Kaapverdië: De Afrikaanse markt in Assomada

De markt in Assomada, Santiago, Kaapverdië
Home » Kaapverdië » Kaapverdië: De Afrikaanse markt in Assomada

Wil je tijdens je vakantie naar Kaapverdië een glimp opvangen van het échte Afrika? Dan moet je koers zetten naar het dorpje Assomada op Santiago. Dit is het kloppend hart van het eiland en dat heeft alles te maken met de markt die hier wordt gehouden. Het overgrote deel van de week valt er niet zoveel te doen, maar op woensdag en zaterdag kijk je je ogen uit.

Lees hier alle verhalen over Kaapverdië

De markt in Assomada, Santiago, Kaapverdië

DE MARKT VAN ASSOMADA OP SANTIAGO

Eindeloze stapels groenten en fruit, vrouwen in kleurrijke gewaden en minibusjes die af en aan rijden: Afrikaanser ga je het niet krijgen tijdens een reis naar Kaapverdië. De markt in Assomada is de plek waar de eilandbewoners hun boodschappen doen en dat is een fascinerend gezicht. Vanuit alle windstreken van het eiland Santiago komen mensen om hier op woensdag en zaterdag inkopen te doen. Ze worden per afgeladen minibusjes afgezet bij de markt en vertrekken weer met grote tassen en teilen vol etenswaren.

De markt van Assomada is de beroemdste van heel Kaapverdië. Op de marktdagen wordt het complete dorp overgenomen door marktkooplui met kramen vol eten en huishoudelijke producten. Zelfs buiten de poorten van het marktplein staan de verkopers hun waren te verkopen. Je ziet vrouwen lopen met plastic bakken vol zelfgebakken zoetigheden op hun hoofd en het is een komen en gaan van mensen. De markt is een ratjetoe aan geuren, kleuren en indrukken, en dat niet altijd geschikt is voor reizigers met een gevoelige maag. Want behalve groenten en fruit, worden hier ook de nodige levende én dode dieren verkocht.

De markt in Assomada, Santiago, Kaapverdië
De markt in Assomada, Santiago, Kaapverdië
De markt in Assomada, Santiago, Kaapverdië

IS HET DE MOEITE WAARD?

Sla een willekeurige reisgids open en de markt in Assomada wordt erin aangeprezen. Is het ook echt de moeite waard? Ja en nee. Je moet de markt zeker bezoeken, maar het is onnodig om daar heel veel tijd voor in te plannen. De rit naar Assomada is prachtig en je komt vanzelf langs de markt als je vanuit Praia naar Tarrafal reist. Een goede reden om uit te stappen en een rondje te lopen over de markt, maar het is echt zonde als je hier te lang blijft hangen. De markt is gewoon niet heel groot en met een uurtje heb je alles wel gezien.

Mijn advies: vertrek op tijd uit Praia, plan een uurtje in Assomada en reis daarna verder naar het Tarrafal. Wij hebben zelf wel een nacht in Assomada doorgebracht, maar achteraf was dat niet echt nodig geweest.

De markt in Assomada, Santiago, Kaapverdië

HOTEL IN ASSOMADA

Raak je net als wij toch verzeild in Assomada en ben je op zoek naar een hotel? Wij slapen bij hotel Residencial Cosmos, in het hart van Assomada. Niets bijzonders, maar de ligging is goed en de kamers zijn goedkoop. Via booking.com betaal je ongeveer € 25 per kamer inclusief ontbijt. Vanuit het hotel loop je vervolgens in een paar stappen naar de markt.

De markt in Assomada, Santiago, Kaapverdië

REISINFORMATIE ASSOMADA

Assomada ligt in het hart van het eiland Santiago, op ongeveer 2 uur reizen van zowel Praia en Tarrafal. Vanaf de grote markt in Praia vertrekken regelmatig minibusjes en de rit is prachtig. Wil je meer tips voor Santiago? Lees dan ook mijn andere artikelen over reizen op de Kaapverdische Eilanden.

Wij maakten op eigen gelegenheid een rondreis door Kaapverdië, en boekten goedkope tickets via de site van Tix.nl. Het is ook mogelijk om een reis naar Kaapverdië via een touroperator te boeken. Je betaalt dan een vast bedrag voor vlucht en verblijf. Via TUI kun je al vanaf € 450 all inclusive naar het eiland Santiago in Kaapverdië reizen.

.

Meer lezen over backpacken in Kaapverdië? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Alles wat je moet weten over een vakantie of rondeis op de Kaapverdische Eilanden
• Tips voor een vakantie naar het eiland Maio op Kaapverdië
• Kaapverdië: 10 x doen op het eiland Santiago
• Kaapverdië: Tips voor het relaxte Tarrafal

Over Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, allen geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!13 REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.