Zoek
Sluit dit zoekvak.
7 april 2022

Boekentip: Insta travel – 75 buitengewone bestemmingen in Europa

Insta Travel - Kim van Weering

Ik heb weer een boekentip voor jullie en dit keer van een boek waar ik zelf aan heb meegewerkt: Insta Travel. Journalist Kim van Weering verzamelde namelijk de mooiste en meest buitengewone bestemmingen in Europa en vroeg 74 bekende Instagrammers om een bijdrage. Waaronder ondergetekende dus. 

INSTA TRAVEL

DE MOOISTE BESTEMMINGEN IN EUROPA

Dat je niet het vliegtuig hoeft te pakken voor een bijzondere reis, dat weet journalist (en fanatiek Instagrammer) Kim van Weering maar al te goed. Zij stelde Insta Travel samen, een inspirerend koffietafelboek met de mooiste plekken van Europa. Van fotogenieke plekken in eigen land tot Instagram-waardige hotspots over de grens: na het lezen van dit boek is je bucketlist gegarandeerd langer. 

Insta Travel - Kim van Weering

INSTAGRAM ALS REISGIDS

Instagram is anno 2021 dé plek om inspiratie op te doen voor mooie rondreizen en unieke bezienswaardigheden. Influencers, bloggers en content creators maken er een sport van om de meest opvallende plekken uit te zoeken en delen dat met hun vele duizenden volgers. Je kunt hun tips makkelijk opslaan en weer onderverdelen in mapjes, waardoor je als het ware een persoonlijke reisgids creëert. Je hoeft alleen nog maar een logische route uit te stippelen en je kunt op weg. Zo doe ik het zelf ook graag. Ik heb een hele rits aan mappen met bestemmingen die ik ooit nog wil bezoeken. 

Maar hoe vind je nou die leuke accounts met reisinspiratie en die million dollar reistip? Het lezen van dit boek is een goede start, want de leukste Instagram travellers uit Nederland en België werkten hieraan mee. Daarnaast geeft Kim je volop tips hoe je Instagram nou moet inzetten als je een reis aan het uitstippelen bent. Als je het boek uit hebt weet je precies wie je moet volgen. (Hint: Expeditie Aardbol natuurlijk).

Insta Travel - Kim van Weering

ORIGINELE TIPS VAN 75 INSTAGRAMMERS

In het boek Insta Travel vind je een selectie van de mooiste plekken in Europa. Daarvoor riep Kim de hulp in van 74 andere reisbloggers en Instagrammers. Wat is volgens deze fanatieke reizigers nou dé plek in Europa die je niet mag missen. De antwoorden daarop zijn lekker divers. Zo tipte ik zelf een stedentrip naar het Engelse Bristol, maar ook plekken in Lapland, Slovenië en ons eigen Nederland komen aan bod. Het is een lange lijst met mooie natuurgebieden, sfeervolle stadjes en andere curieuze plekken. En ik durf te wedden dat je het gros ervan nog niet hebt bezocht. Dat geldt namelijk ook voor mezelf. Want ondanks dat ik al best wel veel heb gereisd, heb ik slechts 10 (!) plekken in het boek ook daadwerkelijk zelf bezocht. 

Insta Travel - Kim van Weering

INSPIREREND ÉN PRAKTISCH

Insta travel is zeker niet het enige reisboek over Europa; eerder dit jaar verscheen bijvoorbeeld ook Verliefd op Europa. Wat dit boek echter zo leuk – en uniek – maakt, is dat het bladert als een Instagram-feed. Ik sla het boek regelmatig even op een random bladzijde open, gewoon om geïnspireerd te worden. Op elke pagina staat namelijk weer een nieuwe fotogenieke hotspot, geweldig uitzichtpunt of hidden gem in Europa. En het blijft niet alleen bij een foto, je leest ook direct hoe je er komt, hoe je de beste foto maakt en wat je nog meer kan doen in de omgeving. Je kunt dus eigenlijk direct je volgende reis gaan uitstippelen. 

Insta Travel - Kim van Weering

WAAR IS INSTA TRAVEL TE KOOP?

Kortom: het boek Insta Travel is een aanwinst voor iedereen die van reizen houdt, zeker nu we zijn aangewezen op reizen in Europa. Ook lezen? Insta Travel van Kim van Weering kost € 22,50 en is verkrijgbaar via je favoriete boekhandel of online via onder andere bol.com.

Insta Travel - Kim van Weering

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp