Zoek
Sluit dit zoekvak.
7 april 2022

De leukste Nederlandse podcasts over reizen

Route en planning: Rondreis Mexico en Belize

Leuke Nederlandse podcasts over reizen: even wegdromen bij inspirerende verhalen en vanuit je luie stoel over de wereld reizen. Of je nou op zoek bent naar leuke tips in eigen land of juist een nieuwe wereldreis aan het uitstippelt, onderstaande podcasts nemen je mee naar de verste uithoeken en delen handige reistips, verfrissende inzichten en een flinke dosis reisinspiratie. 

REISGENOTEN PODCAST

De Reisgenoten Podcast is een initiatief van Niels de Jager en Daisy Scholte, die hele afleveringen kunnen volpraten over de mooiste hobby op aarde: reizen. Ze nemen je mee naar alle uithoeken van deze aardbol en schuwen de uitdagende bestemmingen niet. Hoe is het om te gaan backpacken in Bangladesh? En waar kun je nou echt mooi duiken in Oost-Timor? Maar niet alleen de ervaringen van Niels en Daisy komen aan bod, ze nodigen ook regelmatig andere reizigers uit om te praten over bijzondere reizen, handige reistips en de mooiste wegdroombestemmingen.

SOLO REIZEN DE PODCAST

Alleen op reis is een tak van sport die niet voor iedereen is weggelegd. En dat terwijl het je zoveel moois kan brengen. Reisjournalist Liesbeth Rasker schreef eerder het succesvolle boek Solo Reizen en in de gelijknamige reispodcast schuiven verschillende soloreizigers aan voor een gezellig gesprek. Elke aflevering zit bomvol sterke reisverhalen, ongemakkelijke reismomenten en levenslessen voor iedereen die ook in z’n up over de wereld wil gaan reizen. 

GOEDE REIS PODCAST

Ook BNR maakt een podcast over toerisme, reizen en vakantie in de breedste zin van het woord. Aan bod komen onderwerpen als wintersport, reizen met kinderen en duurzaamheid, maar ook reisverhalen uit verre oorden zijn een terugkerend thema. Er zijn regelmatig fanatieke reizigers en beroepsavonturiers te gast die je bijpraten over actuele onderwerpen en handige tips geven voor jouw volgende reis of vakantie. En over actuele onderwerpen gesproken: ook de impact van corona op de reiswereld wordt niet geschuwd. 

DE KOFFER IN MET 3 OP REIS

Als je liefhebber bent van het programma 3 op Reis, dan moet je ook de bijbehorende reispodcast luisteren. Een strakke productie waarbij de vaste crew napraat over de mooiste reizen. Daarnaast krijg je tegelijkertijd een kijkje achter de schermen van Nederlands populairste reisprogramma. Luister naar de verhalen van presentatoren zoals Chris Zegers en Nienke de la Rive Box, die vol passie vertellen over bijzondere ervaringen in het buitenland. 

ALONG WITH ANNIKA

Hoe is het nou écht om te leven in Centraal-Azië? Along with Annika is een avontuurlijke reispodcast en neemt je mee op reis langs de Zijderoute. Het leuke aan deze podcast is dat het een stukje verder gaat dan de standaard reisbeschrijvingen of persoonlijke ervaringen. Annika interviewt voor deze podcast namelijk elke aflevering iemand van de lokale bevolking die vertelt over de geschiedenis van een land, lokale gebruiken, maar bijvoorbeeld ook het politieke speelveld. Het zijn korte afleveringen, maar bevatten een schat aan informatie over landen waar je doorgaans niet heel veel over hoort. Oftewel: goed verhaal, lekker kort.

Bezienswaardigheden en tips Tainan, Taiwan

PODCAST VOOR AVONTUURLIJKE VROUWEN

De Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen is een initiatief van de Nederlandse blogger Antonette Spaan. In het dagelijks leven wandelaar en wereldreiziger, en met deze podcast wil ze anderen inspireren om avontuurlijker te leven. Je reist mee met inspirerende vrouwen die in hun eentje bergen beklimmen, trektochten maken en de wildernis opzoeken, maar het avontuur zit hem gelukkig ook bij deze podcast zeker niet alleen in het extreme. Leer hoe je de grenzen van je comfort zone opzoekt en hoe je je leven inricht onder jouw voorwaarden. 

VERBORGEN VERHALEN

Ben je op zoek naar inspiratie voor een avontuur in eigen land, dan moet je de podcast Verborgen Verhalen luisteren. Podcastmaker Pascal van Hulst en de ANWB nemen je mee door Nederland om bijzondere volksverhalen en lokale mythes te ontrafelen. Zo ga je op zoek naar een vuurspuwende hond in de Achterhoek, de geheime dochter van koning Lodewijk Napoleon in Assen en een verdwenen klooster op de Veluwe. Wedden dat je geinspireerd raakt om met andere ogen op pad te gaan in eigen land?

VANVERHALEN

Droom jij van een leven moderne nomade en wil jij jouw eigen camperbusje ombouwen tot huis op wielen? Florine en Thijs deden het en maakten er een podcast over. Inspirerend en praktisch tegelijkertijd: ze nemen je mee op reis, maar vertellen ook waar ze onderweg tegenaan lopen. Want hoe moet je eigenlijk poepen in een busje? En wat zijn hun tips om je relatie een beetje leuk te houden on the road? 

Reistips

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

2 reacties

  1. Leuk artikel! Snap dat je een keus moest maken, maar toch nog twee extra tips ;). Aap Noot Reis is ook een hele leuke podcast met veel verschillende reisverhalen. De Reizende Zusjes zijn kort geleden ook gestart met een podcast over de voorbereidingen voor hun wereldreis en nemen je ook tijdens hun reis mee.

  2. Beste team
    Ik ben voornemens een reis te maken van Nederland naar Marokko onderweg wil
    Ik stoppen en langsgaan op plaatsen waar ouderen worden opgevangen cq verzorgd
    Ben namelijk heel nieuwsgierig hoe deze opvang is geregeld naarmate je zuidelijker trekt.
    Heb alleen geen idee hoe deze Cast in te regelen en zoek hierin hulp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp