Zoek
Sluit dit zoekvak.
13 november 2023

Dit zijn de 8 mooiste tempels van Kyoto

De mooiste tempels van Kyoto

Kyoto was voor meer dan 1000 jaar de hoofdstad van Japan en telt meer dan 1600 boeddhistische tempels en shinto-heiligdommen. Een paar daarvan zijn zelfs benoemd tot Werelderfgoed. Onmogelijk om ze allemaal af te strepen tijdens een reis naar Kyoto, maar je kunt wel een poging wagen om in ieder geval de mooiste en belangrijkste tempels te bezoeken. 

Tempels in Kyoto

Wat te doen in Kyoto? Tips en bezienswaardigheden

Dit zijn de mooiste tempels van Kyoto

Kyoto wordt ook wel de culturele hoofdstad van Japan genoemd. De stad staat onder andere bekend om zijn overvloed aan prachtige tempels. Tijdens een bezoek aan Kyoto mag het verkennen van deze heilige plekken bovenaan je lijstje staan. Benieuwd welke wij aanraden om te bezoeken? Hier zijn enkele van de mooiste tempels in Kyoto die je niet mag missen.

1. Kinkaku-ji (Het Gouden Paviljoen)

Een van de mooiste tempels van Kyoto is de Kinkaku-ji. Deze tempel wordt ook wel het Gouden Paviljoen genoemd omdat het aan de buitenkant is bedekt met een laagje bladgoud. De spiegelgladde vijver en de mooie Japanse tuin maken het plaatje af. Deze tempel is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Kyoto.

➞ Lees ook: Wat te doen in Kyoto? 13 tips voor de culturele hoofdstad van Japan

2. Ginkaku-ji (Het Zilveren Paviljoen)

Helemaal aan de andere kant van Kyoto kun je ook de mooie Ginkaku-ji tempel bezoeken, oftewel  het Zilveren Paviljoen. Het paviljoen zelf is niet zilver, maar geldt desondanks toch als een van de mooiste tempels van de Kyoto.

Ginkakuji, een van de mooiste tempels van Kyoto

3. Kiyomizu-dera

Kiyomizu-dera, de tempel van het Zuivere Water, is beroemd om zijn uitkijkplatform dat hoog boven de heuvels van Kyoto uittorent. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht en dat is vooral in de herfst een aanrader, als de bomen getooid gaan in de mooiste herfstkleuren.

4. Fushimi Inari Taisha

Dit is verreweg de meest gefotografeerde tempel van Kyoto en een absolute must visit. Fushimi Inari Taisha is een unieke en opvallende Shinto-schrijn vanwege zijn duizenden rode torii-poorten die een pad vormen naar de top van de berg. Onderweg kom je langs vijf verschillende schrijnen die zijn gewijd aan de god van rijst en vruchtbaarheid. Dit is een van de mooiste plekken in Kyoto en bij de ingang kan het vaak druk. Lang niet iedereen maakt echter de wandeling naar boven, dus je kunt de mensenmassa vrij snel achter je laten. 

➞ Lees ook: Bezoek de Fushimi-Inari Taisha in Kyoto: hét symbool van Japan

Fushimi Inari Taisha, Kyoto

5. Daigo-ji

De Daigo-ji is een geliefde tempel onder fotografen, en al helemaal in de herfst. De vijf verdiepingen hoge pagode, de prachtige zentuin en fotogenieke paviljoens en bruggetjes doen het namelijk erg goed op de foto’s. Deze tempel ligt een beetje uit de richting, maar is de omweg zeker waard.

6. Tenryu-ji tempel

Wie een bezoek brengt aan Kyoto gaat ongetwijfeld naar het Arashiyama bamboebos. En als je daar dan toch bent, is het ook een aanrader om de mooie Tenryu-ji te bezoeken. Dit is een van de vijf grote zen-tempels van Kyoto en prachtig gelegen in een bosrijke omgeving.

Mooiste tempels in Kyoto

7. Byodo-in-tempel

Deze tempel is zo mooi dat het staat afgebeeld op de Japanse munt van 10 yen. De Byodo-in-tempel in Uji is een architectonisch meesterwerk en zelfs aangewezen als UNESCO Werelderfgoed.

8. Toji tempel

Veel van de mooiste tempels in Kyoto liggen in de groene gebieden net buiten het centrum. De Toji tempel is echter een uitzondering, want deze tempel ligt midden in Kyoto en zelfs op loopafstand van het centraal station. Dit complex staat bekend om de 55 meter hoge pagode: de hoogste houten toren van heel Japan is. 

Reizen naar Japan

Picture of Stéphanie - Expeditie Aardbol

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rondreis Japan

Japan is het land van sushi, kersenbloesem, geisha’s en hogesnelheidstreinen. Een land met boeiende gebruiken en tradities, maar waar je als reiziger ontzettend comfortabel kan rondreizen. Of je nou een ervaren backpacker bent of voor het eerst in Azië komt, wedden dat je al op de eerste dag verliefd wordt op de cultuur en haar bewoners?

Wil je meer weten over reizen in Japan? Lees hier alles over een rondreis door Japan.

Japan Rail Pass

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset