyo. Dat heeft aardig wat invloed op de cijfers (13 miljoen vs 40 miljoen).

In dit overzicht hebben we ervoor gekozen om de cijfers van de gehele metropool mee te tellen. We kijken dus naar het gehele grootstedelijke gebied.

10. SÃO PAULO, BRAZILIË – 22.600.00 INWONERS

Veel reizigers slaan de stad São Paulo over tijdens een rondreis door Brazilië. Een van de redenen daarvoor is omdat de stad zo groot is. Het staat hier vol wolkenkrabbers en het verkeer is zo druk dat rijke mensen zich liever met een helikopter van A naar B laten brengen. Toch kan het wel de moeite waard zijn om deze grootste stad van Zuid-Amerika op je lijstje te zetten, want er valt een hoop te zien. Het multiculturele São Paulo staat namelijk bekend om haar uitstekende musea, bruisende nachtleven en lekkere eten.

Zoek goedkope vliegtickets naar São Paulo ➞

Grootste steden ter wereld: Sao Paulo, Brazilië

9. MEXICO-STAD, MEXICO – 24.500.000 INWONERS

Op plek 9 van dit lijstje met grootste steden ter wereld staat Mexico-Stad. De hoofdstad van Mexico en een hartstikke interessant startpunt voor een rondreis. Hoogtepunt is een bezoek aan de tempels van Teotihuacan, maar het geboortehuis van Frida Kahlo is ook een aanrader. In deze blog lees je al onze tips voor Mexico-Stad.

Zoek goedkope vliegtickets naar Mexico-Stad ➞

Grootste steden ter wereld: Mexico Stad

8. SEOUL, ZUID-KOREA – 25.000.000 INWONERS

In het bruisende Seoul vind je paleizen, tempels, hippe wijkjes en prachtige traditionele straatjes, maar ook het nodige natuurschoon. En dat terwijl het een van de grootste steden ter wereld is. Genoeg redenen dus om een paar dagen in Seoul te plannen als je naar Zuid-Korea gaat, want je bent hier rustig een paar dagen zoet met sightseeing. 

Zoek goedkope vliegtickets naar Seoul ➞

7. MUMBAI, INDIA – 25.600.000 INWONERS

De eerste Indiase stad in dit lijstje is Mumbai (ook wel Bombay genaamd). Deze stad ligt aan de westkust van India en doet net een tikkeltje moderner aan dan Delhi, die verderop in dit lijstje staat. Er zijn een handjevol interessante bezienswaardigheden die je hier kan bezoeken, maar verder is het vooral een drukke, hectische stad. Vooral niet te lang blijven plakken dus!

Zoek goedkope vliegtickets naar Mumbai ➞

Grootste steden ter wereld: Mumbai, India

6. MANILLA, FILIPIJNEN – 26.300.000 INWONERS

Sommige steden wil je als reiziger het liefst zo snel mogelijk achter je laten en Manilla is daar een voorbeeld van. Het is er druk, vies en vol verkeer, en echt indrukwekkende bezienswaardigheden zul je er niet tegenkomen. Het interessantste deel van de stad is Intramuros, waar je nog een paar oude gebouwen uit de Spaanse tijd kan bewonderen.

Zoek goedkope vliegtickets naar Manilla ➞

5. DELHI, INDIA – 31.300.000 INWONERS

Maak je klaar voor een cultuurshock, zeker als Delhi het startpunt is van jouw reis door India. Veel reizigers willen hier zo snel mogelijk weer weg, dus daarom adviseren we eigenlijk altijd om je reis door India te starten in Mumbai of zo snel mogelijk verder te reizen. Durf jij het wel aan om wat langer in Delhi te blijven hangen? Zorg dat je dan in ieder geval de Jama Masjid en het complex van Akshardham hebt bezocht, want die bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard.

Zoek goedkope vliegtickets naar Delhi ➞

New Delhi, India

4. JAKARTA, INDONESIË – 32.100.000 INWONERS

In tegenstelling tot alle tropische eilandjes, culturele hoogtepunten en het vele natuurschoon van Indonesië, heeft de stad Jakarta maar weinig te bieden op toeristisch vlak. Mocht je er toch verzeilen tijdens je rondreis, dan is het een aanrader om in de Nederlandse geschiedenis te duiken. Kota is de naam van het oude centrum van Jakarta en werd vroeger Batavia genoemd. Je kunt er een bezoek brengen aan het Jakarta National History Museum en een rondje rijden op een Hollandse omafiets.

Zoek goedkope vliegtickets naar Jakarta ➞

Jakarta, Indonesië

3. SHANGHAI, CHINA – 34.100.000 INWONERS

East meets west in Shanghai. Deze snel groeiende Chinese stad aan de monding van de Yangtze rivier is als yin en yang. Enerzijds hypermodern en vol futuristische gebouwen, anderzijds is het een stad vol tradities. Hier kun je dwalen door bewierookte tempelcomplexen en prachtige Chinese tuinen, maar ook shoppen in glimmende winkelcentra en het uitzicht bewonderen vanaf enorme wolkenkrabbers. 

Zoek goedkope vliegtickets naar Shanghai ➞

Shanghai, China

2. TOKYO, JAPAN – 40.500.000 INWONERS

Het hectische Tokyo laat zich het beste omschrijven als een mierennest, maar verrassend genoeg loopt hier alles altijd in goede banen. Treinen rijden op tijd, straten zijn schoon, mensen staan netjes overal in de rij en ook met de drukte van auto’s valt het eigenlijk best wel mee. Mede daarom is Tokyo zo’n leuke stad om te bezoeken, want als reiziger vind je er snel je weg. Lees ook onze blog met alle tips voor Tokyo.

Zoek goedkope vliegtickets naar Tokyo ➞

Tokyo

1. GUANGZHOU, CHINA – 47.600.000 INWONERS

De grootste stad ter wereld is…. Guangzhou in China. Deze Zuid-Chinese stad ligt maar een klein stukje ten noorden van Macau en Hong Kong en wordt elk jaar een stukje groter. Hoewel de grootste stad op aarde, is het als toeristische bestemming niet enorm bekend. Sterker nog, het gros van de toeristen zal de Guangzhou met moeite op de kaart kunnen aanwijzen. 

Zoek goedkope vliegtickets naar Guangzhou ➞

WELKE VAN DEZE GROOTSTE STEDEN TER WERELD HEB JIJ AL GEZIEN?

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp