Zoeken
Sluit dit zoekvak.
2 januari 2024

Dit zijn de leukste wijken van Kyoto

Dit zijn de leukste wijken in Kyoto

Hoewel aanzienlijk kleiner dan Tokyo, kan ook de Japanse stad Kyoto overweldigend aanvoelen. Zeker als je een blik op de kaart werpt, met al haar Japanse tekens en bijna onuitspreekbare straatnamen. Waar in die kluwen van straten moet je in hemelsnaam een hotel zoeken? Het goede nieuws is: met meer dan 1600 tempels en zeventien Werelderfgoed-plekken, heb je in Kyoto eigenlijk altijd wel een mooie bezienswaardigheid om de hoek. Wat dat betreft kun je dus niet heel veel fout doen als je een verblijf boekt. Maar toch, de ene wijk is leuker dan de ander. Benieuwd waar je het best een hotel kan zoeken? Dit zijn de vijf leukste wijken van Kyoto.

De leukste wijken van Kyoto

Wat te doen in Kyoto? Tips en bezienswaardigheden

De wijk rondom Kyoto Station

De kans is groot dat Kyoto Station het eerste is wat je ziet van de stad. Hier vertrekken supersnelle Shinkansens naar Osaka en Tokyo, en stap je op de JR lijn naar de beroemde tori’s van de Fushimi Inari-taisha en hertenstadje Nara. Je kunt hier meteen je eerste UNESCO-bezienswaardigheid afstrepen: de Nishi Honganji-tempel. In deze wijk vind je niet heel veel echt bekende attracties en bezienswaardigheden, maar het is wel een gunstige plek om te zitten wat betreft openbaar vervoer.

Leuk hotel rondom Kyoto Station: Rinn Kamiebisu

➞ Kyoto tip: Kyoto Ramen Street bevindt zich op de tiende verdieping van het station en je vindt er talloze (goedkope!) restaurants waar je noodlesoep kan bestellen.

De leukste wijken in Kyoto

Downtown Kyoto

De wijk Shijo-Kawaramachi staat ook wel bekend als Downtown Kyoto. Dit is het moderne Kyoto, met grote glimmende winkelpanden en logo’s van bekende merken aan de gevels. Je kunt hier shoppen bij typisch Japanse winkels, zoals Muji en Uniqlo. Tegelijkertijd loop je ook zo naar de Nishiki Market, een overdekte marktstraat waar je lokale delicatessen kan vinden. Hoewel deze wijk niet zo tot de verbeelding spreekt als bijvoorbeeld Gion of Zuidelijk Higashiyama (zie hieronder), is het wel een hele goede en centrale plek om een hotel te zoeken in Kyoto. 

Leuk hotel in Downtown Kyoto: Hotel Meldia Shijo Kawaramachi Annex

Nishiki Market

Pontocho

Pontocho is de naam van een lange straat die paralel loopt aan de Kamo Rivier. Het is alleen toegankelijk voor voetgangers en als je niet oplet loop je er zo aan voorbij. Zonde, want het is juist zo’n leuk stukje van Kyoto. Achter de traditionele gevels gaan restaurants en theehuizen schuil, sommigen met goed verstopte binnentuinen waar je in alle rust kan zitten.

Leuk hotel in de buurt van Pontocho: Hotel Resol Kyoto Kawaramachi Sanjo

Wat te doen in Kyoto? Tips en bezienswaardigheden

Gion

Een Geisha in het wild spotten? Daarvoor moet je in de wijk Gion zijn. Dit is het beroemde uitgaansdistrict van Kyoto, met zowel moderne nachtclubs als traditionelere plekken waar Geisha’s optreden. Na afloop van hun show kun je ze soms nog in vol ornaat in een taxi zien stappen. Lang niet alle straten in Gion zijn overigens de moeite waard en vooral Hanami-koji kun je het best omschrijven als overrated, maar Shimbashi-dori is zeker een mooi stukje.

Leuk hotel in de wijk Gion: Kyoto Inn Gion The Second

Gion, Kyoto

Higashiyama

Het Higashiyama-district bestaat uit een noordelijk en een zuidelijk deel. Met name het zuidelijk deel is een van de mooiste wijken van Kyoto. Hier kun je een glimp opvangen van het oude Kyoto, met historische straten, theehuizen en winkeltjes vol snuisterijen. Je moet dan wel even de toeristen wegdenken, maar als je vroeg op pad gaat dan heb je de straatjes hier nog wel eens voor jezelf. 

Leuk hotel in de wijk Higashiyama: Stay SAKURA Kyoto Ougi

Higashiyama, Kyoto

Arashiyama

Even iets heel anders, maar juist daarom misschien wel de moeite waard. De wijk Arashiyama staat bekend om het bamboebos, een van de bekendste bezienswaardigheden van Kyoto. Daarnaast kun je hier een aantal bijzondere tempels bezoeken met kunstig aangelegde tuinen. Mocht je na een tijdje in de grote stad even behoefte hebben aan wat frisse lucht, dan is het een idee om nog een paar dagen in deze wijk in Kyoto een hotel te zoeken. Je zit wat verder van alles weg, maar kunt wel even lekker ontprikkelen. Mocht je trouwens nog wat rek hebben in je reisbudget: je kunt het in deze wijk aardig duur maken. Hotel Suiran kost vanaf 700 euro per nacht, maar dan slaap je wel op een van de mooiste plekken in de hele stad.

Ook een leuk hotel in Arashiyama (en net iets betaalbaarder): Nagi Kyoto Arashiyama

Bamboobos Kyoto

Reizen naar Japan

Picture of Expeditie Aardbol

Expeditie Aardbol

Expeditie Aardbol is hét toonaangevende reisblog van Nederland. Een online magazine vol reistips over de mooiste bestemmingen wereldwijd. Op de hoogte blijven? Volg Expeditie Aardbol op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rondreis Japan

Japan is het land van sushi, kersenbloesem, geisha’s en hogesnelheidstreinen. Een land met boeiende gebruiken en tradities, maar waar je als reiziger ontzettend comfortabel kan rondreizen. Of je nou een ervaren backpacker bent of voor het eerst in Azië komt, wedden dat je al op de eerste dag verliefd wordt op de cultuur en haar bewoners?

Wil je meer weten over reizen in Japan? Lees hier alles over een rondreis door Japan.

Japan Rail Pass

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset