Zoeken
Sluit dit zoekvak.
19 juli 2022

50 x toffe ebooks voor reisliefhebbers + tips voor Kobo Plus

Leuke ebooks over reizen op Kobo Plus

Yes, vakantie! Een goed excuus om lekker veel te lezen de komende weken. Mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie voor leuke boeken die de reislust aanwakkeren, lees vooral verder. Ik maakte een lijstje met 50 super toffe reisboeken die je ook uitstekend digitaal kan lezen.

In dit overzicht staat zowel fictie als non-fictie, hoge literatuur als hersenloos vermaak, maar de gemene deler is een inspirerend reisverhaal. Ter voorbereiding van een toekomstige reis of gewoon om even weg te dromen.

Het fijne: voor onderstaande tips hoef je niet eens de deur uit, want ze zijn allemaal contactloos te bestellen via bol.com. En heb je een Kobo Plus abonnement? Dan zijn de meeste van deze titels zelfs helemaal gratis.

LEUKE EBOOKS OVER REIZEN

Tips voor Kobo Plus en bol.com

1. AAN HET EINDE VAN DE WERELD – KRISTIN HANNAH

Hoe is het om alles op te geven en naar het einde van de wereld te verhuizen? In dit boek volg je Ernst, die samen met zijn gezin naar de wildernis van Alaska verhuist om daar een nieuw leven te beginnen.

➞ Prijs ebook: € 4,99 of gratis via Kobo Plus

2. AFTER DARK – HARUKI MURAKAMI

Een van mijn favoriete schrijvers aller tijden: de Japanse Haruki Murakami. Ik kan al zijn boeken aanraden, maar After Dark wint het vanwege de prachtige beschrijvingen over Tokyo.

➞ Prijs ebook: € 9,99 via bol.com

3. ANNA – NICOLLO AMMANITI

Nicollo Ammaniti is een van mijn favoriete schrijvers vanwege zijn prachtige verhalen over Italië. Het boek Anna speelt zich af op Sicilië en beschrijft de gebeurtenissen nadat een mysterieuze ziekte alle volwassenen heeft uitgeroeid.

➞ Prijs ebook: € 9,99 of gratis via Kobo Plus

4. BACKPACK – EMILY BARR

Geen literair hoogstandje, maar wel een heerlijk boek voor op het strand of om je gedachten even te verzetten.

➞ Prijs ebook: € 3,99 via bol.com

5. CAMINO – GRAEME SIMSION

Graeme Simsion ken je misschien wel van zijn boek Het Rosie Project, maar hij schreef ook dit grappige verhaal over de Camino: de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.

➞ Prijs ebook: € 4,99 of gratis via Kobo Plus

6. DE ACHT BERGEN – PAOLO COGNETTI

Dit verhaal speelt zich af in de bergen van Noord-Italië en staat bol van de beschrijvingen waar je bij kan wegdromen.

➞ Prijs ebook: € 4,99 of gratis via Kobo Plus

7. DE GEHEIME BED & BREAKFAST – FEDERICA BRUNINI

Dit feelgood verhaal speelt zich af in een prachtige b&b, op een eiland in de Middellandse Zee. Je kunt er alleen per handgeschreven brief een reservering maken, dus een verblijf is gegarandeerd exclusief.

➞ Prijs ebook: € 7,99 of gratis via Kobo Plus

8. DE HEMEL VERSLINDEN – PAOLO GIARDANO

Een boek dat indruk maakt vanwege het goede plot en de prachtig beschreven personages. Het speelt zich af in Italië en de omgeving komt gelukkig ook ruimschoots aan bod in het verhaal.

➞ Prijs ebook: € 4,99 of gratis als luisterboek via Kobo Plus

9. DE OFFERS – JEROEN WINDMEIJER

In het boek De Offers beschrijft Jeroen Windmeijer een moord op de Boliviaanse hoogvlaktes. Ik vond het in het begin een beetje lastig om erin te komen, maar de beschrijvingen maken gelukkig veel goed.

➞ Prijs ebook: € 4,99 of gratis via Kobo Plus

10. DE ONTSNAPPING – HELEEN VAN ROOYEN

In De Ontsnapping volgen we de 36-jarige Julia, die man en gezin achterlaat om de zomer door te brengen in een Portugese villa. Een lekker licht boek, ideaal voor nu.

➞ Prijs ebook: € 6,99 via bol.com

11. DE SCHADUW VAN DE WIND – CARLOS RUIZ ZAFÓN

Als je na het lezen van dit boek geen zin hebt om naar Barcelona te gaan, dan weet ik het ook niet. Ik kan het aanraden om de hele serie te lezen.

➞ Prijs ebook: € 7,49 via bol.com

12. DE VROUW IN SUITE 10 – RUTH WARE

Men neme een reisjournalist, een exorbitant luxe cruiseschip en een moord: dat zijn de ingrediënten van de thriller De vrouw in suite 10.

➞ Prijs ebook: € 9,99 of gratis via Kobo Plus

13. DE ZEVEN ZUSSEN – LUCINDA RILEY

Als je eenmaal bent begonnen met de boekenreeks van De zeven zussen, dan hoef je je voorlopig niet te vervelen. Inmiddels zijn er zes delen uitgebracht en ze staan allemaal op Kobo Plus.

➞ Prijs ebook: € 9,99 of gratis via Kobo Plus

14. DE ZONDERLINGE AVONTUREN VAN HET GENIALE BOMMENMEISJE – JONAS JONASSON

Dit is echt een heerlijk verhaal dat je in één ruk uitleest. Het speelt zich af in zowel Zuid-Afrika als Zweden en is geschreven met een flinke dosis humor.

➞ Prijs ebook: € 7,49 of gratis via Kobo Plus

15. DUIZEND SCHITTERENDE ZONNEN – KHALED HOSSEINI

Niet het meest opbeurende boek in dit rijtje, wel een hele mooie. Khaled Hosseini kan heel goed schrijven over actuele thema’s in het Midden-Oosten.

➞ Prijs ebook: € 6,99 of gratis via Kobo Plus

16. ECHO – THOMAS OLDE HEUVELT

Ik weet nog steeds niet of ik dit boek nou steengoed of juist verschrikkelijk vond, maar het staat in ieder geval bol van de mooie beschrijvingen over de Alpen.

➞ Prijs ebook: € 12,99 of gratis via Kobo Plus

17. ETEN, BIDDEN EN BEMINNEN – ELIZABETH GILBERT

Een klassieker onder de reisromans, maar zeker een aanrader als je deze nog niet eerder hebt gelezen. Eten, bidden en beminnen speelt zich af in Italië, India en Indonesië.

➞ Prijs ebook: € 6,99 via bol.com

Leuke ebooks over reizen op Kobo Plus

18. GINEVRA – SIMONE VAN DER VLUGT

Een historische reisroman dit keer, want dit zoetsappige verhaal speelt zich af in het Florence van 1347.

➞ Prijs ebook: € 9,99 of gratis via Kobo Plus

19. GRAND HOTEL EUROPA – ILJA LEONARD PFEIFFER

De meningen over dit boek zijn verdeeld, maar dat ligt gelukkig niet aan de vele mooie beschrijvingen van Venetië. Benieuwd of het wat voor jou is? Grand Hotel Europa kun je gratis luisteren in de app van Kobo Plus.

➞ Prijs ebook: € 13,99 of als luisterboek via Kobo Plus

20. HET BERNINI MYSTERIE – DAN BROWN

De boeken van Dan Brown staan garant voor een flinke dosis reislust én afleiding. Mijn persoonlijke favoriet is het Bernini Mysterie, dat zich grotendeels afspeelt in Rome.

➞ Prijs ebook: € 9,99 of gratis als luisterboek via Kobo Plus

21. HET LEVEN VAN PI – YANN MARTEL

Dit verhaal gaat niet over de bestemming, maar de reis ernaartoe. Een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen en een regelrechte aanrader voor iedereen die zich even wil verliezen in een goed verhaal.

➞ Prijs ebook: € 7,99 via bol.com

22. HET PARADIJS – SUZANNE VERMEER

Eigenlijk horen alle boeken van Suzanne Vermeer in dit rijtje thuis, want ze spelen zich allemaal af op de mooiste vakantiebestemmingen. Ik ben zelf niet heel groot fan van de boeken van Suzanne Vermeer, maar ze zijn wel het perfecte recept als je op zoek bent naar licht vermaak dat lekker makkelijk wegleest.

➞ Prijs ebook: € 6,49 of gratis via Kobo Plus

23. HET WONDERLIJKE VERHAAL VAN DE MAN DIE VAN INDIA NAAR ZWEDEN FIETSTE VOOR DE LIEFDE – PER J ANDERSSON

Aan zo’n lange titel hoef je nog maar weinig toe te voegen. Een waargebeurd liefdesverhaal over een Indiase straatartiest die 11.000 kilometer fietste voor de liefde.

➞ Prijs ebook: € 6,50 via bol.com

24. HET ZOUTPAD – RAYNOR WINN

Engeland liefhebbers moeten dit boek op hun lijstje zetten, want dit verhaal gaat over een prachtige wandeltocht over het South West Coast Path.

➞ Prijs ebook: € 11,99 via bol.com

25. HOLY COW – SARAH MACDONALD

Dit boek las ik ter voorbereiding op mijn reis naar India en is een feest van herkenning voor iedereen die ooit een rondreis door dit kleurrijke land heeft gemaakt.

➞ Prijs ebook: € 8,49 via bol.com

26. IN DE SCHADUW VAN HET PALAZZO – SANTA MONTEFIORE

De boeken van Santa Montefiore spelen zich allemaal af op de mooiste en zonnigste plekken van Europa en zijn daarom ideaal als je eventjes wilt wegdromen.

➞ Prijs ebook: € 9,99 of gratis via Kobo Plus

27. INTO THE WILD – JON KRAKAUER

Een klassieker onder avonturiers: Into the Wild van Jon Krakauer vertelt het waargebeurde verhaal van een jongeman die in zijn eentje gaat hiken in de wildernis van Alaska.

➞ Prijs ebook: € 9,49 of gratis via Kobo Plus

28. ITALIAANSE SCHOENEN – HENNING MANKEL

Laat je niet misleiden door de titel, want dit boek speelt zich af in winters Zweden. Een ontroerend verhaal, met volop ruimte voor beschrijvingen over de Zweedse wildernis.

➞ Prijs ebook: € 7,49 via bol.com

29. JAMBI – SEM STROOP

Dit boek is een must read voor iedereen die wel eens op Sumatra is geweest. Jambi vertelt het verhaal van de 19-jarige Akesh die de laatste Sumatraanse tijgers moet beschermen tegen stroperij en boskap.

➞ Prijs ebook: € 3,00 via bol.com

30. JAPANNERS KOMEN NOOIT TE LAAT – GIJS VAN MIDDELKOOP

Een mooie voorbereiding op je komende reis naar Japan, want dit boek geeft je een inkijkje in het leven in het land van de rijzende zon.

➞ Prijs ebook: € 8,95 of gratis via Kobo Plus

31. MAGNUS – ARJEN LUBACH

Wat kan die man niet? Arjen Lubach is absoluut een talentvolle duizendpoot en zijn boek Magnus gaat over een spannende roadtrip naar Zweden.

➞ Prijs ebook: € 9,99 of gratis via Kobo Plus

32. MATILDA’S LAATSTE DANS – TAMARA MCKINLEY

Droom weg bij dit heerlijke verhaal dat zich in op een schepenboerderij in de outback van Australië afspeelt. Weduwe Jenny vindt hier een stapel dagboeken van de vorige bewoonster en ontdekt zo het schokkende geheim dat de boerderij met zich meedraagt.

➞ Prijs ebook: € 4,99 of gratis via Kobo Plus

Miss Yellow Hair Hello

33. MIJN LEVEN IN DE WILDERNIS – MIRIAM LANCEWOOD

Miriam Lancewood is een Nederlandse avonturier die samen met haar man in de wildernis van Nieuw Zeeland woont. In dit boek vertelt ze hoe zij daar terecht is gekomen.

➞ Prijs ebook: € 12,99 of gratis via Kobo Plus

34. MISS YELLOW HAIR, HELLO! – IRIS HANNEMA

Heb je besloten om na bovenstaande tip alleen op reis te gaan? Dan moet je ook zeker dit boek van Iris Hannema lezen, dat vol grappige verhalen staat over haar soloreizen rondom de wereld.

➞ Prijs ebook: € 9,49 of gratis via Kobo Plus

35. MOORD IN DE ORIËNT-EXPRES – AGATHA CHRISTIE

Deze klassieker mag natuurlijk niet in dit lijstje met mooie reisverhalen ontbreken. Het verhaal speelt zich af aan boord van een van de mooiste treinreizen ter wereld, namelijk de Oriënt Express van Istanbul naar Engeland.

➞ Prijs ebook: € 7,99 of gratis via Kobo Plus

36. MR. KAOR YAMAMOTO – LEX BOON

Dit verhaal is zo mooi en bijzonder. Het gaat over een Volendams hotel dat jarenlang dezelfde brief ontvangt uit Japan. Journalist Lex Boon gaat onderzoek uit en reist helemaal naar Japan om het mysterie te ontrafelen.

➞ Prijs ebook: € 8,99 via bol.com

37. OBSESSIE – TATIANA DE ROSNAY

Het spannende boek Obsessie van Tatiana de Rosnay speelt zich af in een prachtige Parijs’ appartement, waar tien jaar eerder een meisje is verkracht en vermoord.

➞ Prijs ebook: € 9,99 of gratis via Kobo Plus

38. PAIN AU CHOCOLAT – ELLEN DE VRIEND

Een heerlijk zomerverhaal met spannend plot. Het gaat over een Nederlands stel dat met hun gezin naar Frankrijk verhuist om daar een camping op te knappen.

➞ Prijs ebook: € 9,99 of gratis via Kobo Plus

39. PRIDE AND PREJUDICE – JANE AUSTEN

Zin om even te zwijmelen bij een mooi verhaal dat zich afspeelt op het Engelse platteland? Dan moet je echt Pride & Prejudice gelezen hebben. Een klassieker die je het liefst in het oud-Engels leest.

➞ Prijs ebook: € 1,99 via bol.com

40. RIO GRANDE – NATHALIE PAGIE

Deze literaire thriller beschrijft een spannende roadtrip door Mexico en is het ultieme leesvoer voor op vakantie, of in tijden dat je even wilt ontsnappen aan de dagelijkse realiteit.

➞ Prijs ebook: € 4,99 of gratis via Kobo Plus

41. SCHIPBREUK IN HET PARADIJS – WILBERT VAN HANEGHEM

Het zal je maar overkomen: schipbreuk meemaken tijdens een vakantie in Indonesië. Wilbert van Hanegem overkwam het, maar kan het gelukkig navertellen.

➞ Prijs ebook: € 9,99 of gratis via Kobo Plus

42. SNEEUWBLIND – RAGNAR JÓNASSON

Deze thriller speelt zich af in het afgelegen IJslandse havenplaatsje Siglufjörður, dat het decor vormt voor een aantal huiveringwekkende gebeurtenissen.

➞ Prijs ebook: € 11,99 of gratis als luisterboek via Kobo Plus

43. TERUG IN AMERIKA – BILL BRYSON

Vrijwel alle boeken van Bill Bryson spelen zich af op fijne vakantiebestemmingen. Terug in Amerika vertelt het verhaal van twee hikers die de Appalachian Trail volgen, een 3500 kilometer lang wandelpad door de States.

➞ Prijs ebook: € 9,99 via bol.com

44. THE BEACH – ALEX GARLAND

Een absolute klassieker onder de reisromans en de verfilming van dit boek droeg mede bij aan de populariteit van Maya Beach in Thailand.

➞ Prijs ebook: € 6,99 via bol.com

45. THE WHITE TIGER – ARAVIND ADIGA

Dit vond ik een heerlijk boek om te lezen in aanloop naar mijn reis door India. The White Tiger vertelt het opmerkelijke verhaal van Balram Halwal en laat je kennismaken met verschillende plekken in India.

➞ Prijs ebook: € 8,19 via bol.com

46. TOUCHING THE VOID – JOE SIMPSON

Joe Simpson beklom een van de moeilijkste bergen in het Andes gebergte, maar brak tijdens de afdaling zijn been. Een must read voor iedereen die een uitdagende hiken gaat maken tijdens een reis naar Peru.

➞ Prijs ebook: € 7,56 via bol.com

47. WATER VOOR DE OLIFANTEN – SARA GRUEN

In dit boek volg je het leven van Jacob, die zich aan heeft gesloten bij een circus en per trein door het Amerika van de jaren dertig reist.

➞ Prijs ebook: € 9,99 of gratis via Kobo Plus

48. WIE (NIET) REIST IS GEK – AP DIJKSTERHUIS

Reizen is fantastisch en Ap Dijksterhuis vertelt je in dit verhaal precies waarom we daar nou zo gelukkig van worden.

➞ Prijs ebook: € 5,99 via bol.com

49. WILD – CHERYL STRAYED

In het boek Wild neemt Cheryl Strayed je mee op haar avontuur langs de Pacific Crest Trail, een wandelpad dwars door Amerika. Geweldig boek!

➞ Prijs ebook: € 4,99 via bol.com

50. WORK HARD, TRAVEL HARDER – SUZANNE VAN DUIJN

Bevalt het thuiswerken? Misschien is een leven als digital nomad dan wel iets voor jou. In Work Hard, Travel Harder geeft ‘Vrije Meid’ Suzanne van Duijn je praktische tips voor locatieonafhankelijk werken.

➞ Prijs ebook: € 12,99 via bol.com

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp