Zoeken
Sluit dit zoekvak.
28 juli 2022

Een dagboek bijhouden op reis: 10 x de mooiste reisdagboeken

De leukste reisdagboeken

Ik ga op reis en ik neem mee: een reisdagboek! Team Expeditie Aardbol neemt altijd een notitieboekje mee om herinneringen in neer te pennen. Dat is niet alleen een fijne manier om je gedachten te structureren en indrukken te verwerken, maar ook heel erg leuk om achteraf terug te lezen. Details die je allang weer was vergeten, bijzondere ontmoetingen en de naam van dat ene koffietentje waar je elke dag kwam: je kunt het allemaal terugvinden in je eigen reisdagboek. Inmiddels hebben wij door de jaren heen heel wat reisdagboeken versleten en nog steeds gaat er altijd een notitieboekje mee als we ver weg gaan.

10 X LEUKE REISDAGBOEKEN

Ga jij binnenkort ook een mooie reis maken? Zorg dat je een van deze reisdagboeken in je koffer of backpack stopt.

1. MOLESKINE PASSION JOURNAL – TRAVEL

Ook zo’n fan van de stijlvolle notitieboekjes van Moleskine? De Moleskine Passion Journal – Travel is speciaal gemaakt voor reizigers. Je kunt hierin alles kwijt over je reis. Het fijne van dit boekje is dat je hem al voor vertrek kunt gebruiken bij het plannen en uitstippelen, en onderweg kan afmaken met persoonlijke notities en foto’s. De notitieboekjes – en dus ook de reisdagboeken – van Moleskine zijn zeker niet de goedkoopste in dit lijstje, maar je mag er wel vanuit gaan dat-ie lang meegaat en er over vijftig jaar nog steeds mooi uitziet. 

Verkrijgbaar via Bol.com

2. LEREN REISDAGBOEK

Dit mooie reisdagboek schreeuwt om bijzondere reisverhalen. Met een stijlvolle leren kaft en lekker compact, het past dus altijd wel in je backpack. Ook fijn: in de kaft zitten speciale insteekhoezen voor pasjes of bijvoorbeeld visitekaartjes. Handig om het kaartje van dat ene leuke restaurant en je toegangsticket voor die vette attractie in te bewaren. 

Verkrijgbaar via Bol.com

Mexico

3. MY TRAVEL JOURNAL

Een invulboek en dagboek in één, dat is dit reisdagboek van My Travel Journal. Je kunt er je mooiste reisverhalen in opschrijven, maar ook allerlei lijstjes invullen. Bijvoorbeeld je financiën bijhouden, belangrijke contactgegevens en andere praktische zaken. Het boekje is bovendien groot genoeg om foto’s en andere aandenkens in te plakken, en alles wordt netjes bij elkaar gehouden met behulp van het elastiek. 

Verkrijgbaar via Bol.com

4. WONDERLUST REISDAGBOEK

Zie jij jezelf nog niet zo snel ‘lief dagboek’ opschrijven? Dit reisdagboek laat je nadenken over wat je allemaal meemaakt op reis, zonder dat je hele lange verhalen hoeft neer te pennen. Met behulp van inspirerende vragen leer je om te reflecteren op wat je allemaal hebt meegemaakt. Je krijgt inzicht in wat je echt belangrijk vindt en neemt die lessen ook mee naar huis. Het perfecte reisdagboek voor iedereen die zelfontwikkeling belangrijk vindt!

Verkrijgbaar via Bol.com

5. CAPITOOL REISDAGBOEK

To do lijstjes, een overzicht van je uitgaven en lijstjes met bezienswaardigheden die je onderweg hebt bezocht: het Capitool Reisdagboek is zoveel meer dan alleen een notitieboekje. Uiteraard heb je alle ruimte om enerverende reiservaringen te delen, maar met behulp van de invullijsten kan je je ervaringen ook op een andere manier bijhouden. Een leuk en compleet reisdagboek voor de wereldreiziger.

Verkrijgbaar via Bol.com

Giraffe, Zuid-Afrika

6. REISDAGBOEK

Klein en lichtgewicht, maar tegelijkertijd hartstikke compleet. Dit reisdagboek is perfect voor lange reizen, maar kan ook prima gebruikt worden tijdens korte tripjes of een vakantie in eigen land. Er staat nuttige informatie in over tijdsverschillen, munteenheden en adressen van ambassades, maar je hebt er ook ruimte voor persoonlijke reisverhalen en ervaringen. 

Verkrijgbaar via Bol.com

7. FITLY TRAVEL JOURNAL

Vind je het lastig om hele verhalen op te schrijven, maar wil je wel een overzicht van wat je allemaal hebt meegemaakt? Dit handige reisdagboek van Fitly nodigt je uit om in een paar zinnen je avonturen op te schrijven. Je kunt per dag aangeven wat je hebt meegemaakt, maar ook notities maken over je uitgaven, maaltijden die je gegeten hebt en belangrijke reserveringen die zijn gedaan. Handig!

Verkrijgbaar via Bol.com

8. FERNWEH TRAVEL BULLET JOURNAL

Ook leuk: voor de creatieve wereldreiziger is een bullet journal misschien wel de beste optie qua reisdagboek. In dit dagboek kun je naar hartelust tekenen, schilderen en kliederen, en je verhalen op een visuele manier vormgeven. Het dagboek bestaat uit vier losse notebooks die bij elkaar worden gehouden door een stevige hoes van nepleer. 

Verkrijgbaar via Bol.com

Vliegtuig

9. HEMA REISDAGBOEK

De good old notitieboekjes van de HEMA doen ook uitstekend dienst als reisdagboeken. Hierin geen  handige overzichten en invullijstjes, maar wel veel pagina’s om je reisverhalen op kwijt te kunnen. Perfect voor de reiziger die graag lange verhalen schrijft over avonturen op reis. 

Verkrijgbaar via HEMA

10. ONLINE REISDAGBOEK VIA TRAVELDIARIES

Je hoeft natuurlijk niet een fysiek notitieboek mee te nemen op reis, want met de Traveldiaries App houd je je reisverhalen bij in een app. Onderweg kun je lekker schrijven en na afloop bestel je met een paar drukken op de knop een fysiek boekje dat netjes gedrukt bij jou op de deurmat valt. Een reisdagboek en fotoboek in één. En ook wel fijn: dat allemaal zonder een grammetje aan extra gewicht in je backpack.

Check Traveldiaries

Reistips

Foto van Expeditie Aardbol

Expeditie Aardbol

Expeditie Aardbol is hét toonaangevende reisblog van Nederland. Een online magazine vol reistips over de mooiste bestemmingen wereldwijd. Op de hoogte blijven? Volg Expeditie Aardbol op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REistips

Op zoek naar handige reistips voor het backpacken of rondreizen? Expeditie Aardbol helpt je met de voorbereiding van jouw reis. Wil je weten wat écht onmisbaar is in je backpack of ben je op zoek naar een bijzonder hotel? Hier vind je een overzicht van alle reistips, travel hacks en gadgets.

Of je nou gaat backpacken in Azië of een stedentrip maakt in Europa: lees hier alle blogs met praktische reistips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

REistips per onderwerp