Zoek
Sluit dit zoekvak.
6 februari 2024

8x mooie uitzichtpunten in Parijs

8 x mooiste uitzicht over Parijs

De skyline van Parijs is misschien wel de meest iconische ter wereld. Dat komt natuurlijk door de aanwezigheid van de Eiffeltoren. Dat is echter niet het enige hoge gebouw in de lichtstad. Er zijn meer mooie plekken waar je van het uitzicht over Parijs kan genieten. Ga je binnenkort naar Parijs? Zet een van deze uitzichtpunten op je lijstje! 

8 X UITZICHT OVER PARIJS

EIFFELTOREN

Laten we beginnen met het voor de hand liggende. Als je een mooi uitzicht wil over Parijs, dan moet je natuurlijk de Eiffeltoren beklimmen. Het icoon van Parijs heeft drie verdiepingen en in totaal 1665 traptreden. Je kunt ervoor kiezen om de trap te nemen, maar er gaat gelukkig ook een lift. Als je het aandurft om naar de derde verdieping af te reizen, heb je een panoramisch uitzicht over Parijs. Je bevindt je op zo’n 276 meter boven de grond en op een heldere dag kun je kilometers ver kijken. 

Eiffeltoren Parijs

HET UITZICHT VANAF DE TOUR MONTPARNASSE

Het uitzicht vanaf de Eiffeltoren is natuurlijk waanzinnig, maar eigenlijk mis je dan een belangrijke landmark: de toren waar je zelf op staat. Voor het beste uitzicht over Parijs, kun je dus beter op een ander uitzichtpunt in de buurt staan. En daarvoor moet je naar de top van de Tour Montparnasse. Deze indrukwekkende wolkenkrabber is inclusief antenne 231 meter hoog en heeft een observatiedek op de 59e verdieping. Vanaf hier kun je tot wel 40 kilometer omtrek kijken, maar vooral het uitzicht over de Eiffeltoren is waarom veel mensen Tour Montparnasse bezoeken. Bijkomend voordeel: de rijen zijn een stuk minder lang én de toegangskaartjes zijn veel goedkoper. Genoeg redenen dus om dit uitzichtpunt op je lijstje te zetten als je in Parijs bent.

CENTRE POMPIDOU

Een van de leukste musea in Parijs is het Centre Pompidou. Niet alleen vanwege de uitstekende collectie van moderne kunst, maar ook omdat je het dakterras een geweldig uitzichtpunt is. Leuk om te combineren tijdens een bezoek aan het museum, maa voor het dakterras heb je niet per sé een toegangskaartje nodig. Neem de futuristische roltrappen naar boven en geniet van het uitzicht over de typisch Parijse daken en de Eiffeltoren in de verte. Je kunt hier eventueel ook plaatsnemen voor een lunch bij het prestigieuze (en lichtelijk overpriced) restaurant Georges.

Uitzichtpunt Centre Pompidou Parijs

UITZICHT OVER PARIJS VANAF MONTMARTRE 

Montmartre is een heuvel in het noorden van Parijs en ligt in het 18de arrondissement. Het was van oudsher een populaire bestemming onder kunstenaars en bohemians, en nog steeds geldt het als een van de leukste wijken van Parijs. Omdat Montmartre een stuk hoger ligt dan de rest van de stad, heb je vanaf hier een geweldig mooi uitzicht over de stad. Met name het parkje tegenover de Sacre Coeur is een goede plek om te genieten van het uitzicht over Parijs. De trappen omhoog zijn flinke kuitenbijters, maar er gaat ook een kleine kabelbaan die je in een minuut naar boven brengt.

Montmartre uitzichtpunt Parijs

ARC DE TRIOMPHE

Wist je dat je de Arc de Triomphe ook kan beklimmen? Deze indrukwekkende triomfboog aan het eind van de Champs Elysees is een veel gefotografeerde bezienswaardigheid, maar je kunt dus ook naar het dak. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over het stervormige verkeersplein en de luxe winkelstraat vol beroemde modehuizen. Daarnaast heb je vanaf hier ook een goed uitzicht over de Eiffeltoren zelf, want hemelsbreed is het maar een klein stukje. Met name leuk om na zonsondergang te doen, als je overal lichtjes ziet branden.

Uitzicht Eiffeltoren vanaf Arc de Triomphe

GRATIS UITZICHTPUNT: GALERIES LAFAYETTE

Als je luxe wilt winkelen dan moet je naar binnen lopen bij statige warenhuis Galeries Lafayette, maar dat geldt ook als je op zoek bent naar een mooi uitzicht. Het dakterras op de zevende verdieping is gratis toegankelijk en geeft je een goed overzicht over de skyline van Parijs. Je kijkt uit over de daken van de vele herenhuizen, met in de verte de Eiffeltoren als belangrijkste landmark. 

Uitzicht Galeries Lafayette

INSTITUTE DU MONDE ARABE

Nog een leuke gratis tip voor als je een mooi uitzicht zoekt: ga naar het dak van het Institute du Monde Arabe. Dit bijzondere gebouw staat aan de linkeroever van de Seine en biedt een mooi uitzicht over een aantal bezienswaardigheden in het centrum. Het is zeker niet het hoogste gebouw in dit lijstje met mooie uitzichtpunten, maar je kunt vanaf hier wel goed de Seine en Notre Dame bekijken.

Parijs uitzicht

PROMENADE PLANTÉE

Tot slot nog een leuke alternatieve tip voor als je een mooi uitzicht over Parijs wilt: de Promenade Plantée. Dit park is gemaakt op een oud treinviaduct en diende als inspiratie voor de High Line in New York. Je kunt hier heerlijk rustig wandelen én je hebt onderweg uitzicht over de omgeving. Hoewel niet zo hoog als de andere uitzichtpunten in deze blog, toch een leuke Parijs-tip voor als je in de buurt bent.

Uitzicht over Parijs vanaf de Promenade Plantee

Reizen naar Frankrijk

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie Frankrijk

Frankrijk is het ultieme vakantieland. Je hebt er mooie steden, fijne stranden en kunt er optimaal genieten van het goede leven. Maar dat is niet alles. Ook in de winterperiode is Frankrijk een geliefde bestemming, want met kilometers aan sneeuwzekere pistes en gezellige skidorpen kun je er uitstekend wintersporten.

Wil je meer weten over reizen in Frankrijk? Lees hier alle reisblogs over Frankrijk.

Bestemmingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset