Search
Close this search box.
31 december 2022

Expeditie Aardbol jaaroverzicht 2022

Expeditie Aardbol jaaroverzicht 2022

En weer is er een jaar voorbij. Expeditie Aardbol bestaat inmiddels ruim acht jaar en dus blikken we vandaag ook voor de achtste (!) keer terug op onze reizen. Waar gingen we naartoe en welke mooie bestemmingen kregen dit jaar extra aandacht?

Expeditie Aardbol in 2022

Misschien is het je bij het lezen van de intro al opgevallen, maar ik zeg bewust ‘we’ als ik het over Expeditie Aardbol heb. Sinds dit jaar is er namelijk een hoop veranderd achter de schermen. Expeditie Aardbol groeide in 2022 van persoonlijke reisblog uit tot een volwaardig reisplatform, met inmiddels een heel team aan schrijvers en reizigers die tips delen. 

Een spannende stap, maar ook hoog nodig. De site barst uit zijn voegen en krijgt elk jaar meer bezoekers. Niet iets wat je in je eentje kan onderhouden, of anders gezegd: niet zonder dat je moet inleveren op kwaliteit. En dus lees je sinds kort niet alleen over de reizen die ik (Stéphanie) heb gemaakt, maar krijg je ook de leukste tips mee van andere reislustige schrijvers. Samen hebben we een heel groot deel van de wereld gezien, dus er is nog genoeg om over te schrijven.

Levada do Alecrim, Madeira

Reizen in 2022

Naast schrijvers werd het hoofdkwartier van Expeditie Aardbol ook uitgebreid met een heel lief klein babytje. Hoewel ze geen actieve bijdrage levert aan de werkzaamheden, heeft ze wel invloed op de reizen die ik maak. Zo zou je de reis naar Madeira best een ‘babymoon’ mogen noemen en ging ik dit jaar bewust wat minder vaak en minder ver weg op reis.  

Madeira

De eerste reis van het jaar ging naar Madeira en wat een droombestemming is dat. Officieel hoort het bij Europa, maar geografisch gezien zit je natuurlijk wel wat verder van huis. En dat merk je als je een roadtrip maakt. Het Bloemeneiland is een geweldige plek om de Nederlandse winter te ontvluchten en jezelf even te omringen met indrukwekkend natuurschoon. Ik was op dat moment 25 weken zwanger en verrassend fit. We hebben hele vette hikes gemaakt, bergen beklommen en heel veel van het eiland gezien. Mooie herinneringen!

Juncal Uitkijkpunt Madeira

Brussel

Dit jaar gingen we eens níet naar Antwerpen, maar zetten we koers naar Brussel. Het werd namelijk hoog tijd om de Belgische hoofdstad met een bezoekje te verblijden. We struinden een weekend rond en maakten naar aanleiding van ons bezoek deze stadsgids vol leuke tips

Grote Markt, Brussel

Twente 

Een nachtje weg in een mooi hotel in eigen land, daarvoor klopten we aan bij Landgoed de Holtweijde. Het ligt praktisch tegen de Duitse grens aan en nabij het schattige dorpje Ootmarsum, waar ze sinds kort een heuse bierspa hebben. Op een doordeweekse dag in juni zat het hotel tjokvol gepensioneerden, dat bleek perfect voor een eerste keer uit logeren met baby. 

Gent 

Ons bezoek aan Gent was kort maar krachtig, maar even een nachtje weg kan wonderen doen. Zeker als je blijft slapen bij Pillows. Wát een hotel. Onze kamer had een royaal bed en bij het ontbijtbuffet schenken ze champagne. Feestje!

Hotel Pillows in Gent

Noord-Frankrijk

Geïnspireerd door een van onze eigen artikelen reden we voor een weekendje naar Noord-Frankrijk. We wilden even proefdraaien voor onze langere Frankrijk-reis aan het eind van de zomer, dus zochten we een bestemming die niet al te ver reizen was. De Opaalkust ligt op slechts een paar uurtjes van de Nederlandse grens en is de ideale bestemming voor een kort reisje dicht bij huis. Hoogtepunt? Een bezoek aan de krijtrotsen van Cap Blanc-Net. Zo’n proefvakantie is overigens een aanrader als je voor de eerste keer op vakantie gaat met een baby, want we wisten daarna precies wat we wel en niet mee moesten nemen.

Cap Blanc-Nez, Opaalkust, Frankrijk

Roadtrip Frankrijk

Een paar weken later reisden we wederom af naar Frankrijk. Dit keer voor een heerlijk Franse roadtrip door de Champagne en Bourgogne. We maakten uitstapjes naar Troyes en Langres (daarover binnenkort meer!), grasduinden door brocantewinkels en bestelden in ons beste Frans croissants bij de lokale bakker.

Andalusië

De eerste keer vliegen met een baby ging verrassend goed en zet hopelijk de toon voor volgende reizen. De bestemming was Zuid-Spanje, waar we een paar dagen in een fijn vakantiehuisje in de bergen doorbrachten. Huurauto erbij, een lijst vol leuke dingen om te doen en je hebt de ideale combinatie. Wat we zoals gedaan hebben? Met de voeten in het zand paella eten,  een dagje slenteren door Malaga en een hike door natuurpark Torcal de Antequerra.

Hannover en Göttingen

Reporter Lidy maakte aan het eind van het jaar een hele leuke reis naar de Duitse steden Hannover en Göttingen. Voor Expeditie Aardbol ging ze op pad om tips te verzamelen en natuurlijk ook om daar de kerstsfeer te proeven. Lees hier haar verhaal over Hannover en bekijk hier de tips voor Göttingen.

Münster

Zelf bracht ik dit jaar voor het eerst sinds de coronacrisis ook weer een bezoekje aan de Duitse kerstmarkt. Het werd Münster dit keer, een prachtig stadje met een (relatief) kleine kerstmarkt. Perfect voor als je (in ons geval) ook een klein mensje meeneemt. 

Glühwein op de kerstmarkt in Münster

Wat brengt 2023?

Meer schrijvers betekent meer reizen, en dus hopen we je in 2023 weer van heel veel nuttige reistips te voorzien. De komende maanden vliegt ons team uit naar de mooiste bestemmingen wereldwijd, waaronder Panama en Mexico. Daarnaast valt er ook nog genoeg te vertellen over de reizen die we in 2022 hebben gemaakt. Hoe dan ook, verwacht een leuke mix van bestemmingen dichtbij en ver weg. Fijne jaarwisseling en tot in 2023!

Alvast inspiratie opdoen voor een reis in het nieuwe jaar? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Ga op reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Dit Nederlandse reisblog is het gelukkige huwelijk tussen mijn twee grote passies.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset