Zoek
Sluit dit zoekvak.
10 november 2021

Ga op jeepsafari in de Sinaïwoestijn in Egypte

Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte

Tijdens een reis naar de Sinaï in Egypte kun je de hele vakantie aan het strand blijven hangen, maar het is nog veel leuker om er ook een dagje op uit te gaan. Als toerist kun je beter niet in het noordelijk deel van de Sinaï komen, maar vanuit Taba kun je wel een mooie jeepsafari maken. Ik reisde een heel stuk naar het zuiden en ging daar met een 4×4 de woestijn in. Een van de interessantste dingen die ik tijdens mijn vakantie in Taba heb gedaan. Benieuwd hoe dat eruit ziet?

SINAÏ WOESTIJN

OP JEEPSAFARI IN EGYPTE

De Sinaï is misschien wel de mooiste woestijn die ik heb gezien. Hier wordt het uitzicht namelijk niet bepaald door zandduinen, maar door heuvelachtige landschappen met hoge rotsformaties en diepe kloven. Op sommige plekken lijkt het net alsof je terecht bent gekomen op de maan en is het asfalt van de doorgaande weg het enige teken dat je je op aarde bevindt.

Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte

DUNEBASHEN IN DE WOESTIJN

Niet alle delen van de Sinaïwoestijn zijn toegankelijk voor toeristen en daarom moet je vanuit Taba eerst zo’n 1,5 uur naar het zuiden reizen. Ter hoogte van de stad Nuweiba sla je af naar het westen, om al snel de grote weg te verlaten en verder te rijden door het mulle woestijnzand. En dat is niet voor de tere zieltjes. Ik ben op pad met een chauffeur die niet vies is van een beetje scheuren door de woestijn. Hij trekt aan het stuur en de auto rammelt door elkaar. Op volle snelheid schieten we over de heuvels en je moet je stevig vasthouden om op je plek te blijven zitten. Dune bashen. Ik deed het ook al eens in de woestijn in Dubai en je moet ervan houden.

➞ Lees ook: Dit moet je weten over het visum voor Egypte

Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte
Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte
Vakantie Taba, Egypte
Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte
Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte

HIKEN DOOR DE CANYON SALAMA

Het volgende onderdeel op het programma is een wandeling door de Canyon Salama. In dit deel van de Sinaï stikt het van de mooie canyons en kloven, en wij gaan er vandaag eentje doorkruisen. Hoewel de afstand niet zo lang is, is het wel een aanrader om voor deze excursie fatsoenlijke schoenen aan te trekken. Je moet onderweg namelijk veel klauteren en een enkel is zo verzwikt. Het is daarnaast ook prettig als je een beetje goed te been bent, de wandeling kan nog best pittig zijn. Maar het is voor een goed doel, want wat is het hier allemachtig prachtig.

Het natuurlijke hindernissenparcours loopt dwars door een roodoranje kloof. Je moet hier zigzaggen tussen de rotsblokken en jezelf door smalle spleten wurmen, maar stop af en toe ook even om rond te kijken. De canyon werd miljoenen jaren geleden gevormd en de ontstaansgeschiedenis kun je zo ongeveer van de rotswanden aflezen. Daarnaast kun je met een beetje fantasie de mooiste vormen ontdekken in de verschillende rotspartijen. Zo ligt halverwege de kloof bijvoorbeeld een rots die verdacht veel lijkt op een Sfinx, het monster uit de Griekse mythologie dat half leeuw, half mens is.

Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte
Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte
Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte
Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte
Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte
Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte

THEE MET DE BEDOEÏENEN

Het is ongeveer drie kwartier tot een uurtje lopen naar het einde van de kloof, waar je wordt opgewacht door een groepje Bedoeïenen. Ze hebben lange gewaden aan, spreken geen woord Engels en gaan rond met een groot zilver dienblad vol glaasjes thee. Je kunt hier even in de schaduw bijkomen van de wandeling en wachten tot je weer wordt opgehaald door de 4×4’s. Het is allemaal heel gemoedelijk en eenvoudig, precies wat je nodig hebt na een zweterige wandeling in de woestijn.

Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte
Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte
Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte

NOG MEER HOOGTEPUNTEN IN DE SINAÏ WOESTIJN

Tot de hoogtepunten in deze regio worden overigens niet alleen de vele prachtige kloven en canyons gerekend. Ook de Sinaïberg is het vermelden waard. Wie kennis heeft van de Bijbel, zal weten dat dit de plek is waar Mozes de Tien Geboden ontving. Wil je dat met eigen ogen aanschouwen? De meeste mensen beklimmen de Sinaïberg midden in de nacht om vanaf de top de zonsopkomst te kunnen zien. Aan de voet van de berg kun je bovendien het Sint-Catharinaklooster bezoeken, een van de oudste kloosters ter wereld.

Beide plekken zijn ontzettend interessant om te bezoeken en dus absoluut een dagtrip waard. Het paste helaas niet meer in mijn eigen schema, maar als je in Taba (of Dahab) verblijft behoort die excursie wel tot de mogelijkheden.

Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte

OOK NAAR DE SINAÏ IN EGYPTE?

Ik bezocht de Sinaï tijdens mijn vakantie in Taba. Dit is een relatief nieuwe bestemming aan de Rode Zee in Egypte en momenteel biedt alleen Sunweb pakketreizen aan. Klik hier voor het aanbod van Sunweb in Taba.

Vakantie geboekt en benieuwd wat je nog meer kan doen in Taba? Lees ook mijn uitgebreide blog met tips en aanbevelingen.

Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte
Jeepsafari in de Sinaï woestijn in Egypte

Verantwoording: Met dank aan Sunweb en Transavia

Meer lezen over reizen in deze regio? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• 6 tips voor een afwisselende zonvakantie in Taba, Egypte
• Dit moet je weten over het visum voor Egypte
• Mini rondreis Israël: combineer Jeruzalem met Tel Aviv
• Israel: 10 x doen tijdens je stedentrip naar Jeruzalem

Reizen naar Egypte

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

7 reacties

    1. Ik zou het klooster inderdaad ook graag nog eens bezoeken, maar dit keer helaas geen tijd voor gehad! Jeepsafari vond ik echt een aanrader ook :)!

  1. Ik krijg heimwee… In 1997 was ik in de Sinaï en met kamelen trokken we drie dagen door deze woestijn. Slapen in de intense kou met al onze kleren aan onder de ongelooflijke sterrenhemel. Wat een schoonheid en ook… wat een intense stilte. Waanzinnig mooie plek! De rest van de week vertoefden we aan het strand van de Rode Zee in een kamelenharen tent, een tiental kilometers van Nuweiba. Een van mijn beste ervaringen ooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie Egypte

De piramides van Egypte wil je ooit een keer bezocht hebben, maar het land heeft meer te bieden. Maak bijvoorbeeld een schitterende cruise over de Nijl, bezoek de tempel van Luxor en leer duiken in de Rode Zee. Avontuur vind je hier in ieder geval genoeg, maar ook als je op zoek bent naar een vakantie met zon, zee en strand in de hoofdrol, is Egypte de ideale bestemming.

Meer lezen over reizen en backpacken in Egypte? Lees hier alle blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset