Zoek
Sluit dit zoekvak.
19 februari 2024

Dit zijn de 12 landen en filmlocaties van De Mol België

Locaties en landen De Mol België

Val jij na de finale van Wie is de Mol? altijd een beetje in een zwart gat wat televisieseries betreft? Niet getreurd, want je kunt daarna afstemmen op het Belgische televisieprogramma De Mol. En dat is eigenlijk zelfs veel leuker. Waarom? De Mol België zit barstensvol onverwachte plotwendingen, briljante spelletjes en het belangrijkste: géén celebs – het spel wordt gespeeld met onbekende Vlamingen die de reis van hun leven maken. Want dat hebben de Nederlandse en Belgische editie van De Mol wel gemeen: de locaties en bestemmingen wakkeren de reislust zeker aan. Het (terug)kijken waard! Benieuwd in welke landen De Mol België is opgenomen? Een overzicht van alle 12 seizoenen.

De Mol België

Het nieuwe seizoen van De Mol wordt naar verwachting in het voorjaar van 2024 uitgezonden op de Belgische zender Play4. Vanuit Nederland kun je het programma volgen via de app GoPlay of NPO Start. 

De Mol 2024 – Sicilië, Italië

Het is nog even wachten op het nieuwste seizoen van De Mol België, maar alle hints wijzen naar Sicilië als opnamelocatie voor dit jaar! In de trailer op het Instagram kanaal van De Mol en Go Play, zien we oude bekende Matteo Simoni als inspecteur in een Godfather-achtige setting, dus dat belooft veel goeds. Wij hopen op mooie beelden van baroksteden als Noto en Ragusa, maar ook de geweldige stad Palermo kent genoeg De Mol-waardige plekken om te filmen. De spookachtige Catacombe dei Cappuccini bijvoorbeeld? Hoe dan ook, wij kunnen niet wachten op dit nieuwe seizoen van De Mol. Of moeten we zeggen… La Talpa?

2023 – Arizona

Benieuwd waar het seizoen elf van De Mol België is opgenomen? Na drie jaar op Europese bodem reizen crew, kandidaten en mol in het nieuwste seizoen van De Mol af naar Arizona in de Verenigde Staten. En dat is weer smullen. De bekendste Amerikaanse clichés en stereotypes komen deze reeks aan bod: van gepensioneerde bingodames tot cowboys. Genieten! 

De Mol België 2023: Arizona

2022 – Canarische Eilanden

Mocht je nog wat inspiratie willen opdoen voor een reis naar de Canarische Eilanden, kijk dan even het tiende seizoen van De Mol België terug. Het spel wordt gespeeld op Lanzarote, Gran Canaria én La Gomera, drie eilanden die zich perfect lenen voor het ontmaskeren van de mol. De makers hebben weer hun best gedaan op fenomenale opdrachten, maar verrassend genoeg zijn het de deelnemers en mol zelf die dit seizoen voor de nodige chaos zorgen.

De Mol België 2022: Canarische Eilanden

2021 – Duitsland

Waar werd seizoen negen van De Mol België opgenomen? Duitsland klinkt misschien niet heel spectaculair, maar dit was misschien wel het leukste seizoen tot nu toe. Het spelletje begint zelfs op Belgische bodem: in een maisveld in de buurt van Liedekerke. De groep reist vervolgens langs een aantal typisch Duitse iconen: van de Fernsehturm in Berlijn tot de Alpen, waar de deelnemers in Beierse klederdracht moeten figureren in een videoclip.

Fernsehturm Berlijn

2020 – Griekenland

In 2020 was reizen buiten Europa niet echt een optie, en dus werd voor seizoen acht uitgeweken naar… Griekenland. Een berg beklimmen, back to basic kamperen, skydiven en producten stelen uit een supermarkt: in Griekenland moeten de deelnemers van De Mol aardig wat (spreekwoordelijke) grenzen verleggen. Hoewel Griekenland bekend staat om de vele mooi eilanden speelt dit seizoen zich grotendeels af op het vasteland en laat zo een heel ander vakantieland zien dan je in eerste instantie zou verwachten.

Griekenland

➞ Lees ook: Waar is Wie is de Mol opgenomen? Een overzicht van alle 24 seizoenen

2019 – Vietnam

Plunder maar vast je spaarrekening, want de afleveringen van De Mol in Vietnam wekken aardig wat reiskriebels op. De kandidaten reizen in seizoen zeven van noord naar zuid Vietnam, en combineren highlights zoals Ha Long Bay met plekken die misschien minder bekend zijn, maar wel een inkijkje geven in de lokale cultuur. Favoriete scenes uit dit seizoen? De opdracht waarin de kandidaten een gerecht moeten bereiden op de lokale markt. 

De Mol locaties: Vietnam

2018 – Mexico

Wie kan zich de spectaculaire openingsscène van De Mol in Mexico nog herinneren? Om even je geheugen op te frissen: de deelnemers beginnen hun zoektocht naar de mol ondergronds. Ze zijn levend begraven in de woestijn ergens in Mexico en moeten samenwerken om zich te kunnen bevrijden. Het leuke is dat de geijkte locaties in Zuid-Mexico worden overgeslagen. In plaats daarvan blijven de deelnemers tijdens dit zesde seizoen van De Mol in Mexico-Stad en de regio daarboven. 

Mexicaanse souvenirs

2017 – Zuid-Afrika

In 2017 reisde De Mol naar Zuid-Afrika en dat was heerlijk herkenbaar. Ten minste, als je er geweest bent. Zo niet: dan staat het land na het zien van de afleveringen vast ook op je bucketlist.   In dit seizoen van De Mol België komen een aantal van de mooiste locaties van het land aan bod. Kaapstad, de Garden Route, Johannesburg en het Pilanesberg National Park zijn het toneel van verschillende opdrachten. Onze favoriet? Het nachtelijke uitstapje in het Natuurhistorisch Museum van Kaapstad.

Game drive in Zuid-Afrika

2016 – Argentinië

Na de ontknoping in Italië was het zo’n 13 jaar stil rondom De Mol. In 2016 kwam het programma terug met een nieuwe presentator: Gilles de Coster. Deze vernieuwde reeks van De Mol werd afgetrapt in Argentinië en de toon werd meteen al in de eerste aflevering gezet tijdens een spectaculaire proef met een brug. Voor de reisliefhebber viel er in het vierde seizoen overigens ook genoeg te zien. Zoutvlaktes, gaucho’s en natuurlijk Buenos Aires zijn elementen die niet ontbreken in dit seizoen van De Mol België.

Landen De Mol: Argentinië

1998, 2000 en 2003 – Frankrijk, Spanje en Italië

Een programma waarin tien kandidaten zoveel mogelijk geld voor de pot proberen te verdienen en ondertussen ook nog eens de saboteur ontmaskeren: op 6 december 1998 werd de allereerste aflevering van De Mol uitgezonden. De prijzenpot werd toen nog uitgekeerd in Belgische Franken en de presentatie was in handen van Michiel Devlieger. Voor de eerste editie reisde de kandidaten af naar Frankrijk, en in 2000 en 2003 waren respectievelijk Spanje en Italië aan de beurt. Het bleek geen onverdienstelijk spelletje: inmiddels worden over de hele wereld versies van De Mol geproduceerd, maar aan de originele Belgische editie kan men moeilijk tippen.

Venetië, Italië

Reistips

Picture of Expeditie Aardbol

Expeditie Aardbol

Expeditie Aardbol is hét toonaangevende reisblog van Nederland. Een online magazine vol reistips over de mooiste bestemmingen wereldwijd. Op de hoogte blijven? Volg Expeditie Aardbol op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp