Nederlands Reisblog Expeditie Aardbol
7 april 2022

Hier eet je de lekkerste pizza in Napels: eten bij Pizzeria Da Michele

Pizzeria Da Michele in Napels

Wil je lekker eten in Napels? Ben je op zoek naar een goed restaurant? Zet koers naar pizzeria Da Michele, waar ze de lekkerste pizza’s van heel Napels bakken.

DE LEKKERSTE PIZZA VAN NAPELS

Tijdens mijn road trip door Italië en Oost Europa breng ik een bezoek aan het bijzondere Napels. Stad van de maffia, de vuilniscrisis én de bakermat van de pizza. In het oude centrum stikt het van de oude pizzeria’s, waar ze al tientallen jaren pizza’s bakken naar traditioneel recept. Daar kun je natuurlijk niet zomaar aan voorij rijden. Ik had daarom mijn zinnen gezet op een pizza van Da Michele. Een simpele pizzeria, maar een waar instituut in Napels.

Napels Pizzeria Da Michele

NUMMERTJE TREKKEN

Tijdens mijn bezoek staat er buiten al een flinke rij. Het restaurant is niet groot, en dus moet je aan de deur doorgeven met hoeveel mensen je bent. Je krijgt een nummertje en moet vervolgens buiten wachten tot er plek is. Wij hebben een half uur staan wachten op een tafeltje, maar het was het meer dan waard.

Eenmaal binnen nemen we plaats aan een tafeltje in de klinische ruimte. De muur en grond zijn betegeld en aan het plafond flikkert TL-licht. We worden verwezen naar de menukaart, die in een lijstje aan de muur hangt. Veel keus hebben we niet. We mogen kiezen uit een pizza Marinara of een pizza Margherita (eventueel met extra kaas). We nemen de Margherita en bestellen er twee colaatjes bij.

OH GODDELIJKE PIZZA

Lang hoeven we niet te wachten, want de pizzabakkers van Da Michele zijn routineus. In no time beleggen ze de pizza, schuiven hem in de enorme steenoven en bakken ze hem tot ‘ie precies goed is. Het resultaat is goddelijke pizza: niet perfect rond, besmeerd met zoete tomatensaus, druipende mozzarella en de korst voorzien van zwartgeblakerde luchtbellen.

Normaal laat ik altijd de korst staan, want anders is zo’n pizza veel te groot. Maar in dit geval ging hij he-le-maal op. Want ongelofelijk, wat is die pizza lekker. En het mooiste was nog toen de rekening kwam: voor twee pizza’s, twee colaatjes en een fles frizzante betaalden we slechts 14 euro.

Dus als je van pizza houdt en toevallig in Napels bent: zet deze tent alsjeblieft op je bucketlist. Je gaat er geen spijt van krijgen. Wat mij betreft is Da Michele de lekkerste pizzeria van heel Italië.

Pizzeria Da Michele
Via Cesare Sersale, 1-3, Napels

Napels Pizzeria Da Michele
Napels Pizzeria Da Michele
Napels Pizzeria Da Michele
Napels Pizzeria Da Michele
Napels Pizzeria Da Michele
Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

11 reacties

  1. Ohhh wat heb ik nu een trek. Ik ben ook zo gek op Italië en kan elke dag pizza eten. Dit tentje heb ik tijdens mijn bezoek aan Napels overgeslagen vanwege de drukte, maar je begrijpt wel dat ik nu terug moet om mijn tanden hier in een pizza te zetten ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rondreis ITalië

Italië heeft boeiende steden, volop culturele hoogtepunten, een overheerlijke keuken én het is er bijna het hele jaar lekker weer. Reden genoeg dus om een vakantie naar Italië te plannen. Of je nu gaat kamperen in het noorden, een stedentrip maakt naar Rome of op zoek gaat naar de mooiste stranden van de Amalfitaanse kust, hier draait het om genieten met een hoofdletter G.

Wil je meer weten over een vakantie naar Italië? Lees hier alle reisblogs over Italië.

BESTEMMINGEN

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset