Zoeken
Sluit dit zoekvak.
7 maart 2023

Samsonite koffer review: op zoek naar de beste handbagage koffer

Samsonite Spark SNG Upright

Het werd tijd voor een nieuwe handbagage koffer. Mijn oude exemplaar was na 12 jaar trouwe dienst toch echt aan vervanging toe. Zo kon ik de trekstang inmiddels niet meer uittrekken en was de rits kapot. Daarnaast voldeed het formaat niet aan de eisen van bijvoorbeeld Ryanair en Easyjet, dus was het altijd weer even zweten bij de gate. Zoals ik al zei, het werd tijd voor een nieuwe reiskoffer.

Samsonite Spark SNG Upright handbagage koffer

REVIEW: SAMSONITE SPARK SNG UPRIGHT

Is dit de beste handbagage koffer?

Toen online kofferwinkel Duifhuizen tassen & koffers mij aanbood om een van hun reiskoffers uit te proberen, was dat een mooi moment om over te stappen op een goede handbagage koffer. Ik deed research, vergeleek de beste handbagage koffers en kwam uiteindelijk uit bij de Samsonite Spark SNG Upright. Benieuwd waarom ik voor deze koffer heb gekozen en hoe hij bevalt? In deze blog lees je mijn uitgebreide review over deze Samsonite koffer.

MIJN EISEN VOOR EEN HANDBAGAGE KOFFER

Voor mijn zoektocht naar een goede handbagage koffer heb ik eerst een aantal eisen op een rijtje gezet. Een goede reiskoffer is doorgaans niet heel goedkoop, dus het is verstandig om van tevoren te bepalen waar je precies naar op zoek bent. Zo wil ik zelf de koffer ook voor zakelijke reizen kunnen gebruiken. Daarnaast moet de trolley ook praktisch in gebruik zijn als ik met alleen handbagage reis. Dit waren mijn eisen voor een handbagage koffer:

  1. Veel vakjes aan de binnenkant
  2. Minstens één vak voorop de koffer
  3. Zoveel mogelijk ruimte aan de binnenkant
  4. Lichtgewicht
  5. Softcover
  6. Het formaat moet geschikt zijn voor alle vliegtuigmaatschappijen
  7. Degelijk merk, de koffer moet lang mee kunnen

Met bovenstaand eisen kwam ik via Duifhuizen al snel uit bij de koffers van Samsonite. Een degelijk koffermerk dat tussen de 2 en 10 jaar garantie biedt op zijn producten. Een reiskoffer waar je dus jaren plezier van kan hebben.

Uiteindelijk zijn er twee modellen die bij mij de shortlist haalden: de Samsonite Spark SNG Spinner en de Samsonite Spark SNG Upright. Er zitten een paar verschillen tussen. De Spinner heeft 4 wielen en een inhoud van 38 liter. De Upright heeft 2 wielen een inhoud van 48 liter, en is zelfs uit te breiden tot 57 liter. Omdat ik een grote inhoud belangrijker vind dan het type wieltjes, heb ik uiteindelijk voor de Samsonite Spark SNG Upright gekozen.

Samsonite Spark SNG Upright handbagage koffer

SAMSONITE SPARK SNG UPRIGHT

De Samsonite Spark SNG Upright is een nette, stevige en lichte handbagage koffer. De koffer heeft een zachte buitenkant en is gemaakt van nylon. Dat was voor mij een vereiste, want dan komen er geen krassen op. Mijn vriend heeft een hardcase koffer en die is laatst gebroken tijdens het vliegen, dus dat wilde ik absoluut niet.

Zoals je hierboven kunt lezen wilde ik een koffer met veel vakjes, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. De Samsonite Spark SNG Upright heeft aan de binnenkant twee grote vakken en daarnaast een aantal kleinere. Ideaal voor het opbergen van je spulletjes, zeker als je alleen met handbagage reist. Aan de buitenkant van de koffer zitten twee voorvakjes. Daar kan ik mijn zakje met vloeistoffen, een klein tasje en mijn laptop in kwijt. Zo hoef ik bij security op het vliegveld mijn koffer niet meer helemaal open te ritsen en dat scheelt een hoop gedoe.

Een van de belangrijkste redenen dat ik voor deze handbagage koffer heb gekozen, is vanwege de ruimte. Met 48 liter heb je bovengemiddeld veel plek in deze koffer, en je kunt hem dus zelfs nog uitbreiden naar 57 liter. Dat is ideaal als je met de trein of de auto reist.

Samsonite Spark SNG Upright handbagage koffer
Samsonite Spark SNG Upright handbagage koffer

DE SPECIFICATIES

Afmetingen: 40 x 20 x 55 cm
Gewicht: 2,4 kg
Materiaal: Nylon
Inhoud: 48 liter (uit te breiden tot 57 liter)
Garantie: 5 jaar

Samsonite Spark SNG Upright handbagage koffer

HOE BEVALT DE KOFFER?

Op papier dus de beste keus, maar hoe bevalt deze handbagage koffer in het echt? Inmiddels heb ik mijn eerste tripjes erop zitten en ik kan alleen maar concluderen dat het een heel fijn rolkoffertje is. Ik heb er nog niet mee gevlogen, maar tijdens mijn weekendje Antwerpen kon ik de koffer wel uitgebreid testen.

Omdat ik maar twee nachtjes wegbleef, hoefde ik niet heel veel spullen mee te nemen. Daarom deelde ik het koffertje samen met mijn vriend. Dat paste makkelijk, we hadden zelfs ruimte over op de heenreis. Was ik in mijn eentje geweest, dan had ik het met de beschikbare ruimte zonder problemen nog een aantal dagen langer vol kunnen houden. Dat biedt hoop voor de vliegreizen waarbij ik alleen handbagage mee mag nemen. Omdat ik wel het een en ander heb geshopt in Antwerpen, zat de koffer op de terugreis wat voller. Maar ook dit keer geen probleem vanwege de extra ritsen waarmee je de koffer groter kan maken.

Verder vond ik de koffer erg fijn in gebruik. De wieltjes rollen goed, de trekstang blokkeert niet meer (en is lekker lang) en er past verrassend veel in de voorvakjes. De vakjes zijn dus niet alleen een goede plek om je paspoorten en tickets op te bergen, maar ook mijn ereader en zelfs mijn laptop(!) passen er moeiteloos in. Ideaal als ik onderweg nog wil kunnen werken.

Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken dat andere mensen bij je spullen komen, want er zit een geïntegreerd TSA-cijferslot op de koffer. Hiermee kan ik niet alleen het grote vak, maar ook de twee voorvakjes makkelijk afsluiten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik in het begin even moeite had met het openmaken van de koffer, maar als je weet hoe het systeem werkt, dan heb je de koffer zo open. Mits je natuurlijk de juiste cijfercode hebt. Een TSA-slot is vooral handig als je naar Amerika reist, want dan hoeft het luchthavenpersoneel je koffer niet open te breken.

Samsonite Spark SNG Upright handbagage koffer
Samsonite Spark SNG Upright handbagage koffer

HELEMAAL GEEN MINPUNTEN?

Eéntje dan. Deze koffer heeft een formaat van 40 x 20 x 55 cm en dat betekent dat hij niet binnen de regels van alle airlines valt. Hij is bijvoorbeeld 5 centimeter te breed voor KLM en 5 centimeter te hoog voor TUI. Dat is jammer, maar toch een bewust keus geweest. De Samsonite Spark SNG Spinner viel namelijk wel precies binnen de juiste afmetingen, maar dan moest ik inleveren op ruimte. Mijn ervaring is echter dat alleen prijsvechters als Ryanair, Easyjet en Transavia je koffer opmeten, en bij die maatschappijen mag deze koffer wel mee in het vliegtuig.

Samsonite Spark SNG Upright handbagage koffer

Meer reistips? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Inpakken als een pro: tips voor reizen met alleen handbagage
• Checklist: Dit moet je regelen voor je allereerste verre reis
• Is de Microsoft Surface Go de beste laptop voor op reis?
• 20 x onmisbaar tijdens het backpacken

Verantwoording: Van Duifhuizen tassen en koffers mocht ik een Samsonite Spark SNG Upright handbagage koffer uitzoeken om te reviewen. 

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp