Lake Maninjau: De ongerepte parel van Sumatra

Lake Maninjau: ongerepte parel van Sumatra
Home » Indonesië » Lake Maninjau: De ongerepte parel van Sumatra

Veruit een van de meest ongerepte en onverdorven plekjes van Sumatra is het prachtige Lake Maninja (Danau Maninjau). Een beeldschoon kratermeer dat wordt omringd door palmbomen, eindeloze rijstvelden en vulkanisch gebergte. De kans dat je hier andere toeristen tegenkomt is minimaal en dat maakt Lake Maninjau het toevluchtsoord om bij te komen van de hectiek in Bukittinggi of Padang.

Route en planing: 17 dagen Sumatra

LAKE MANINJAU, WAT KUN JE ER DOEN?

Eerlijk is eerlijk, Lake Maninjau bezoek je vooral voor je rust. ’s Avonds is het er doodstil en je moet niet gek opkijken als plotseling de stroom uitvalt. Dat is dan ook meteen de charme van deze plek, een boekje lezen bij kaarslicht of met je neus in de lucht turen naar de prachtig uitgetekende sterrenhemel, op zoek naar de melkweg en vallende sterren.

Overdag kun je zwemmen in het meer, en het water voelt vanwege de hoge ligging heerlijk warm. Rond het meer zijn enkele guesthouses die kano’s verhuren, maar zorg dat je het heetst van de dag vermijdt. Tot slot kun je prachtig wandelen bij Lake Maninjau, want de omgeving is een paradijs voor natuurliefhebbers. Rondom het meer ligt prachtig regenwoud waar je wandelt in de schaduw van tropische bomen en onderweg kom je langs piepkleine dorpjes en watervallen. Hike bijvoorbeeld naar het uitzichtpunt Puncak Lawang of huur een scooter om de omgeving te verkennen.

Voor leven in de brouwerij kun je beter naar Lake Toba reizen, maar wat betreft schoonheid wint Lake Maninjau absoluut.

Route en planing: 17 dagen Sumatra
Lake Maninjau: ongerepte parel van Sumatra

OVERNACHTEN BIJ BEACH GUESTHOUSE

Langs de rand van het meer vind je enkele kleinschalige hotels en guesthouses. Zelf slaap ik in het knusse Beach Guesthouse dat direct aan het water is gelegen. Hier lijkt het leven een paar versnellingen langzamer te gaan. Mijn vriend en ik zijn de enige toeristen in het hele dorp en vullen onze dagen met lezen, kaartspelletjes en turen naar het water, waar enorme varanen zwemmen en kleine vissersbootjes op het water dobberen. De kamers van deze homestay zijn eenvoudig, maar we worden hartelijk ontvangen en er wordt drie keer per dag heerlijk voor ons gekookt. ’s Avonds eten we vis uit het meer van de barbecue en kijken we onder het genot van een ijskoude Bintang naar de lichtjes aan de overkant van het kratermeer. Er is hier niets, maar er hoeft hier ook niets. Heerlijk.

Beach Guesthouse hoort bij het Bagoes Café en is een van de beste plekken langs het meer om een biertje te drinken. Slaap je in een andere accommodatie, dan is het ook zeker een aanrader om hier een middagje aan het water te zitten. Je kunt er daarnaast ook kano’s, mountainbikes en scooters huren, en transfers regelen naar Padang en Bukittinggi.

Ik kan Beach Guesthouse in Maninjau van harte aanbevelen. Klik hier voor prijzen en beschikbaarheid.

Route en planing: 17 dagen Sumatra
Lake Maninjau: ongerepte parel van Sumatra

HOE KOM JE BIJ LAKE MANINJAU?

Lake Maninjau is gelegen in het westen van Sumatra, nabij de steden Bukittinggi en Padang. Lake Maninjau ligt op anderhalf uur rijden van Bukittinggi en op zo’n drie uur rijden van Padang.

Kom je vanuit Bukittinggi, dan moet je een zigzaggende weg met 44 haarspeldbochten afleggen, een weg die vanaf de kraterrand naar het water loopt en steil naar beneden gaat. Onderweg heb je prachtig uitzicht over het meer en word je verwelkomd door tientallen nieuwsgierige apen. Kom je vanuit Padang, dan rijd je een heel stuk rondom het meer. Lake Maninjau is 16 kilometer lang, 7 kilometer breed en heeft een omtrek van 60 kilometer. Onderweg valt dus genoeg te zien. Een prachtige route met mooie uitzichten.

Meer lezen over reizen in Indonesië? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Route en planning: 17 dagen backpacken op Sumatra
• 10 lessen die ik leerde tijdens een jungle trekking op Sumatra
• Backpacken Sumatra: Wat te doen in Bukittinggi & omgeving?
• Indonesië: orang oetans spotten tijdens een trekking in Bukit Lawang
• Backpacken in Indonesië: 11 redenen om je tassen te pakken

OVER EXPEDITIE AARDBOL

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, allen geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!19 REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.