Zoek
Sluit dit zoekvak.
7 maart 2023

Editorial: Een overzicht van mijn reizen in 2015

Jaaroverzicht 2015

Zo, dat was hem dan weer. 2015 zit er bijna op. Het einde van een jaar waar ik met een grote glimlach op kan terugkijken. Een jaar zonder grote hobbels op de weg, maar wel eentje met veel veranderingen op het persoonlijke vlak.

Zo ging ik in mei eindelijk samenwonen met de grote liefde, in ons eigen kleine paleis in het noorden van Utrecht. Ook zette ik na 7 jaar een hele dikke punt achter een opdracht waar ik al een tijdje diep, en diep ongelukkig van werd. En kreeg ik daar tot mijn grote vreugde een heel leuke nieuwe samenwerking voor terug. Het is fijn om eindelijk gewaardeerd te worden door mensen met wie ik samenwerk, om een klus te doen die ik écht leuk vind en om elke keer met plezier naar mijn werk te fietsen.

Een groot hoogtepunten wat reizen betreft

Dan het reizen. Wat dat betreft was 2015 één groot hoogtepunt. Nog nooit eerder was ik zoveel weg als de afgelopen tijd. Ik heb eindelijk de plekken bezocht die bovenaan mijn lijstje stonden en heb weer veel van Europa gezien. Nieuwe plekken en vertrouwde steden. Vakanties, maar ook een paar bestemmingen die ik voor mijn blog mocht bezoeken. Want ook dat was zo fijn het afgelopen jaar: het schrijven, het fotograferen en het reizen voor mijn blog. En natuurlijk alle leuke reacties, mails en berichtjes die daarop volgden.

Ik heb een enorme lijst met ideeën en artikelen voor in het nieuwe jaar, dus ook in 2016 staat er nog genoeg op de planning. En omdat ik het zelf ook zo leuk vind om jaaroverzichtjes van anderen te lezen, heb ik net als vorig jaar mijn reizen op een rijtje gezet. En hoop ik dat komend jaar minstens zulke mooie avonturen mag beleven.

ANTWERPEN

Ik begon mijn reisjaar met een weekendje weg bij de zuiderburen. Samen met mijn vriend reed ik met de auto naar Antwerpen, kozen we een fijn hotelletje uit en struinden we een heel weekend door deze fijne stad. Het bezoek smaakte zoals altijd naar meer, en elke keer neem ik me weer voor om vaker naar België en/of Antwerpen te gaan, maar tot op heden is het er niet van gekomen. Komend jaar wil ik in ieder geval één keer die kant op.

Ik schreef hier over Antwerpen.

Belgie Antwerpen

ISRAEL

En toen kreeg ik de uitnodiging om eind februari naar Israel te komen. Ik heb even een dansje in de woonkamer gedaan, want wat wilde ik dat land graag zien. Zes dagen lang zwierf ik rond in de buurt van Jeruzalem en Tel Aviv. Ontzettend hectisch, met weinig slaap en een overvol programma, maar ik heb zoveel moois gezien, zoveel bijzondere plekken bezocht en waanzinnige foto’s gemaakt. Ik kijk er met een heel warm gevoel op terug.

Lees hier mijn verhalen over Israel.

Israel-Jeruzalem-Dome

HELSINKI & TALLIN

We hadden nog een tegoedbon liggen voor tickets naar Helsinki, en dus vlogen we eind maart naar het noorden. Misschien hadden we dat bezoekje beter een paar weken later kunnen plannen, want wat was het k-k-koud! Helsinki kon me qua stad niet heel erg enthousiast maken, maar gezellig was het wel. En omdat we toch de tijd hadden en in Helsinki de stad wel snel hadden gezien, plakten we er gelijk een dagje Tallin in Estland aan vast.

Mijn verhalen over Helsinki en Tallin.

Estland Tallin Citytrip

ISTANBUL

Vlak na mijn verhuizing gingen we er even een weekje tussenuit. Hadden we niet bewust zo gepland, maar eigenlijk kwam het wel goed uit. En wat hadden we daar een heerlijke bestemming voor uitgekozen. Eindelijk bezochten we die machtig mooie stad Istanbul, en ondanks mijn torenhoge verwachtingen heeft me het geen moment teleurgesteld.

Lees hier mijn verhalen over Istanbul.

Turkije-Istanbul-Skyline

VALENCIA

Eind mei ben ik er een paar nachtjes alleen op uit. Mijn bestemming is Valencia, waar ik op uitnodiging van het lokale verkeersbureau verblijf. Het is mijn tweede keer in deze stad, maar ik zie genoeg nieuwe dingen. Het weer is daarnaast echt fantastisch en ik besef weer dat Spanje zo’n fijn land is.

Lees hier, hier en hier mijn verhalen over Valencia.

Spanje-Valencia-Ciudad-Artes-Sciencias

INDONESIË, SINGAPORE EN MALEISIË

De langste en gaafste trip die ik ooit heb gemaakt was afgelopen zomer. Maar liefst vijf weken hadden we de tijd om (delen van) Indonesië, Singapore en Maleisië te ontdekken. Een geweldige trip, waar ik al heel veel over heb geschreven. Vooral Indonesië beviel heel erg goed, en wie weet gaan we komend jaar wel weer die kant op.

Mijn verhalen over Indonesië, Singapore en Maleisië.

Route en planing: 17 dagen Sumatra
Route en planing: 17 dagen Sumatra

BERLIJN

Het allerlaatste mooie zomerweekend bracht ik door bij vriendin D. in Berlijn. Terwijl de zon hoog aan de hemel stond fietsten we door de hele stad: van hotspot naar hotspot en van museum naar museum. Een geweldig leuk weekend, hoog tijd om weer eens die kant op te gaan.

Ik schreef hier over Berlijn.

GRAZ

In de herfst reden we met een groepje vrienden naar het stadje Graz, in Oostenrijk. Ook daar hebben we vrienden wonen, en we planden stiekem een verrassingsbezoek. Het was mijn allereerste keer in Oostenrijk, en het viel niet tegen.

Lees hier mijn blog over Graz.

Graz, Oostenrijk

BARCELONA

Voor een opdracht voor Expeditie Aardbol vloog ik eind oktober samen met mijn vriend naar Barcelona. Mijn derde keer in deze stad, maar ik kan er geen genoeg van krijgen. Een weekend dat volledig in het teken stond van lekker eten en wijntjes drinken. Heerlijk.

Lees hier mijn verhalen over Barcelona.

Stedentrip Barcelona

PORTUGAL

En toen vlogen we eind november ook nog naar Portugal, om daar 10 dagen vakantie te vieren. Ik stippelde een route uit van Porto naar Faro, en in die tijd hebben we heel wat mooie plekjes kunnen zien. Vorig jaar waren we al eventjes in Lissabon, maar ook de rest van het land is ontzettend goed bevallen. De eerste blogs staan inmiddels online, en ik kan alvast zeggen: er gaan er nog veel volgen.

Lees hier over mijn avonturen in Portugal.

Portugal Algarve Ponte da Piedade

Wat brengt 2016?

En wat volgend jaar gaat brengen? Dat weet ik nog niet precies, want er ligt nog helemaal niks vast. Ik wil een paar dagen naar Londen, en biertjes drinken in België. Er moeten weer vrienden worden opgezocht in Berlijn en Graz. Qua verre reizen trekt Indonesië nog steeds, maar ook Japan en Midden-Amerika staan op de nominatie. Genoeg te dromen dus!

Wat waren jullie mooiste avonturen van het afgelopen jaar en wat staat er op de planning voor 2016? Ik ben benieuwd!

Ga op reis

58 reacties

 1. Mooi overzicht! ook altijd leuk om te lezen waar iemand is geweest. Dat je 5 weken weg kon lijkt me echt heerlijk wij moeten het altijd met 3 weken doen en dat is proppen.

  1. Ja vind ik ook! En die vijf weken was helaas wel een beetje een uitzondering. Komend jaar gaan we maximaal drie weken achter elkaar!

 2. Mijn eerste reactie bij weer een jaaroverzicht: “Is het jaar alweer om dan??!?” De tijd gaat te snel! Ik snap ook niet dat het volgende week al kerstmis is :’) Goed dat je al de tijd hebt genomen om terug te blikken. Mooi overzicht, prachtig reisjaar! Benieuwd wat je volgend jaar gaat doen :)

  1. Ja dat ken ik! Zeker omdat ik Sinterklaas heb gemist toen ik in Portugal zat is het helemaal een beetje wennen aan de tijd van het jaar. En inderdaad, een geweldig jaar. Volgend jaar weer net zulke mooie avonturen, hoop ik :)!

 3. Wat een mooi reisjaar Stéphanie! Vooral je reis naar Singapore, Indonesië en Maleisië doet me weer onwijs verlangen naar het mooie Azië! Mijn overzicht is ook in de maak :) Altijd leuk om te maken voor jezelf en te bekijken van anderen! Op naar weer een mooi reisjaar!

 4. Wat een hoop heb je gezien en gedaan joh! Moet een goed gevoel geven voor je om zo terug te kijken! Bij mij niet veel spannends: ben Colombia dit uit geweest dit jaar.

  1. Jaa heel fijn om op terug te kijken, vind ik! Napret is bijna net zo leuk als voorpret (misschien zelfs wel leuker!!). En lijkt me dat Colombia ook geen vervelende plek is om te blijven ;)?

 5. Wat een prachtig reisjaar heb je achter de rug! Voor Israel lijkt me heel bijzonder! En stiekem ben ik heel benieuwd naar alle Europese steden waar je bent geweest.
  Mijn jaaroverzicht kwam ook vandaag online :)

 6. Wat een fijn overzicht. Wat een mooi jaar heb je achter de rug, zowel op persoonlijk vlak als op reisgebied. En ook alweer een hoop mooie ideeën voor 2016; heerlijk! Mijn overzicht komt over een paar dagen ergens online.. :)

  Fijne dagen alvast Stephanie!

 7. Wauw, wat veel allemaal! Israël lijkt me ook enorm gaaf om te bezoeken. Bij mij staat niet zo heel veel, op een grote reis naar China en wat kleine weekendjes weg na. Volgend jaar staat er veel meer op de planning! Ik krijg weer heel veel leuke ideeën van jouw jaaroverzicht!

 8. Wat een heerlijk jaar vol reizen zeg! Zelf heb ik het dit jaar erg minimaal gehouden. Basel (sprs.me tripje), Zell Am See (oosterlijk), Berlijn, Zuid Belgie en Thailand.

  Voor de rest hebben we namelijk een huis gekocht en dat voelde mentaal ook als een zware reis :’)

  1. Ik denk dat je de gemiddelde vakantieganger wel overtreft met die reizen hoor, haha! En I feel your pain, mijn verhuizing was de zwaarste reis van allemaal ;)!

 9. Wat een heerlijk reisjaar zeg! Dit jaar was voor mij doen ook heel druk. In februari bezocht ik Berlijn, in juli Parijs en in augustus maakte ik kennis met Pisa, Florence, Cinque terre en Rome tijdens een geweldige rondreis. 2016 gaat dit hopelijk overtreffen want in februari bezoek mijn favoriete stad boedapest (vijf sterren hotel, voor heel weinig), in juli en augustus ga ik voor zes weken naar Singapore en Maleisië en met de kerst kijken we stiekem alvast voor praag. dit jaar waren we namelijk te laat met boeken waardoor de tickets geen 70 euro meer waren maar 170. Ook start in 2016 waarschijnlijk de blog van mij en mijn vriend :)

  1. Oooh heerlijk, Italië! Dat land heb ik dit jaar voor het eerst overgeslagen, jammergenoeg! En Singapore en Maleisië klinken geweldig. Mooie plannen, ben benieuwd naar jullie blog!

 10. Wat een heerlijk jaar heb je achter de rug Stéphanie. Fijn dat je voor jezelf hebt gekozen en een vervelende opdracht achter je hebt kunnen laten. En wat goed dat je nu weer zo gelukkig bent! Je hebt een aantal mooie reizen achter de rug zeg, heerlijk! Mijn mooiste reis was toch wel weer VS, alhoewel ik de VAE ook erg relaxed vond. En 2016 staat in het teken van mijn droomreis: Ecuador (Amazone & Galapagos). Maar eerst een weekje naar Fuerteventura!

 11. Ik vind dit soort overzichten altijd zo leuk! En wat een reizen heb je gemaakt joh! Heel gaaf. Op naar nog zo’n mooi reisjaar. ;-)

 12. Leuk overzicht!

  Ik ga komende zomer zo’n 5 weken naar Indonesië en ik kan niet wachten :)

  Maar eerst m’n tas pakken voor Iran, die bestemming heeft heel lang op m’n bucketlist gestaan en dit weekend vertrek ik eindelijk.

 13. Ik heb je reisverslagen afgelopen jaren gelezen natuurlijk, maar zo’n overzicht maakt pas echt duidelijk dat je een aardige reisfanaat bent ;-)

  En goed dat je de knoopt hebt doorgehakt wat betreft die opdracht; zo zie je maar, soms moet je je gevoel volgen en uiteindelijk komt alles op z’n pootjes terecht. Fijne feestdagen!

 14. Woah, wat heb je veel mooie reizen gemaakt Stéphanie. Heerlijk om via jouw blog een beetje mee te reizen naar al die mooie plekken! En wat fijn dat je ook op werkgebied zo gelukkig bent! Dat belooft een hoop voor het nieuwe jaar – de beste wensen! X

 15. Wat heb je onwijs veel tripjes gemaakt. En heerlijk vijf weken in Azië geweest. Wat een vol én superleuk overzicht! Ik heb even op de blogjes van Valencia geklikt, daar gaan we in januari naartoe. Inspiratie is welkom!

 16. Wat een mooi reisjaar!! Ben benieuwd wat 2016 je voor moois gaat brengen :)
  Ik sluit 2015 af met: Colombia, Canada, Zuid Afrika en Sri Lanka. Mijn beste reisjaar ooit! Voor 2016 staan in ieder geval New York en Zweden al vast. Heerlijk om vooruit te plannen en maximale voorpret te hebben :)

 17. Wat een superreisjaar heb je gehad en wat heb je veel plekken gezien! Leuk hoor dat je al zo regelmatig wegens je blog wordt uitgenodigd voor perstrips. :) Ben benieuwd naar je verhalen in 2016.

  1. Jaa echt een geweldig jaar gehad op reisgebied. En inderdaad ook leuk om op uitnodiging een stad of land te ontdekken, want je ziet zo ontzettend veel!

  1. Jaa weet ik! Ben er in 2009/2010 geweest met Oud en Nieuw, en zoo weinig van de stad maar gezien. Maar nu ook weer een dure trip naar Japan geboekt, dus misschien later in het jaar ;)!

 18. Prachtige reizen heb je gemaakt! Indonesië staat nog steeds hoog op mijn bucket list en ik ben heel erg benieuwd naar Helsinki. Ook Tel Aviv lijkt me heerlijk! Hopelijk ga je een mooi jaar met nog zoveel prachtige reizen tegemoet!

  1. Ik ben heel benieuwd wat je van Helsinki gaat vinden, maar ik denk dat dat wel goed komt, gezien de organisatie achter je reis :). En zeker doen hoor, Indonesië en Tel Aviv! Plekken die indruk hebben gemaakt!

 19. Wat een mooi reisjaar heb je gehad in 2015! Zo divers! Barcelona is mijn favoriete stad en Valencia vind ik ook geweldig! Ik hoop dat 2016 ook weer een prachtig reisjaar voor je wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Dit Nederlandse reisblog is het gelukkige huwelijk tussen mijn twee grote passies.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset