Search
Close this search box.
24 oktober 2023

7 x mooie tempels in Bangkok

De mooiste tempels in Bangkok

Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok worden ook de vele boeddhistische tempels gerekend. Deze tempels, ook wel bekend als ‘wats’, vormen het spirituele hart van de stad. Ze vormen niet alleen een baken van rust in het hectische Bangkok, maar zijn ook qua architectuur ware meesterwerken. Benieuwd naar de mooiste tempels in Bangkok? Deze 7 moet je zeker bezoeken.

Tempels in Bangkok

Dit zijn de mooiste tempels in Bangkok

De mooiste tempels in Bangkok

Er zijn honderden tempels in Bangkok, variërend van kleine heiligdommen tot enorme complexen waar je uren kan rondkijken. Verreweg het gros van de tempels heeft een boeddhistische inslag, maar je vindt hier ook Chinese tempels, hindoeïstische tempels, moskeeën en katholieke kerken. Voor dit overzicht zullen we ons echter beperken tot de mooiste boeddhistische tempels in Bangkok.

➞ Bangkok tip: Voor alle tempels geldt dat je gepaste kleding moet dragen. Dat wil zeggen: schouders en knieën bedekt. Houd er daarnaast rekening mee dat je bij het betreden van een tempel altijd je schoenen of slippers moet uittrekken.

1. Wat Phra Kaew (Tempel van de Smaragdgroene Boeddha)

Laten we beginnen met de beroemdste tempel van Bangkok. Wat Phra Kaew, ook wel bekend als de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha, is gelegen binnen de muren van het Koninklijk Paleis, dat op zichzelf al een bezoek waard is. Dit is de vroegere residentie van de Thaise koning en zijn gevolg, maar inmiddels wordt het complex alleen nog maar gebruikt voor speciale gelegenheden. 

Het Grand Palace bestaat uit vele mooie bouwwerken, maar het hoogtepunt is het beeld van de Smaragdgroene Boeddha. Het is met 66 centimeter bescheiden qua grootte, maar geldt als een van de belangrijkste boeddhabeelden van heel Thailand.

2. Wat Pho (Tempel van de Liggende Boeddha)

Vanaf het Koninklijk Paleis is het een klein stukje wandelen naar Wat Pho, de Tempel van de Liggende Boeddha. Hier kun je een van de beroemdste boeddhabeelden van heel Thailand bewonderen: de liggende boeddha. Het beeld is 46 meter lang en 15 meter hoog, en wordt bedekt met een laagje bladgoud. Tijdens een bezoek aan deze boeddha moet je even extra goed op de voeten letten, deze zijn namelijk ingelegd met parelmoer.

➞ Bangkok tip: Behoefte aan een momentje van ontspanning? Op het complex van Wat Pho staat een massage paviljoen, waar je terecht kunt voor een lekkere massage.

Wat Pho, Bangkok

3. Wat Arun (Tempel van de Dageraad)

Je hebt vast wel eens een foto van Wat Arun gezien, want deze tempel siert menig reisgids en ansichtkaart. Het ligt op een prachtige plek aan de Chao Praya-rivier en is op zijn mooist tijdens zonsopgang en zonsondergang. Het mooiste uitzicht heb je tijdens een boottochtje of vanaf de overkant van de rivier, maar het is ook de moeite waard om het complex zelf te bezoeken. Want alleen van dichtbij kun je zien hoe mooi gedetailleerd alles versierd is.

Wat Arun, Bangkok, Thailand

4. Wat Saket (De Gouden Berg)

Een van de mooiste tempels van Bangkok is de Wat Saket, oftewel de Gouden Berg. Deze tempel werd gebouwd tijdens het bewind van koning Rama I in de late 18e eeuw. Het ligt bovenop een heuvel die wordt gemarkeerd door een enorme gouden stoepa en is een herkenbaar element in de skyline van Bangkok. In de tempel zijn een aantal heilige beelden en relikwieën te bewonderen, maar verreweg de meeste toeristen komen hier voor het mooie uitzicht over de stad.

5. Wat Benchamabophit (De Marmeren Tempel)

Voor de bouwen van de Wat Benchamabophit zijn kosten noch moeite gespaard. Deze tempel is opgetrokken uit wit marmer en heeft een gevel vol gouden details. Het complex ligt een stukje buiten het toeristische centrum van Bangkok en is daarom net wat minder druk dan de andere tempels in dit overzicht. 

Boeddhabeelden in een tempel in Bangkok

6. Wat Suthat Thepwararam

Dit is een van de oudste tempels van Bangkok en te herkennen aan de 20 meter hoge schommel die ervoor staat. De tempel is populair onder Thaise bezoekers, maar de meeste buitenlandse reizigers lopen eraan voorbij. En dat terwijl deze tempel op slechts een paar honderd meter van de Wat Saket ligt. Als je dan toch in de buurt bent… 

7. Wat Ratchanatdaram

Nog steeds niet tempelmoe? Zet dan ook Wat Ratchanatdaram op je lijstje. Deze tempel ligt pal tegenover Wat Saket, maar is een veel rustiger alternatief. Hoewel niet zo hoog als zijn buurman, kun je hier ook naar boven klimmen voor een vergelijkbaar uitzicht over de omgeving. Het belangrijkste bouwwerk van het complex is de Loha Prasat, te herkennen aan de 37 gouden torenspitsen. 

Dit zijn de mooiste tempels van Bangkok

Reizen naar Bangkok

De mooiste tempels van Bangkok met eigen ogen bekijken? Vanuit Nederland vlieg je in ongeveer elf uur naar de hoofdstad van Thailand. Je kunt rechtstreeks met KLM (vanaf € 900), maar met een overstap kan je soms nog wat euro’s besparen. Check Tix.nl om eenvoudig te zoeken naar goedkope vliegtickets.

Reizen naar Thailand

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rondreis Thailand

Van alle Aziatische landen is Thailand de meest toegankelijke. Als beginnende backpacker kun je hier makkelijk wennen aan het Aziatische ritme, maar ook voor geroutineerde reizigers heeft Thailand nog volop mooie plekjes te bieden. Waar je moet beginnen? In de hoofdstad Bangkok natuurlijk, een van de meest diverse steden in Azië.

Wil je meer weten over een vakantie naar Thailand? Lees hier alle reisblogs over Thailand.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

Rondreizen door Thailand | FOX.nl