Zoek
Sluit dit zoekvak.
8 mei 2023

Pizzeria Da Michele: op zoek naar de lekkerste pizza van Napels

Pizzeria Da Michele in Napels

Napels: stad van de maffia, de vuilniscrisis én de bakermat van de pizza. In het oude centrum stikt het van de oude pizzeria’s, waar ze al sinds de oudheid (nouja, zo ongeveer) pizza’s bakken naar traditioneel recept. Wij schuiven aan bij het legendarische Pizzeria Da Michele, in het centrum van Napels.

➞ Lees ook: 9 tips voor Napels: stad van pizza, street art en straffe koffie

Pizzeria Da Michele in Napels

De beste pizzeria van Napels, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar L’antica Pizzeria Da Michele is wel een kanshebber. Deze simpele pizzeria staat in elk lijstje met beste pizza’s van Napels en niet voor niets. Het is een instituut waar je in de rij moet staan en een nummertje moet trekken om een tafeltje te bemachtigen, maar de pizza’s zijn het zeker waard.

Napels Pizzeria Da Michele

Net als in de film

Da Michele is een begrip onder pizzaliefhebbers: je spot de pizzeria regelmatig in films en series die in Napels zijn opgenomen. Menig beroemdheid en Hollywood-ster heeft hier al gegeten, waaronder Julia Roberts in een scènes van de film Eat, Pray, Love.

➞ Napels tip: Leuk om te doen tijdens je stedentrip Napels: een workshop pizza bakken! Leer de geheimen van een Italiaanse chef tijdens deze workshop.

Nummertje trekken voor een tafeltje

Het restaurant zit in een zijstraat in het centrum van Napels en is makkelijk te herkennen aan de mensenmassa voor de deur. Als je naar binnen kijkt zal je al snel opvallen dat deze pizzeria niet heel groot is, en dus moet je aan de deur doorgeven met hoeveel mensen je bent. Je krijgt een nummertje en moet vervolgens buiten wachten tot er plek is. Wij hebben uiteindelijk een half uur staan wachten op een tafeltje.

Napels Pizzeria Da Michele

Keus uit pizza Marinara of pizza Margherita

Als je eenmaal binnen wordt geroepen mag je plaatsnemen aan een tafeltje in de vrij klinische ruimte. De muur en grond zijn betegeld en aan het plafond flikkert TL-licht – in Italië doorgaans een teken dat je ergens uitstekend kan eten. Het enige wat aan de muur hangt is een ingelijste versie van de menukaart. En deze is al net zo pretentieloos als het interieur van de zaak. Er zijn twee opties: pizza Marinara of pizza Margherita (eventueel met extra kaas). Wij kiezen voor die laatste optie.

Napels Pizzeria Da Michele

Pizza uit de steenoven

De kans is groot dat je langer staat te wachten op een tafeltje dan dat je daadwerkelijk binnen bent. De pizzabakkers van Da Michele gaan namelijk routineus te werk. In no time beleggen ze de pizza, schuiven hem in de enorme steenoven en bakken ze hem tot ‘ie precies goed is. Het resultaat is goddelijke pizza: niet perfect rond, besmeerd met zoete tomatensaus, druipende mozzarella en de korst voorzien van zwartgeblakerde luchtbellen.

En niet onbelangrijk: lekker is hij ook.

Napels Pizzeria Da Michele

Bindend pizza-advies

Mocht je in Napels zijn en toevallig van pizza houden: zet deze tent alsjeblieft op je lijstje. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Wij waren met z’n tweeën 14 euro kwijt voor pizza’s en drankjes. Maar houd wel rekening met het volgende: daarna ben je waarschijnlijk wel verpest, want het is moeilijk om buiten Napels pizza’s van dit niveau tegen te komen.

➞ Napels tip: Heimwee naar Napolitaanse pizza? In het boek Where to Eat Pizza vind je een overzicht van ’s werelds beste adresjes voor goede pizza.

Napels Pizzeria Da Michele

Reizen naar Italië

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

11 reacties

  1. Ohhh wat heb ik nu een trek. Ik ben ook zo gek op Italië en kan elke dag pizza eten. Dit tentje heb ik tijdens mijn bezoek aan Napels overgeslagen vanwege de drukte, maar je begrijpt wel dat ik nu terug moet om mijn tanden hier in een pizza te zetten ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rondreis ITalië

Italië heeft boeiende steden, volop culturele hoogtepunten, een overheerlijke keuken én het is er bijna het hele jaar lekker weer. Reden genoeg dus om een vakantie naar Italië te plannen. Of je nu gaat kamperen in het noorden, een stedentrip maakt naar Rome of op zoek gaat naar de mooiste stranden van de Amalfitaanse kust, hier draait het om genieten met een hoofdletter G.

Wil je meer weten over een vakantie naar Italië? Lees hier alle reisblogs over Italië.

BESTEMMINGEN

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset