Zoeken
Sluit dit zoekvak.
21 december 2023

Dit zijn de 6 mooiste kerstmarkten in Europa

De leukste kerstmarkten in Europa

Duizenden lichtjes, warme drankjes en winterse lekkernijen: op een kerstmarkt borrelen de kerstkriebels vanzelf omhoog. Er zijn veel steden in Europa met prachtige kerstmarkten en ieder een eigen karakter. Weet je nog niet zeker welke kerstmarkt je dit jaar wil bezoeken? Dan kan dit lijstje met de zes mooiste kerstmarkten in Europa je een handje helpen. 

Mooiste kerstmarkten Europa

Kerstmarkt in Duitsland

De Wiener Christkindlmarkt in Wenen

De kerstmarkten van Wenen worden ook wel de beste kerstmarkten van Europa genoemd. Net als in andere grote steden vind je in Wenen meerdere kerstmarkten door het centrum heen. De absolute must-see is de Wiener Christkindlmarkt bij het stadhuis. De markt bestaat al zo’n 700 jaar en niet zonder reden: de sfeer is overal op het plein te voelen en aan activiteiten is er geen gebrek. Schaatsen, ponyrijden of zelf kerstcadeaus knutselen: je zult je hier niet snel vervelen. 

De Wiener Christkindlmarkt is geopend van 11 november t/m 26 december 2023. 

➞ Ga kerstshoppen in Wenen vanaf € 219,95

Weihnachtsmarkt in Keulen  

Zeg je kerstmarkt, dan zeg je Duitsland. Keulen vind ik één van de charmantste steden om te bezoeken tijdens de kerstperiode. In het centrum vind je maar liefst zes kerstmarkten met ieder een eigen karakter. Je kunt je een hele middag vermaken met muziek en glühwein onder de Dom of juist besluiten om door het centrum te “kerstmarkthoppen”.  Hier vind je een blog die je wegwijs maakt door het kerstcentrum van Keulen. 

De kerstmarkt in Keulen is geopend van 21 november t/m 23 december 2023

Reis met de trein naar de kerstmarkt in Keulen

Kerstmarkt in Keulen

Eén van de leukste kerstmarkten van Europa: Tivoli Gardens in Kopenhagen  

Tivoli Gardens in de Deense hoofdstad Kopenhagen is een van de oudste attractieparken ter wereld en tijdens de kerst nog magischer. In de laatste maanden van het jaar wordt deze plek versierd met lichtjes, kraampjes en heel veel kerstbomen. Met een beetje geluk zie je al deze magie in de sneeuw of spot je de Kerstman en zijn échte rendieren. Een perfecte kerstmarkt in het buitenland voor het extra (kerst)vakantiegevoel. 

De kerstmarkt in Tivoli Gardens is geopend van 19 november t/m 31 december 2023

➞ 4 dagen kerstshoppen in Kopenhagen (incl. vervoer en hotel) vanaf € 269,95

De mooiste kerstmarkten in Europa

Winterpret in Brussel  

Winterpret in Brussel is één van de kerstmarkten in de Benelux die je niet mag missen. De treinreistijd van Amsterdam naar de Belgische hoofdstad is slechts twee uur en 45 minuten. Eenmaal aangekomen, vind je de kerstsfeer in overvloed. De kerstmarkt van Brussel is de langste in België: je kunt een wandelroute volgen door het centrum terwijl je alle kerstperikelen in je opneemt. Wil je naast de kerstmarkt nog tijd maken voor alle andere bezienswaardigheden in Brussel? Maak er dan een weekendje weg van.

De kerstmarkt in Brussel is geopend van 24 november t/m 31 december 2023

Boek treintickets naar de kerstmarkt in Brussel vanaf € 25

Historische kerstmarkt in Neurenberg, Duitsland 

Het authentieke oude centrum van Neurenberg wordt tijdens de kerst omgetoverd tot een waar sprookje. Het lijkt alsof je terugstapt in de tijd wanneer je over één van de oudste kerstmarkten van Duitsland wandelt. De markt is populair vanwege de beroemde openingsceremonie en de 180 traditioneel ingerichte hutten die door het centrum worden opgetuigd. Lokale ambachtslieden verkopen hier hun zelfgemaakte producten. De kerstmarkt in Neurenberg staat bekend om zijn lokale lekkernijen, dus foodies: laat je hier vooral verrassen. 

De historische kerstmarkt in Neurenberg is geopend van 1 december t/m 24 december 2023

➞ Ga een dagje naar de Kerstmarkt in Duitsland vanaf € 34,95

Kerstmarkt in Duitsland

Kerstgrotten in Valkenburg

Ben je op zoek naar een bijzondere kerstmarkt in de Benelux? Dan is de kerstmarkt in Valkenbrug een mooie uitkomst. Het unieke aan de kerstmarkt in Valkenburg is dat de markt grotendeels ondergronds wordt opgezet. In de beroemde mergelgrotten van Valkenburg branden sfeervolle kaarsjes en galmt de kerstmuziek terwijl je je kerstinkopen doet of een kopje warme chocolademelk drinkt. Wil je weten welke kerstgrotten je niet mag missen? Lees dan ook onze blog over het plannen van een perfect kerstweekend in Valkenburg

Dit jaar vindt Kerststad Valkenburg plaats van 17 november 2023 t/m 7 januari 2024.

Ga een dagje kerstshoppen in de grotten van Valkenburg

Kerstmarkt in Valkenburg

Ga op reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Dit Nederlandse reisblog is het gelukkige huwelijk tussen mijn twee grote passies.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset