Zoek
Sluit dit zoekvak.
6 juni 2024

Tips voor het stadje Hualien in Taiwan

Tips voor het stadje Hualien in Taiwan

Maak je een rondreis door Taiwan, dan is de kans groot dat je op een bepaald moment in de stad Hualien verzeild raakt. Dit is de toegangspoort tot een van de bekendste natuurparken van het land: het Taroko Gorge National Park. Een prachtig natuurgebied met diepe kloven en uitdagende wandelingen, maar wat valt er eigenlijk in Hualien zelf te doen?

Hualien

Tips voor het stadje Hualien in Taiwan

Wat te doen in Hualien?

Eerlijk is eerlijk, afgezien van de Taroko Gorge is Hualien niet de spannendste bestemming in Taiwan. Maar als je er toch bent, dan kun je er maar beter het beste van maken, nietwaar? Ik ben tijdens mijn rondreis door Taiwan bijna drie hele dagen in Hualien en krijg volop de tijd om de stad te leren kennen. Hieronder lees je wat je er allemaal kunt doen.

GA ETEN OP DE NIGHT MARKET VAN HUALIEN

Taiwan is het land van de night markets en ook in Hualien kom je wat dat betreft aan je gerief. In het zuiden van de stad verrijst elke avond een reusachtige markt waar je goedkoop en lekker kunt eten. Ik dacht eerst, is dit het nou? Maar pas als je verder loopt zie je hoe groot het is. Van hartige pannenkoekjes met stoofvlees tot soepdumplings: je kunt hier ontzettend lekker eten. Gerechtjes kosten niet meer dan een paar euro per stuk en het is leuk om bij verschillende stalletjes iets te proberen.

Tips voor het stadje Hualien in Taiwan

OP ZOEK NAAR DE LEKKERSTE DUMPLINGS BAOZI VAN HUALIEN

Hoewel je op de night market ontzettend lekker kan eten, is het ook een aanrader om dat één keertje niet te doen. Ga in plaats daarvan op zoek naar de lekkerste dumplings en baozi van de hele stad. En die vind je niet in een of ander fancy restaurant, maar juist bij een stalletje waar je als toerist misschien snel aan voorbij zou lopen. Bij Gongzheng Baozi worden de dumplings en buns praktisch op straat gevouwen en moet je wijs proberen te worden uit een menu vol Chinese karakters. Ga toch maar in de rij staan, want dit zijn de lekkerste van heel Hualien.

Tips voor het stadje Hualien in Taiwan
Tips voor het stadje Hualien in Taiwan

MAAK EEN RONDJE OVER DE MARKT

Als je vanaf Gongzheng Baozi de straat oversteekt en een zijstraatje induikt, dan kom je vanzelf uit op de dagelijks markt van Hualien. Als je net zo’n liefhebber bent van buitenlandse markten, dan is het zeker een aanrader om hier even rond te kijken.

Tips voor het stadje Hualien in Taiwan
Tips voor het stadje Hualien in Taiwan

HUUR EEN SCOOTER

Hualien is niet heel groot, maar als je iets van de omgeving wilt zien dan is het een aanrader om een scooter te huren. Dat kan op verschillende plekken in de stad, al wordt je Nederlandse rijbewijs niet overal geaccepteerd. Na een beetje zoeken en rondvragen heb ik uiteindelijk één adresje gevonden. In de straat tegenover het station vind je het Mini Voyage Hostel en twee deuren links daarvan zit de verhuurder. Je herkent hem aan de oranje uithangborden.

Taroko Gorge National Park in Taiwan

BEZOEK HET TAROKO NATIONAL PARK

Een van de mooiste plekken die ik tijdens mijn rondreis door Taiwan heb bezocht, is het Taroko Gorge National Park. Deze kloof is zo’n 19 kilometer lang en een aaneenschakeling van tempels, hangbruggen en wandelpaden. Een goede reden om hier met je scooter naartoe te gaan, want je komt langs de allermooiste plekjes van Taiwan. Bereid je voor op duizelingwekkende hoogtes en kolkende rivieren, uitdagende wandeltochten en heel veel natuurschoon.

➞ Lees ook: 9 tips voor een bezoek aan het Taroko Gorge National Park in Taiwan

Taroko Gorge National Park in Taiwan

RIJD NAAR DE QINGSHUI CLIFF

De Qingshui Cliff wordt een van de acht wonderen van Taiwan genoemd en ligt op steenworp afstand van Hualien. Volg de weg langs de kust naar het noorden en je komt er vanzelf. De Qingshui Cliff is 21 kilometer lang en ligt gemiddeld 800 meter boven het zeeniveau. De hoogste bergtop meet bijna 2500 meter, dus je kunt je voorstellen hoe indrukwekkend dit gebied is. Langs de weg zijn verschillende uitkijkpunten vanwaar je een mooi uitzicht hebt over dit stukje kustlijn.

Taroko Gorge National Park in Taiwan

OF GA GEWOON EEN DAGJE RONDLOPEN

Hualien is een prachtig voorbeeld van een echt Taiwanees stadje en totaal anders dan bijvoorbeeld Taipei. Het is leuk om daarom gewoon een rondje te lopen en cultuur te snuiven. Verwonder je over de compacte huisjes, de strakke straten en strijk neer in een eettentje waar alleen locals lijken aan te schuiven. Je zult weinig toeristen tegenkomen, want men komt hier over het algemeen echt alleen voor het Taroko Gorge National Park en de Qinshui Cliff. Ik vond het juist heel erg leuk om de sfeer te proeven van zo’n typisch Taiwanees stadje.

Tips voor het stadje Hualien in Taiwan
Tips voor het stadje Hualien in Taiwan
Tips voor het stadje Hualien in Taiwan

TIP VOOR EEN HOTEL IN HUALIEN

Ben je nog op zoek naar tips voor een hotel in Hualien? Op booking.com vind je een groot aanbod aan hippe designhostels waar je goedkoop kan overnachten, maar als stelletje wil je misschien liever een privékamer. Ik slaap zelf in het Meci hotel, een ontzettend leuk hotelletje pal tegenover het treinstation. Een prima uitvalsbasis, want de kamers zijn netjes en ze bieden nogal wat extra’s. In de lobby mag je onbeperkt snoepjes en drankjes pakken, en je kunt gratis fietsen huren. De mensen achter de balie waren bovendien ontzettend behulpzaam en deden hun best om al onze lastige vragen te beantwoorden.

Tips voor het stadje Hualien in Taiwan

Reizen naar Taiwan

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rondreis Taiwan

Dit kleine eilandje voor de kust van China is als vakantiebestemming nog nauwelijks ontdekt. Onterecht, want in Taiwan komt het beste van China en Japan samen. De hoofdstad Taipei is een indrukwekkende metropool, maar er zijn meer steden die je gezien wilt hebben tijdens een rondreis. Voor natuurliefhebbers heeft Taiwan overigens ook genoeg te bieden, het Taroko Gorge National Park is een van de mooiste natuurparken in heel Azië.

Wil je meer weten over reizen en backpacken in Taiwan? Lees hier alle reisblogs over Taiwan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset